Ο Διούδης μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του Στρακόσια στα πέναλτι

Στις 6 αποκρούσεις σε επίπεδο Α' εθνικής και τις 8 σε επαγγελματικές κατηγορίες έφτασε ο Σωκράτης Διούδης με το πέναλτι που έπιασε στη Λαμία. Οι προϋποθέσεις για να σπάσει το ρεκόρ που δημιούργησε τον Απρίλιο του 2005 ο Φώτης Στρακόσια.

Ο Σωκράτης Διούδης με το πέναλτι που έπιασε στη Λαμία έφτασε τις 8 αποκρούσεις στις επαγγελματικές κατηγορίες και τις 6 σε επίπεδο Α' εθνικής. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Ο Σωκράτης Διούδης με το πέναλτι που έπιασε στη Λαμία έφτασε τις 8 αποκρούσεις στις επαγγελματικές κατηγορίες και τις 6 σε επίπεδο Α' εθνικής. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 7η αγωνιστική της Super League Interwetten και το 6ο ματς του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, προκειμένου οι φίλοι του 'τριφυλλιού' να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη της ομάδας τους. Ο Καρλίτος σκόραρε και τα δύο τέρματα για το 0-2 των 'πρασίνων' στη Λαμία, ωστόσο η προσπάθεια του Ισπανού φορ ίσως να μην είχε αντίκρισμα αν δεν είχε μεσολαβήσει η καθοριστική παρουσία του Σωκράτη Διούδη στην αναμέτρηση.

Με το σκορ στο 0-1, ο 27χρονος γκολκίπερ απέτρεψε την ισοφάριση, όταν ο νίκησε τον Ρόμανιτς από τα 11 βήματα στο πέναλτι που είχε καταλογιστεί μέσω VAR. Αυτή ήταν η 8η απόκρουση πέναλτι για τον Διούδη, στην έως τώρα καριέρα του. Έχει σταματήσει τους αντιπάλους του 6 φορές σε επίπεδο Α' εθνικής και άλλες 2 φορές παίζοντας με τη φανέλα του Άρη στην δεύτερη κατηγορία.

Συγκεκριμένα και κατά χρονική σειρά, οι 7 προηγούμενες φορές όταν ο Διούδης έπιασε πέναλτι κόντρα στον:

  • Έγκον του Αστέρα Τρίπολης, ως παίκτης του Άρη, στις 09/12/2012
  • Ναπολεόνι του Ατρομήτου, φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου, στις 19/12/2015
  • Φέτση της Αναγέννησης Καρδίτσας, ξανά ως παίκτης του Άρη, την 01/11/2016
  • Γιαννιτσάνη των Τρικάλων, πάντα με τη φανέλα του Άρη, στις 26/03/2017
  • Μπρούνο Γκάμα του Άρη, υπερασπιζόμενος την εστία του Παναθηναϊκού, στις 02/12/2018
  • Κουλούρη του Ατρομήτου,ως παίκτης των 'πρασίνων', στις 16/12/2018
  • Βαλμπουενά του Ολυμπιακού σε ντέρμπι 'αιωνίων' στις 05/07/2020

Λεπτομέρεια: ο Διούδης έχει αποκρούσει 4 πέναλτι μήνα Δεκέμβρη και 2 πέναλτι την 1η Νοέμβρη.

Σε επίπεδο Α' εθνικής, το ρεκόρ κρατάει εδώ και 15 χρόνια ο Φώτης Στρακόσια. Το οποίο και πήρε από τον Γιώργο Δαύκο στις 3 Απριλίου του 2005, όταν σε ηλικία 40 ετών αγωνίστηκε στη βασική ενδεκάδα του Πανιωνίου στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Ο άνθρωπος που τον 'βοήθησε' να περάσει στην ιστορία ήταν ο Γιάννης Μανιάτης, που ανέτρεψε τον Σύρο εντός περιοχής. Ο Ξενοφών Γήτας ανέλαβε την εκτέλεση, ο Φώτης Στρακόσια του είπε 'όχι' και κάπως έτσι έφτασε στις 14 αποκρούσεις πέναλτι στην πρώτη κατηγορία. Ξεπερνώντας έτσι τον Γιώργο Δαύκο, που κρατούσε το σχετικό ρεκόρ από το 1995, με 13 σωτήριες επεμβάσεις σε εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Αναλυτικά το Top-5 τερματοφυλάκων σε αποκρούσεις πέναλτι στην Α' εθνική:

  1. Φώτης Στρακόσα 14
  2. Γιώργος Δαύκος 13
  3. Κώστας Χαλκιάς 11
  4. Νίκος Σαργκάνης 11
  5. Γιώργος Αμπαδιωτάκης 10

Γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου του 1993, ο Σωκράτης Διούδης είναι αισίως 27 ετών. Από τους τερματοφύλακες που αγωνίζονται σήμερα στην Super League Interwetten είναι ενδεχομένως ο μοναδικός με βλέψεις να καταρρίψει το ρεκόρ του Φώτη Στρακόσα. Με απαραίτητη προϋπόθεση να συνεχίσει για αρκετά χρόνια ακόμη να αγωνίζεται εντός συνόρων...

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι γκολκίπερ συχνά αγωνίζονται τουλάχιστον μέχρι τα 35-36 τους χρόνια. Αν υποθέσουμε πως ο Διούδης έχει ακόμη ένα χρονικό εύρος 8-9 χρόνων καριέρας, τότε χρειάζεται ακόμη 6 αποκρούσεις πέναλτι για να ισοφαρίσει το ρεκόρ σε επαγγελματικές κατηγορίες, 8 αποκρούσεις για να το ισοφαρίσει σε επίπεδο Α' εθνικής και 9 αποκρούσεις για το ξεπεράσει και να γράψει ιστορία. Αναλογικά, θα μπορεί να το κάνει πιάνοντας τουλάχιστον ένα πέναλτι για κάθε χρόνο καριέρας που έχει ακόμη μπροστά του.

Δύσκολο; Σαφώς. Ακατόρθωτο; Όχι. Φυσικά και τα 'αν' είναι πολλά, ωστόσο είναι και ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο Σωκράτης Διούδης το αραχνιασμένο ρεκόρ του Φώτη Στρακόσια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK