Ο δημόσιος τσακωμός Ιμπραχίμοβιτς-Ματεράτσι βγάζει 'λαβράκια'

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς επιτέθηκε στον Μάρκο Ματεράτσι, ενθυμούμενος το ντέρμπι που τον έστειλε στο νοσοκομείο, παίρνοντας εκδίκηση για ένα δολοφονικό τάκλιν. Ο Ιταλός απάντησε με μία πολύ μεγάλη μπηχτή.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και ο Μάρκο Ματεράτσι της Ίντερ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Μεσίνα για τη Serie A 2006-2007 στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα', Μιλάνο, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2006
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και ο Μάρκο Ματεράτσι της Ίντερ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Μεσίνα για τη Serie A 2006-2007 στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα', Μιλάνο, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2006 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η συνέντευξη του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο περιοδικό 'GQ' δεν σχολιάστηκε μόνο για το ιδιαίτερο λουκ του Σουηδού επιθετικού ή για την αποκάλυψη ότι ενδέχεται να επιστρέψει στη Serie A και στη Μίλαν. Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής -μεταξύ άλλων- παραδέχθηκε ότι έστειλε εσκεμμένα στο νοσοκομείο τον Μάρκο Ματεράτσι σε ένα Derby della Madonnina, ως εκδίκηση για προηγούμενο τάκλιν του 'Μάτριξ' 4 χρόνια νωρίτερα σε ένα Derby d' Italia.

"Ήμουν στη Γιουβέντους και παίζαμε κόντρα στην Ίντερ. Ο Ματεράτσι μου έκανε δολοφονικό τάκλιν και με τραυμάτισε. Ήταν ένας σκληρός ποδοσφαιριστής, με αυτό είμαι εντάξει. Όμως υπάρχουν δύο τρόποι να είσαι σκληρός και ο ένας εξ αυτών είναι να σκοπεύεις να τραυματίσεις. Ακόμα κι ο Πάολο Μαλντίνι ήταν σκληρός, αλλά με διαφορετικό σκοπό", εξήγησε αρχικά ο 38χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος τη σεζόν 2005-2006 έπαιζε στη Γιουβέντους και εν τέλει κατέκτησε το πρωτάθλημα, αν κι αυτό αφαιρέθηκε και απονεμήθηκε στην Ίντερ λόγω του σκανδάλου Calciopoli.

"Ήταν το Γιουβέντους-Ίντερ του 2006 και έπειτα από το φάουλ (σ.σ. στο 1ο ημίχρονο και με το σκορ στο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων), έπρεπε να βγω από το γήπεδο για λίγο και ο Φάμπιο Καπέλο μου είπε 'θα σε κάνω αλλαγή'. 'Όχι, θα συνεχίσω', απάντησα. Ήθελα να επιστρέψω στον αγωνιστικό χώρο για να πάρω την εκδίκησή μου από τον 'Μάτριξ'. Αν κάποιος μου κάνει κάτι τέτοιο, δεν το ξεχνάω. Όμως σε 2 λεπτά πονούσα τόσο πολύ για να συνεχίσω. Δεν μπορούσα να παίξω. Ύστερα πήγα σε Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν".

Όταν επέστρεψε στην Ιταλία, το καλοκαίρι του 2010 με τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα, ο Ιμπραχίμοβιτς δεν είχε ξεχάσει εκείνο το τάκλιν του πρώην συμπαίκτη του και έπραξε τα δέοντα στο ντέρμπι του Νοεμβρίου. "Στο πρώτο παιχνίδι, το ντέρμπι του 2010-2011, ήταν όλοι εναντίον μου. ΟΚ, αυτό μου δίνει κίνητρο. Όμως, αν δεν έχεις καθόλου έλεγχο, δεν είναι καλό. Χάνεις το μυαλό σου και κάνεις κάτι χαζό. Κέρδισα πέναλτι και ποιος μου το έκανε; Ο Ματεράτσι. 1-0 για τη Μίλαν. Στο 2ο ημίχρονο, ο 'Μάτριξ' ήρθε κατά πάνω μου και τον χτύπησα με κίνηση τάε κβον ντο. Τον έστειλα στο νοσοκομείο. Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς με ρώτησε 'γιατί το έκανες αυτό;' Του απάντησα 'περίμενα αυτήν τη στιγμή για 4 χρόνια. Γι' αυτό'. Μετά έφυγα. Όταν έγινε, έγινε. Η Μίλαν νίκησε (σ.σ. εν τέλει κατέκτησε το πρωτάθλημα) και ήταν μια καλή περίοδος για μας, επειδή η παλιά ομάδα ήταν σπουδαία".

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, βέβαια. Η άλλη όψη είναι εκείνη του σκληροτράχηλου βετεράνου στόπερ, ο οποίος αντέδρασε με πολυ λιγότερες λέξεις, αλλά πολύ μεγάλο νόημα. Ο 46χρονος παλαίμαχος ανέβασε στο instagram μια φωτογραφία της Ίντερ να κατακτά το Champions League της σεζόν 2009-2010, τη σεζόν που είχε αποκλείσει την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, με τον Ιμπραχίμοβιτς να βρίσκεται στο 'Καμπ Νόου' ύστερα από μια 4ετία στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα'. "Ήρθα, είδα, κατέκτησα. Πάντα και εξαιτίας του Ίμπρα, χωρίς αυτόν δεν θα τα καταφέρναμε ποτέ", έγραψε, κάνοντας mention τόσο τον λογαριασμό του Ιμπραχίμοβιτς όσο και εκείνον του Σαμουέλ Ετό, που χρησιμοποιήθηκε ως αντάλλαγμα από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2009 για την αγορά του Σουηδού.

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι και οι προβλέψεις για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK