Ο Δημήτρης Γιαννούλης στέλνει στον ΠΑΟΚ το έμβασμα με τα εκατομμύρια

Η Νόριτς πρόκειται να γιορτάσει τη μαθηματική επιβεβαίωση της επιστροφής στην Premier League και μαζί της θα πανηγυρίσει ο ΠΑΟΚ λόγω του Δημήτρη Γιαννούλη.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
Ο Δημήτρης Γιαννούλης του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Η εφετινή εκπληκτική πορεία της Νόριτς στην Championship επιστεγάστηκε το προηγούμενο δεκαήμερο με δύο πολύ θεμελιώδεις νίκες: το (εκκωφαντικό) 7-0 επί της Χάντερσφιλντ και το (φτωχό πλην τίμιο) 1-0 στην έδρα της Ντέρμπι Κάουντι. Πλέον ετοιμάζεται για τη φιέστα της, καθώς απομένει η μαθηματική επικύρωση της επανόδου της στην Premier League.

Η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε είναι πρωτοπόρος στο βαθμολογικό πίνακα, δεν έχει να ηττηθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου και, κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, το Σάββατο θα κλειδώσει τον τίτλο μέσα στο Κάροου Ρόουντ.

Με 90 βαθμούς και 5 αγώνες να απομένουν στην κανονική διάρκεια, μοιάζει απίθανο η Νόριτς όχι απλά να μην προβιβαστεί, αλλά να μην κατακτήσει και τον τίτλο της κατηγορίας. Πρακτικά χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα, με δεδομένο ότι 15 βαθμούς απ' την 3η Σουόνσι (δηλαδή από τη θέση που αρχίζουν τα playoffs ανόδου) και 17 από την 4η Μπρέντφορντ, η οποία έχει αγώνα λιγότερο. Αν η Νόριτς βρει άλλους 2 βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια, καμία από τις δύο υποψήφιες θα μπορεί να την προλάβει. Κι ως εκ τούτου τα «καναρίνια» θα επιστρέψουν και τυπικά στην Premier League.

Σε παράλληλο επίπεδο, μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει για τον ΠΑΟΚ ότι εν ευθέτω χρόνω θα εξασφαλίσει περίπου 7.000.000 ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που έχει προσδιοριστεί ως ρήτρα υποχρεωτικής αγοράς για τον Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος αγωνίζεται στη Νόριτς αυτό το β’ 6μηνο της σεζόν με δανεισμό. Οι δύο σύλλογοι είχαν συμφωνήσει σε αυτήν τη μορφή αγοραπωλησίας και ξεκάθαρα κανείς δεν βγήκε χαμένος.

Ο Γιαννούλης ήδη πρόλαβε να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ της κατηγορίας. Έχει φτάσει τις 14 συμμετοχές, απουσιάζοντας μόνο από 2 αγώνες, ένας εκ των οποίων προ ημερών επειδή βρισκόταν σε υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδας.

Ο 25χρονος διεθνής θα ακολουθήσει τη Νόριτς στα "μεγάλα σαλόνια", ένας προβιβασμός που εγγυάται την εισροή στα ταμεία ενός ποσού της τάξης των 200.000.000 σε βάθος 3ετίας. Ένα κομμάτι εξ αυτών θα καταλήξει στα ταμία του ΠΑΟΚ πολύ σύντομα, μόλις η Νόριτς βρει αυτούς τους πολυπόθητους βαθμούς που τη χωρίζουν από τη μαθηματική άνοδο. Το πρώτο παιχνίδι είναι με την πέμπτη Μπόρνμουθ (17/4, 22:00).

Ακολουθούν αυτά απέναντι στη Γουότφορντ (20/4, εντός), ΚΠΡ (24/4, εκτός), Ρέντινγκ (1/5, εντός) και Μπάρνσλεϊ (8/5, εκτός). Που μάλλον δεν θα χρειαστούν. Γιατί και σε κάθε απώλεια των άλλων η παράσταση τελειώνει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK