Ο Δήμος Αθηναίων άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου
Θετικό ήταν για την άνεγερση του νέου γηπέδου το αποτέλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που συνεδρίασε την Παρασκευή. Η τεκμηριωμένη, νομικά εφικτή και κυρίως άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγινε αποδεκτή από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, πλην ΚΚΕ, ως προς το θέμα των εγγυήσεων του ιδιοκτησιακου καθεστώτος του γηπέδου. Η πλευρά του κ. Σκανδαλίδη, με την προσωπική τοποθέτηση του, καθώς και η παράταξη της Ανοιχτής Πόλης, επέμεναν να αναφερθεί ρητά το κομμάτι της εγγύησης που αφορά στο γήπεδο.
Συγκεκριμένα η πρόταση που υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (με ψήφους 30 υπέρ έναντι 5- ένα πρωτοφανές ποσοστό που αγγίζει το 90%) διατυπώνεται σε τρεις άξονες:
1. Την αποστολή των επιστολών των εμπλεκόμενων φορέων στην Υπουργό ΠΕΚΑ και στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.
2. Την έναρξη των εργασιών για το γήπεδο σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ και την οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί από την ΔΟΚΚ με την βοήθεια του Δήμου
3. Την εγγύηση των προυποθέσεων που θα θέσει το αρμόδιο υπουργείο καθώς και την εγγύηση της ιδιοκτησίας των εκτάσεων που νομίμως έχει αποκτήσει ο Δήμος για την ανέγερση του γηπέδου».
Με άλλα λόγια, ο Δήμος αποδέχτηκε πλήρως τις ευθύνες που έχει απέναντι στον Παναθηναικό σε ότι αφορά στην εγγύηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και στην ανάληψη από πλευράς του τυχόν δαπανών και αποζημιώσεων, εάν και εφόσον χρειαστεί.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης ασκήθηκε έντονη πίεση στον Δήμαρχο να είναι ακόμα πιο εμφατική η υποστήριξη της πρότασης της ΠΑΕ Παναθηναικός από πλευράς Ανοιχτής Πόλης που μάλιστα έκανε λόγο για «οριστική εξασφάλιση και διάθεση της αναγκαίας έκτασης για την κατασκευή του γηπέδου ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες»
Ιδιαίτερη ικανοποίηση από την υιοθέτηση αυτής της πρότασης εκφράζουν στην ΠΑΕ Παναθηναικός, και κυρίως ως προς την έμπρακτη βούληση σχεδόν του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες ανέγερσης του νέου γηπέδου. Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στελέχη των πρασίνων, «απομένει η έγκριση από την Υπουργό για να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση της άδειας και στην έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου γηπέδου.»