Ο 'εφιάλτης' Νταβίντ Σιμάο επιστρέφει για την ΑΕΚ

Ο Πορτογάλος μέσος με το συμβόλαιο των 400.000 ευρώ σε καθαρές ετήσιες αποδοχές, δεν καταφέρνει να πείσει ότι αξίζει την παραμονή του στη Μορεϊρένσε με αγορά, οπότε η λογική λέει ότι για ακόμα ένα καλοκαίρι, η ΑΕΚ θα βρεθεί σε φάση αναζήτησης της επόμενης ομάδας που θα τον 'παρκάρει'.

Ο Νταβίντ Σιμάο με το τρόπαιο του πρωταθλήματος αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ΑΕΚ
Ο Νταβίντ Σιμάο με το τρόπαιο του πρωταθλήματος αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ΑΕΚ

Όταν το καλοκαίρι του 2019, η ΑΕΚ προχωρούσε σε τριετούς διάρκειας κλειστή συνεργασία με τον Νταβίντ Σιμάο, ουδείς εκ των υπαρχόντων τότε στο ποδοσφαιρικό τμήμα που ελάμβαναν τις καίριες αποφάσεις, διέθετε την πιο απλή λογική που θα μπορούσε να υπάρχει ώστε να μπει φρένο σε αυτό το μεγάλο και κοστοβόρο λάθος. Εκ του αντιθέτου, δίχως να δώσουν σημασία στο ότι πέρασε και δεν ακούμπησε από τη Αντβέρπ, ο τότε τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος και ο εκλεκτός του για τον πάγκο της ομάδας Μιγκέλ Καρντόσο θέωρησαν ποδοσφαιρικά ορθό να τον αγοράσουν από το βελγικό σύλλογο αντί 500.000 ευρώ και να του εξασφαλίσουν συνολικές αποδοχές σε βάθος τριετίας, 1,2 εκατ. ευρώ! Χρήματα που σε μια ομάδα με λογική και σχέδιο, δεν θα έπαιρνε ούτε αν είχε υποσχεθεί να τα γυρίσει πίσω!

Και αυτήν, όπως πολλές αντίστοιχες λάθος επιλογές, βάλθηκε να 'κουκουλώσει' με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την ΑΕΚ, ο τέως τεχνικός διευθυντής Ίλια Ίβιτς -εκείνος που πέτυχε και το super deal παραχώρησης του Ντανιέλε Βέρντε με υποχρεωτική αγορά από την Σπέτσια, εξασφαλίζοντας κέρδος για την Ένωση από ακόμα μία χαμένη υπόθεση- στέλνοντας αρχικά τον Σιμάο ως δανεικό, στην Χαποέλ Μπερ Σεβά του Ισραήλ. Ωστόσο μετά από 13 ματς με μόλις μία ασίστ και προβληματικές εμφανίσεις, επέστρεψε ξανά στην 'Ένωση' το καλοκαίρι του 2020, παραμένοντας άπραγος για περίπου 6 μήνες.

Στα τελειώματα του περασμένου έτους και πριν αποχωρήσει από την ΑΕΚ, ο Ίβιτς πέτυχε την παραχώρηση του Σιμάο στην πορτογαλική Μορειρένσε, ένα δικό του deal που κάποιοι έσπευσαν να το πιστώσουν στον Παναγιώτη Κονέ ώστε να 'στρώσουν' την εικόνα του στο νέο δύσκολο πόστο που μόλις είχε αναλάβει, αν και ο τελευταίος ουδεμία σχέση είχε με αυτή την υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μετράει είναι πως ούτε στην πατρίδα του ο Σιμάο καταφέρνει να πείσει ώστε το καλοκαίρι να κατατεθούν στην ΑΕΚ τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί ως οψιόν αγοράς, λέγεται για 500.000 ευρώ.

Από την άλλη, ο 30χρονος πια μέσος, παίζει κάπως πιο συχνά εκεί και μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι, έδωσε την ασίστ για το γκολ με το οποίο η Μορειρένσε απέσπασε ισοπαλία (1-1) από την Πόρτο, στην έκπληξη της αγωνιστικής στην Primeira Liga. Είναι ωστόσο και το μοναδικό επίτευγμά του στα 12 ματς που έχει παίξει στο πρωτάθλημα, χωρίς κανένα 90λεπτο και με μόλις 306 λεπτά συμμετοχής συνολικά, καθώς στα 11 από αυτά τα παιχνίδια, μπήκε ως αλλαγή σε δεύτερα ημίχρονα και κάποιες φορές για μόλις 1 λεπτό!

Κοινώς, αν δεν βρεθεί κάποιος νέος τρόπος δανεισμού του με τις δύο ομάδες να μοιράζονται το συμβόλαιο των 400.000 ευρώ που είναι να παίρνει από την ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν (σε καθαρές για εκείνον αποδοχές), ο 'εφιάλτης Σιμάο' θα επιστρέψει στην Ελλάδα για την Ένωση η οποία θα μπει σε νέα διαδικασία για το που θα τον 'παρκάρει' μέχρι η συνεργασία τους να εκπνεύσει, το καλοκαίρι του 2022. Κι εδώ λοιπόν είναι να λες (και να απορείς), πως θα μπορούσε αλήθεια η ομάδα να πορευτεί με κοσμογονικές αλλαγές στο ρόστερ της, όταν εδώ και μία διετία αδυνατεί να δώσει οριστική λύση σε μία και μόνο υπόθεση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK