Ο εκπαιδευτής αετού της Λάτσιο, που χαιρέτησε φασιστικά και αποθέωσε τον Μουσολίνι, δεν κατάλαβε γιατί εκδιώχθηκε

Αμετανόητος ο Ισπανός εκπαιδευτής του αετού της Λάτσιο, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα για το φασιστικό χαιρετισμό του στο παιχνίδι με την Ίντερ, εξέφρασε δημοσίως τον θαυμασμό του για τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Ο Χουάν Μπερναμπέ τη στιγμή που χαιρετά φασιστικά τους οπαδούς της Λάτσιο
Ο Χουάν Μπερναμπέ τη στιγμή που χαιρετά φασιστικά τους οπαδούς της Λάτσιο AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια της Λάτσιο να μην συνδέεται με φασιστικά μορφώματα θα πέφτει στο κενό όσο μία σειρά από γεγονότων δεν της το επιτρέπουν.

Τελευταίο παράδειγμα αυτό με τον Χουάν Μπερναμπέ, τον Ισπανό εκπαιδευτή του περίφημου αετού της Λάτσιο, τον οποίο κάμερες κατέγραψαν να χαιρετά φασιστικά προς το μέρος των οπαδών στο πλαίσιο του αγώνα με την Ίντερ και να φωνάζει "Ντούτσε, Ντούτσε". Όπως δηλαδή αποκαλούσαν τον Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος συμμάχησε με τον Χίτλερ την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Αρχικά ο Μπερναμπέ προσπάθησε να διαβεβαιώσει άπαντες πως πολιτικά ανήκει στην άκρα δεξιά και δεν είναι φασίστας και πως ο χαιρετισμός του ήταν στρατιωτικός και δεν είχε πολιτική χροιά. Όμως μετά την απόλυσή του από την Λάτσιο προκάλεσε ακόμα πιο έντονες αντιδράσεις μέσα από συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Messaggero".

"Δεν μπορώ να καταλάβω πώς προκλήθηκε αυτό το χάος. Η Λάτσιο ουδεμία σχέση έχει και δεν ξέρω πόσο θα απογοητεύσα κάποιους αλλά υποστηρίζω το πολιτικό κόμμα Vox στην Ισπανία, όπως και πολλοί ποδοσφαιριστές φίλοι μου, και είμαι υπερήφανος για αυτό.

Είναι αλήθεια, φώναξα Ντούτσε και δεν το αρνούμαι, επειδή θαυμάζω τον Μουσολίνι. Έκανε σπουδαία πράγματα για την Ιταλία, όπως και ο Φρανσίσκο Φράνκο στην Ισπανία. Τους θαυμάζω και τους δύο και είμαι υπερήφανος για αυτό", τόνισε ο Ισπανός εκπαιδευτής, διευκρινίζοντας πως ακόμα δεν έχει τιμωρηθεί επίσημα από την Λάτσιο και πως έχει μόνο ενημερωθεί ανεπίσημα.

Για να καταλήξει ο Ισπανός στη συνέντευξή του στην Messaggero, λέγοντας τα εξής: "Δεν ήξερα πως αυτός ο τρόπος πανηγυρισμού ήταν απαγορευμένος στη χώρα σας, διαφορετικά δεν θα το είχα κάνει αυτό. Δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στην Λάτσιο".

Σημειώνεται πως τη διαδικασία για την τιμωρία του Ισπανού εκπαιδευτή από την Λάτσιο την είχε κινήσει η εβραϊκή κοινότητα στην Ιταλία, που είχε διαμαρτυρηθεί επίσημα προς τη διοίκηση των λατσιάλι για τη συμπεριφορά του υπαλλήλου τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK