Ο δικτάτορας της Γουινέας απείλησε με τιμωρία τους παίκτες αν δεν κατακτήσουν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Ο δικτάτορας της Γουινέας, Μαμαντί Ντουμπουγιά, απείλησε τους παίκτες της εθνικής ομάδας ότι θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την προετοιμασία τους, αν δεν κατακτήσουν του Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο δικτάτορας της Γουινέας απείλησε με τιμωρία τους παίκτες αν δεν κατακτήσουν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΓΟΥΙΝΕΑΣ

Ο δικτάτορας της Γουινέας, συνταγματάρχης Μαμαντί Ντουμπουγιά, ο οποίος κατέλαβε την προεδρία της χώρας ύστερα από πραξικόπημα προ μηνών, υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο την εθνική ομάδα πριν αναχωρήσει για το Καμερούν, όπου θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο Ντουμπουγιά είχε στόχο να εμψυχώσει την αποστολή της πατρίδας του, ζητώντας το τρόπαιο, ωστόσο το έκανε με έναν τρόπο που έμοιαζε με... απειλή, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας. "Το τρόπαιο ή θα δώσετε πίσω τα χρήματα που έχουμε επενδύσει σε εσάς", είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του στους παίκτες της εθνικής Γουινέας, όπου βρίσκονται και οι Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ (δανεικός στην Νέφτσι) του Ολυμπιακού.

"Ο κόσμος της Γουινέας είναι πίσω σας σαν ένας άνθρωπος. Είστε σύμβολο ενότητας και αλληλεγγύης. Χρειάζεται πειθαρχία όλες τις στιγμές, διαρκή αφοσίωση. Θέλω το τρόπαιο να έρθει στη Γουινέα, να πολεμήσετε σαν στρατιώτες. Ας είμαστε ξεκάθαροι, ως στρατιώτες πηγαίνουμε στο θάνατό μας για να σώσουμε την πατρίδα, το έθνος. Θα σας ακολουθήσω σε όλα τα παιχνίδια και θα είμαστε 13.000.000 πολίτες της Γουινέας εδώ και στο εξωτερικό να σας ακολουθούμε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα κερδίσετε, ότι όλοι θα είστε μαζί και όλοι θα επιστρέψετε μαζί".

"Η Γουινέα πρέπει να λάμψει σε όλα τα επίπεδα. Στο Καμερούν πιστεύω ότι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Θα σας υποστηρίξουμε, η κυβέρνηση θα σας υποστηρίξει, όλοι οι άνθρωποι στη Γουινέα θα σας υποστηρίξουν. Χρειαζόμαστε αποτελέσματα, μπορείτε να το καταφέρετε. Έχετε αγώνες σε λίγες μέρες, πρέπει να τους κερδίσετε, δεν θα χάσετε. Πηγαίνετε για να κερδίσετε, για να κάνετε χαρούμενο τον κόσμο".

Ο Ντουμπουγιά έδωσε τη σημαία στον αρχηγό της εθνικής ομάδας, Ιμπραχιμά Σορί Κοντέ, ζητώντας από τους διεθνείς "να τιμήσουν την πατρίδα μας, να τη σηκώσουν ψηλά. Είναι προνόμιο που δεν δίνεται στον καθένα. Φέτος, το κράτος μάτωσε για να σας βάλει στις σωστές συνθήκες. Επιπροσθέτως, ποντάρουμε στο ντόπιο στοιχείο επιλέγοντας για ομοσπονδιακό προπονητή έναν θρύλο του παρελθόντος μας, τον Καμπά Ντιαβαρά (σ.σ. στη θέση του Ντιντιέ Σιξ)".

News 24/7

24MEDIA NETWORK