Ο εφιάλτης του Βέρντε (δεν) θα επιστρέψει για την ΑΕΚ

Το deal του περασμένου καλοκαιριού, εξασφάλισε για την ΑΕΚ κέρδος 1.050.000 ευρώ. Μπορεί να τις αποφέρει τόσα και ακόμα περισσότερα, εφόσον ο δανεισμός του Βέρντε στη Σπέτσια μετατραπεί σε αγορά μέσω της παραμονής της στη Serie A

Ο Ντάνι Βέρντε πιάνει το κεφάλι του στην διάρκεια της αναμέτρησης ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (0-0) στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγ. των playoffs της Super League. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Ο Ντάνι Βέρντε πιάνει το κεφάλι του στην διάρκεια της αναμέτρησης ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (0-0) στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγ. των playoffs της Super League. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Ένα από τα (πολλά και ομολογουμένως) εξαιρετικά deals που η ΑΕΚ κατάφερε επί των ημερών του Ίλια Ίβιτς στην τεχνική διεύθυνσή της ομάδας και αφορούσαν στην τακτοποίηση του ρόστερ της, εξίσου σημαντικό με την πώληση του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ και την -ακόμα πιο δύσκολη- παραχώρηση του Μάριου Οικονόμου στην Κοπεγχάγη αντί συνολικού κέρδους 7.000.000 ευρώ για την εταιρία, ήταν κι εκείνο που αφορούσε στον Ντανιέλε Βέρντε.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέσω των εξαιρετικών διασυνδέσεών του στην Ιταλία, ο Ίβιτς πέτυχε την παραχώρηση του 24χρονου εξτρέμ στη Σπέτσια, εξασφαλίζοντας για την ΑΕΚ 500.000 ευρώ ως ενοίκιο, αλλά και την πληρωμή επιπλέον 550.000 ευρώ από την πλευρά του ιταλικού συλλόγου προς τον ποδοσφαιριστή, δηλαδή ποσό που προβλέπεται από το συμβόλαιο του παίκτη με την Ένωση ως ετήσια αμοιβή. Κοντολογίς, από αυτήν την ιστορία η ΠΑΕ είχε όφελος 1.050.000 ευρώ. Το καλύτερο μέρος του deal ωστόσο, αυτό που θα απογειώσει για την ΑΕΚ τη συμφωνία με τη Σπέτσια, επιτεύχθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο σύλλογος που εδρεύει στη βορειοδυτική Ιταλία εξασφαλίσει την παραμονή του στη Serie A, τότε αυτομάτως πιστοποιείται -μέσω υποχρεωτικής αγοράς- για την Ένωση κι η πώληση του Βέρντε, αντί επιπλέον 600.000 ευρώ που θα καταβληθούν σε λογαριασμό της ΑΕΚ. Ένα σενάριο που έχει καλές πιθανότητες πραγματοποίησης κι ας έχει ολοκληρωθεί μόλις η 18η αγωνιστική, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα 20 αγώνες μπροστά για το ιταλικό πρωτάθλημα. Η Σπέτσια βρίσκεται στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς, 5 περισσότερους από τις Τορίνο και Πάρμα και 6 από τη ουραγό Κροτόνε, ενώ η φόρμα της καταμαρτυρεί πορεία ανοδική.

Στα τελευταία 3 ματς, η ομάδα της Λιγυρίας εξασφάλισε 7 βαθμούς, επικρατώντας των Νάπολι και Σαμπντόρια και φέρνοντας ισοπαλία με την ανταγωνίστρια στη μάχη για την παραμονή Τορίνο. Δεν είναι από μόνη της η δική της εικόνα που παρουσιάζει διαρκή βελτίωση, όσο κι η καθίζηση των ομάδων της ουράς που δημιουργούν κλίμα παραμονής για την Σπέτσια και ευφορίας για την ΑΕΚ, που θα απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Βέρντε (550.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν), αλλά και θα εισπράξει επιπλέον 600.000 ευρώ για την πώλησή του. Η Τορίνο έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 15 παιχνίδια της, η Πάρμα μετρά 5 ήττες σε 6 αναμετρήσεις από τις 20/12 έως σήμερα, ενώ η Κροτόνε νίκησε πρόσφατα τη Μπενεβέντο, όμως έχει τις περισσότερες ήττες στην κατηγορία, 12 συνολικά.

Στην πορεία ανάκαμψης της Σπέτσια, ο Βέρντε είναι αμέτοχος! Ύστερα από ένα συμπαθητικό ξεκίνημα, με 1 γκολ σε 6 αγώνες πρωταθλήματος, ο Ιταλός εξτρέμ αρχικά μετατοπίστηκε στον πάγκο και στην πορεία αντιμετώπισε μυϊκά προβλήματα τα οποία τον κράτησαν εκτός από 9 αγώνες σε διάστημα 70 ημερών. Είναι διαθέσιμος ξανά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, όμως δεν έχει αγωνιστεί, παρακολουθώντας το ξέσπασμα των συμπαικτών του από τον πάγκο. Σύμφωνα δε με όσα αλιεύονται από τον ιταλικό Τύπο, δύσκολα πλέον θα βρει ξανά ρόλο στο σύνολο του Γερμανοιταλού κόουτς Βιντσέντζο Ιταλιάνο, καθώς δεν τον έπεισε ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η Σπέτσια δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιο του Βέρντε το ερχόμενο καλοκαίρι εάν είχε αυτήν την ευχέρεια, την οποία μπορεί πλέον να της παρέχει μόνον ο υποβιβασμός της στη Serie B, εξέλιξη η οποία ασφαλώς και θα συνιστούσε την αναβίωση ενός εφιάλτη για την Ένωση. Μία παράμετρος της ιστορίας ακόμη, η οποία καταδεικνύει πόσο έξυπνο και επικερδές είναι ικανό να αποδειχθεί αυτό το deal για την ΑΕΚ, εφόσον επιβεβαιωθεί στο 100% με την παραμονή της Σπέτσια στη μεγάλη κατηγορία του Calcio.

News 24/7

24MEDIA NETWORK