O Εισαγγελέας "αθώωσε" την αστυνομία για το Σάλκε-ΠΑΟΚ

Η έρευνα για τα επεισόδια στο παιχνίδι που είχε γίνει πριν δύο χρόνια οδήγησε σε απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του επικεφαλής αλλά και άλλων αστυνομικών.

O Εισαγγελέας "αθώωσε" την αστυνομία για το Σάλκε-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν τον Αύγουστο του 2013 στο πλαίσιο των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και σοβαρά επεισόδια είχαν λάβει χώρα στην θύρα των οργανωμένων της Σάλκε προκειμένου να αφαιρεθεί σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, που προκαλούσε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να προκαλέσει γενικευμένη ένταση.

Μάλιστα, είχαν απαγγελθεί 44 κατηγορίες στον επικεφαλής της Αστυνομίας και άλλους αστυνομικούς και ο εισαγγελέας της περιοχής έκανε έρευνα που ολοκληρώθηκε χθες, καταλήγοντας στην αθώωσή τους. "Υπήρξαν αρκετοί τραυματίες, κυρίως λόγω χρήσης χημικών"σημείωσε ο εισαγγελέας, Ράινερ Κοκ, δικαιολογώντας στη συνέχεια τις μεθόδους των αστυνομικών: "Υπήρχε κίνδυνος να γίνουν επεισόδια στο γήπεδο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και η κατάσταση να βγει εντελώς εκτός ελέγχου".

Μάλιστα, στην αναφορά του υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Σάλκε δεν επέτρεψαν στους Αστυνομικούς να έχουν εύκολη πρόσβαση στην κερκίδα.Ένας από τους συνδέσμους οπαδών της Σάλκε, οι "Ultras Gelsenkirchen" ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε κατάθεση έφεσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK