Ο Τριανταφυλλόπουλος θα ήταν πρωταθλητής Πολωνίας, αν έπαιζε περισσότερο

Η Πογκόν διέγραφε πορεία πρωταθλητισμού στην Πολωνία, μέχρι που, στα κρίσιμα ματς, ξέχασε στον πάγκο τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό της όταν επέστρεψε από τραυματισμό. Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος διαγράφει εξαιρετική διετία στην Πολωνία και έχει ακόμα ελπίδες να στεφθεί πρωταθλητής αφού είναι και πάλι βασικός.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (μέση) με τη φανέλα της Πογκόν
TWITTER/POGONSZCZECIN

Η Πογκόν Σέτσιν είναι μια ομάδα της Πολωνίας με μακρόχρονη ιστορία στο ποδόσφαιρο καθώς στις 21 Απριλίου θα συμπληρώσει 73 έτη ύπαρξης. Μια πορεία δεκαετιών δίχως μεγάλες διακρίσεις, καθώς το σπουδαιότερο που έχει καταφέρει στις εγχώριες διοργανώσεις είναι η συμμετοχή της σε τρεις χαμένους τελικούς Κυπέλλου και οι δύο φορές που τερμάτισε 2η στην πολωνική Ekstraklasa αν και ήταν μόνο μία η σεζόν κατά την οποία διεκδίκησε σοβαρά τον τίτλο, όταν το 1986-87 τερμάτισε 5 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Γκόρνικ.

Η φετινή θα μπορούσε να είναι η δεύτερη, αν δεν είχε προκύψει αυτό το πρωτοφανές για τη φετινή σταθερότητα του club, μπλακ-άουτ, στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη. Οι τρεις διαδοχικές ήττες από τη Βίσλα Κρακοβίας, τη Σλασκ Βρότσλαβ και τη Λεχ Πόζναν, όλες τους ομάδες υποδεέστερες που βρίσκονταν (και παραμένουν) πίσω από εκείνη στη βαθμολογία, δημιούργησαν την πεποίθηση ότι η Πογκόν λύγισε μπροστά στο βάρος της μεγάλης απαίτησης. Ηταν οι ήττες που έδωσαν στη Λέγκια Βαρσοβίας, την ομάδα με το 2ο υψηλότερο market value παικτών στη χώρα (μετά τη Λεχ Πόζναν που όμως παραπαίει), να πάρει κεφάλι στην κούρσα και να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας.

Στις εβδομάδες των ηττών, ο συνήθως βασικότατος Έλληνας κεντρικός αμυντικός Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, έβλεπε τα ματς από τον πάγκο. Ενα σημαντικό διάστημα αποχής περίπου 40 ημερών λόγω τραυματισμού και το γεγονός ότι η Πογκόν κράτησε το ρυθμό της στο κομμάτι αυτό χωρίς απώλειες, μάλλον ξεγέλασαν τον Γερμανοαυστριακό τεχνικό της ομάδας Κόστα Ρούνιαιτς, ο οποίος τον διατηρούσε στον πάγκο, προφανώς (και) για να αποδώσει δικαιοσύνη σε εκείνους που ανταποκρίθηκαν. Ωστόσο δεν είδε το λάθος μετά την πρώτη ήττα, ούτε και μετά τη δεύτερη. Έπρεπε να έρθει και τρίτη...


Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος πανηγυρίζει με τη φανέλα της Πογκόν
Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος πανηγυρίζει με τη φανέλα της Πογκόν POGONSZCZECIN.PL

Ως αποτέλεσμα αυτού του 'κακού φεγγαριού' απόντος του Τριανταφυλλόπουλου, η Λέγκια με πέντε συνεχόμενες νίκες, όχι απλώς γκρέμισε την Πογκόν από την κορυφή αλλά και (της) αποσπάστηκε με 7 βαθμούς διαφορά. Θα ήταν ενδεχομένως και περισσότεροι, αν εν τω μεταξύ ο Ρούνιαιτς δεν είχε επαναφέρει τον 28χρονο στόπερ στη βασική ενδεκάδα, γεγονός το οποίο βοήθησε την ομάδα της πόλης Σέτσιν να πετύχει δύο σερί νίκες και να διατηρηθεί στο -7. Πλέον, 8 στροφές πριν από το τέλος, η Πογκόν καλείται να κάνει ένα τρελό φίνις και παράλληλα να περιμένει τουλάχιστον 3 στραβοπατήματα της Λέγκια για να ανατρέψει την κατάσταση και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Οχι εύκολα πράγματα...

Στα 11 ματς δίχως τον Τριανταφυλλόπουλο, η Πογκόν κατέγραψε 4 ήττες και 1 ισοπαλία, υπέστη δηλαδή τη ζημιά που την έφερε στη 2η θέση, τέσσερις βαθμούς μπροστά από την τρίτη Ρακόφ. Με τον πρώην κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού και του Αστέρα Τρίπολης στην ενδεκάδα της, στα υπόλοιπα 11 ματς, ο σύλλογος του Σέτσιν υπέστη μόλις ήττα ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 7 παιχνίδια. Συνολικά, έχει δεχθεί δίχως εκείνον παρόντα, τα 8 από τα μόλις 13 τέρματα που έχει ως παθητικό στο πρωτάθλημα.

Στην Πολωνία, ο ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι Τριαναταφυλλόπουλος, αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο σταθερούς κεντρικούς αμυντικούς της Ekstraklasa, έχοντας «γράψει» 46 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Είναι εκ των στυλοβατών της Πογκόν, η οποία πέρυσι τερμάτισε 6η και φέτος διεκδικεί τον τίλο της πρωταθλήτριας, έστω και με 'ψαλιδισμένα' πλέον τα φτερά της. Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν ο Κορίνθιος στόπερ έπαιζε στα ματς που η ομάδα άφησε βαθμούς, κάτι που επισημαίνεται και από τον Τύπο της Πολωνίας. Όπου επίσης (κατα)γράφεται ότι ο οσονούπω αποδεσμευμένος κεντρικός αμυντικός, θα έχει καλές προτάσεις κι από άλλες ομάδες της χώρας, πλην της Πογκόν που δεδομένα θέλει να τον κρατήσει.
 


News 24/7

24MEDIA NETWORK