Ο δρόμος για το "σεντόνι" των ομίλων από τη δεύτερη θέση

Έχουν αλλάξει τα δεδομένα εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τον μη πρωταθλητή της Super League. Τι ακριβώς ισχύει, πόσους γύρους χρειάζεται, ποιες ημερομηνίες θα παίξει, ποιες αντιπάλους ενδέχεται να βρει στο δρόμο του, εφόσον φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Βιεϊρίνια Ελαμπντελαουί EUROKINISSI

Από τη σεζόν 2018-19 τα εισιτήρια για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ από το δρόμο των μη πρωταθλητών θα είναι μόλις δυο. Δηλαδή στη διαδρομή που θα κληθεί να διαβεί η ελληνική ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη και θα βρεθεί εκεί δεν θα συναντήσει τις ομάδες που θα τερματίσουν τέταρτες στα τέσσερα "μεγάλα" πρωταθλήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο βαθμός δυσκολίας δεν θα είναι εξίσου υψηλός.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η κατάσταση για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που στην παρούσα φάση διεκδικούν το εισιτήριο, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

- Η ελληνική ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη θ' αρχίσει από το β' προκριματικό γύρο και θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις ως τον όμιλο.

- Αν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είχαν τελειώσει, θα ίσχυε...

Δεύτερος γύρος γκρουπ μη πρωταθλητών

Πρώτη αναμέτρηση 24–25/7/18

Δεύτερη αναμέτρηση 31/7 - 1/8/18

Παίρνουν μέρος: οι ομάδες, που θα τερματίσουν δεύτερες σε Τουρκία, Τσεχία, Ελβετία, Ολλανδία, Ελλάδα, Αυστρία θα κληρωθούν μεταξύ τους, σχηματίζοντας τρία ζευγάρια. Αυτή τη στιγμή, στην δεύτερη θέση αυτών των πρωταθλημάτων βρίσκονται οι: Μπασακσεχίρ, Σλάβια Πράγας, Βασιλεία, Άγιαξ, ΠΑΟΚ και Στουρμ Γκρατς.

Τρίτος γύρος γκρουπ μη πρωταθλητών

Πρώτη αναμέτρηση 7–8/8/18

Δεύτερη αναμέτρηση 14/8/18

Παίρνουν μέρος: οι ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες σε Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο, οι ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες σε Γαλλία, Ρωσία, και οι τρεις ομάδες που θα προκριθούν από το δεύτερο γύρο. Αυτή τη στιγμή στο τρίτο γκρουπ των μη πρωταθλητών βρίσκονται οι: Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου, Γάνδη, Μαρσέιγ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πλέι οφ γκρουπ μη πρωταθλητών

Πρώτη αναμέτρηση 21–22/8/18

Δεύτερη αναμέτρηση 28-29/8/18

Σ' αυτό το γκρουπ δεν προστίθεται καμία ομάδα, καθώς οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν από τον τρίτο γύρο θα δημιουργήσουν δυο ζευγάρια, με το νικητή του κάθε ζευγαριού να παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK