Ο Δημήτρης Νικολάου έβαλε υπενθύμιση στη λίστα με τα στόπερ

Κύπελλο Εθνών Αφρικής, προκριματικά Champions League και υποψήφιοι μνηστήρες φέρνουν πονοκέφαλο στον Ολυμπιακό στη θέση του στόπερ. Την ίδια ώρα, ένας δανεικός απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια του ιταλικού Τύπου για την απόδοση του κόντρα στον αρχισκόρερ της Αταλάντα, Ντουβάν Σαπάτα.

Ο Δημήτρης Νικολάου έβαλε υπενθύμιση στη λίστα με τα στόπερ

Με δύο επίσημα παιχνίδια να απομένουν ως το τέλος της σεζόν, στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού κάνουν ήδη τα πλάνα τους για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά, καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται, θέσεις όπου χρειάζεται ενίσχυση ούτως ή άλλως, δανεικοί που είναι αμφίβολο αν θα μείνουν, προτάσεις που θα έρθουν για την πώληση παικτών και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Ειδικά όσον αφορά τις θέσεις των στόπερ, ο Ολυμπιακός έχει στο κεφάλι του και τον... μπελά του Κύπελλο Εθνών Αφρικής (21 Ιουνίου - 19 Ιουλίου)!

Πονοκέφαλος με φόντο τα προκριματικά

Παπ Αμπού Σισέ, Γιασίν Μεριά, Ρόντερικ Μιράντα, Γιάγκος Βούκοβιτς, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Αυτή είναι η πεντάδα των κεντρικών αμυντικών με την οποία ολοκληρώνει την σεζόν ο Ολυμπιακός. Οι δύο πρώτοι έχουν υποχρεώσεις στο επικείμενο Κύπελλο Εθνών, με τις Σενεγάλη και Τυνησία αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή, το όνομα του Σισέ φιγουράρει ψηλά στις λίστες αρκετών συλλόγων από τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Μιράντα θα επιστρέψει στη Γουλβς, καθώς τελειώνει ο δανεισμός του. Προφανώς και δεν έπεισε, άρα δεν υπολογίζεται για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Βούκοβιτς ήταν βασικός σε μεγάλο μέρος της σεζόν, όμως σταδιακά έχασε -με δική του ευθύνη- τη στήριξη του προπονητή του και τη θέση του στην ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται και αυτός στην πόρτα της εξόδου. Ο Παπαδόπουλος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, αλλά σίγουρα όχι η λύση στο πρόβλημα των 'ερυθρολεύκων'. Μ' αυτά και μ' αυτά, ουσιαστικά μόνο για τον Μεριά μπορεί να είναι σίγουρος ο Πέδρο Μαρτίνς αλλά και για τον Τυνήσιο υπάρχει ο αστερίσκος της αφρικανικής διοργάνωσης.

Όμως ο Ολυμπιακός έχει την πρόκληση των προκριματικών του Champions League μπροστά του, που ξεκινά στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Κάτι που σε πρώτη φάση σημαίνει ότι οι Παπ Αμπού Σισέ και Γιασίν Μεριά θα χάσουν σίγουρα την προετοιμασία και ο βαθμός ετοιμότητας τους για τα πρώτα επίσημα ματς των Πειραιωτών είναι ένα μεγάλο ερώτημα, καθώς θα χρειαστούν κι ένα εύλογο διάστημα ξεκούρασης.

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όλο αυτό το ντόμινο, ανοίγει ένα παράθυρο στον Βούκοβιτς. Από την άποψη ότι ο Σέρβος στόπερ μπορεί τελικά να μείνει μέχρι να φύγει. Να βοηθήσει τουλάχιστον στα προκριματικά, έστω και ως έξτρα λύση. Όπως γίνεται κατανοητό, το θέμα του Ολυμπιακού δεν είναι απλά ποιοτικό, αλλά και αριθμητικό.

Επομένως, δεν μπορεί να δείξει σε όλους την πόρτα της εξόδου στα γρήγορα. Ούτε είναι εύκολο να βρει άμεσα όλες τις λύσεις που αναζητά στο μεταγραφικό παζάρι. Θα την πάνε λάου λάου τη δουλειά στο Λιμάνι, προσπαθώντας να μειώσουν το όποιο ρίσκο στο ελάχιστο.

Λογικά ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί ενίσχυση με μίνιμουμ τρεις στόπερ το καλοκαίρι. Προφανώς και θα ψαχτεί στην ξένη αγορά η ομάδα του Πειραιά για μια "δυνατή" προσθήκη. Έτσι δεν αποκλείεται τα όποια αριθμητικά κενά να καλυφθούν από την εγχώρια αγορά ή παίκτες που ήδη ανήκουν στην πειραϊκή ΠΑΕ.

Ο Νικολάου έβαλε υπενθύμιση

Γιαγιά Μπανανά (Πανιώνιος, 23 συμ.), Στέφανος Ευαγγέλου (ΠΑΣ Γιάννινα, 5 συμ.), Δημήτρης Γούτας (Λεχ Πόζναν, 12 συμ.), Ουσεϊμού Μπα (Γκαζελέκ, 25 συμ., 1 γκολ) και Δημήτρης Νικολάου, είναι οι λύσεις "εκ των έσω", που θα μπορούσε να στραφεί ο Ολυμπιακός.

Οι τρεις πρώτοι συγκεντρώνουν μηδαμινές πιθανότητες επιστροφής, για διάφορους λόγους. Με τους Βέλγους να επιμένουν πως η Ρεμς έχει ήδη καταθέσει την ρήτρα αγοράς του Μπιέρν Ένχελς, και αυτός μένει εκτός κουβέντας.

Μένουν ουσιαστικά οι Ουσεϊμού Μπα και Δημήτρης Νικολάου, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να βρουν μια θέση στο επόμενο ρόστερ, έστω και σε συμπληρωματικό ρόλο. Ο Σενεγαλέζος στόπερ της Γκαζελέκ είναι μια ακόμη περίπτωση από αυτές που "αλιεύει" τα τελευταία δύο χρόνια ο Φρανσουά Μοδεστό, στην δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Είναι ένας παίκτης που έχουν κλείσει εδώ και μήνες οι "ερυθρόλευκοι", με την ελπίδα να τριτώσει το καλό αλά Σισέ και Καμαρά. Κάτι για το οποίο φυσικά και θα αποφασίσει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Η περίπτωση του Δημήτρη Νικολάου πάλι μοιάζει περισσότερο απλή αλλά και περίπλοκη συνάμα. Πρόκειται για προϊόν των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού, ανήκει στη φουρνιά που προώθησε ο Πάουλο Μπέντο μαζί με τους Παναγιώτη Ρέτσο, Θανάση Ανδρούτσο και Γιώργο Μανθάτη.

Πρόλαβε να παίξει 26 ματς με τον Ολυμπιακό, να γίνει διεθνής αλλά και να σκοράρει στο "Camp Nou" απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι, πριν φύγει τον Γενάρη δανεικός (και ρήτρα αγοράς στα 5 εκατ. ευρώ) με προορισμό την Έμπολι και το ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Νικολάου έμοιαζε με... παράπλευρη απώλεια όταν ο Ολυμπιακός τα "έσπασε" με τον super agent Φάλι Ραμαντάνι, έτσι ο διεθνής στόπερ είχε μπει στον πάγο για κάποιους μήνες. Όταν ο Νικολάου έκανε την "μεταγραφή" στο γραφείο του Πιερ Ισά αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις του με τον σύλλογο και όταν ήρθε η προοπτική της Serie A, όλοι συμφώνησαν πως επρόκειτο για μια λύση που βόλευε όλες τις πλευρές στην παρούσα φάση.

Για τον αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό η μετάβαση από το ελληνικό στο ιταλικό πρωτάθλημα δεν ήταν εύκολη. Η Έμπολι ήταν (και είναι) μια ομάδα που πάλευε για την σωτηρία της, επομένως δεν ήταν και τόσο απλό να εμπιστευτεί στα γρήγορα μια θέση βασικού σε έναν 20χρονο Έλληνα... Ωστόσο έφτασε η στιγμή της ευκαιρίας για τον Νικολάου και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αταλάντα, η Έμπολι κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή της στην Serie A. Το τελικό 0-0 στο Μπέργκαμο είχε την σφραγίδα του γκολκίπερ Ντραγκόφσκι και στην πρώτη σειρά των διακριθέντων της Έμπολι τους τρεις στόπερ της. Μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Νικολάου.

Η απόδοση του 20χρονου αμυντικού απέσπασε ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια από τον ιταλικό Τύπο, κυρίως για τον τρόπο που κατάφερε να περιορίσει την δράση του αρχισκόρερ (25 γκολ, 6 ασίστ) των γηπεδούχων, Ντουβάν Σαπάτα.

Ο Δημήτρης Νικολάου έβαλε υπενθύμιση στη λίστα με τα στόπερ

Ο Νικολάου κατάφερε να κρατήσει μακριά από το γκολ τον Κολομβιανό φορ και ολοκλήρωσε την παρουσία με 90,6% στις πάσες (32 συνολικά), 2/3 επιτυχημένα τάκλιν, κανένα φάουλ, ενώ δέχθηκε μόλις μια ντρίμπλα στα 79 λεπτά που αγωνίστηκε, πριν αφήσει την θέση του στον Ράσμουσεν εξαιτίας ενοχλήσεων.

Ο κόουτς Αουρέλιο Αντρεατσόλι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόδοση του Νικολάου, ενώ υποστήριξε πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, τονίζοντας πως οι ενοχλήσεις που ένιωσε ήταν περισσότερο προϊόν κούρασης.

Είναι άγνωστο αν η Έμπολι θα ενεργοποιήσει την ρήτρα αγοράς του 20χρονου στόπερ, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφού μιλάμε για ένα ποσό στα 5 εκατ. ευρώ. Σίγουρα θα παίξει τον δικό του ρόλο το ενδεχόμενο παραμονής ή υποβιβασμού της ιταλικής ομάδας από την Serie A.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Νικολάου έβαλε μια υπενθύμιση στο ρολόι των "ερυθρολεύκων", κάνοντας κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του στο "Stadio Atleti Azzurri d'Italia".

Αν και η ιστορία με τους στόπερ αναμένεται να έχει αρκετά επεισόδια το προσεχές καλοκαίρι, ίσως ο διεθνής αμυντικός να έχει μια ακόμη ευκαιρία με τα ερυθρόλευκα, κερδίζοντας μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Photo credits: Empoli FC Official twitter account, eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK