Ο Έλληνας θεός του Γκέτεμποργκ, Γιάννης Ανέστης, και ένα souvlaki party

'Γιατί να πας στην Ελλάδα, όταν έχουμε μαζί μας ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η χώρα;' αναρωτιέται η Γκέτεμποργκ στην επίσημη ιστοσελίδα της, προαναγγέλλοντας την διοργάνωση souvlaki party στο 'Ullevi' με dj τον Έλληνα θεό, Γιάννη Ανέστη.

Ο Έλληνας θεός του Γκέτεμποργκ, Γιάννης Ανέστης, και ένα souvlaki party
EUROKINISSI SPORTS

Ένα ακόμη προϊόν των τμημάτων υποδομής του Πανιωνίου είναι ο Γιάννης Ανέστης, που το 2014 άφησε τη Νέα Σμύρνη για να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ. Το έκανε για μια τετραετία συνολικά, ώσπου η συζήτηση της ανανέωσης του συμβολαίου του 'κόλλησε', μαζί έφερε τον παραγκωνισμό του παίκτη και τελικά την μετακόμιση του ως ελεύθερου στην Χάποελ Μπερ Σεβά τον Ιούλιο του 2018. Η εμπειρία του στην ομάδα του Ισραήλ δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί τραυματική και μόνο. Τίποτε άλλο. Η βαριά ήττα με σκορ 5-0 από την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στις 24/07/2018, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, έφερε έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό για την Χάποελ Μπερ Σεβά και μαζί άνοιξε την πόρτα της εξόδου για τον Έλληνα γκολκίπερ και 3-4 παίκτες ακόμη.

Στις 31 Αυγούστου, μετά από δύο 'σκάρτους' μήνες στην ομάδα, ο Γιάννης Ανέστης έλυσε τη συνεργασία του με τους Ισραηλινούς. Έμεινε ελεύθερος και χωρίς ομάδα στο πρώτο μισό της σεζόν 2018-2019, ώσπου βρήκε την επόμενη επαγγελματική του στέγη στην Σουηδία τον περασμένο Γενάρη.

Η Γκέτεμποργκ έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Ανέστη και εκείνος ανταποκρίθηκε. Σε τέτοιο σημείο, που πλέον αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας στο 'Ullevi'! Και φυσικά λογίζεται ως βασικός παίκτης της ομάδας. Η αναγνώριση στο πρόσωπο του 28χρονου γκολκίπερ είναι τέτοια, που η Γκέτεμποργκ μέσω ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα της και προώθησης στα social media, ενημέρωσε για την ελληνική θεματολογία που θα έχει η αναμέτρηση με την Εσκιλστούνα.

"Θέλουμε να σας δώσουμε την ευκαιρία να γλιτώσετε ένα ολόκληρο ταξίδι στην Ελλάδα και σε αντίθεση να λάβετε μέρος σε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα, στο Ullevi. Ο Γιάννης Ανέστης έχει διαλέξει για εσάς τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια και στην περιοχή της εκδήλωσης θα σερβίρεται σουβλάκι και ελληνικά ποτά", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Γκέτεμποργκ που καταλήγει με ένα θερμό καλωσόρισμα στα ελληνικά!

Ο Γιάννης Ανέστης έχει συμπληρώσει 14 συμμετοχές (με 4 clean sheets) με την φανέλα της σουηδικής ομάδας και είναι ο βασικός της γκολκίπερ στο πρωτάθλημα της Alsvenskan που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με την Γκέτεμποργκ στην 4η θέση της βαθμολογίας (μαζί με την Χάμαρμπι) και στο -6 από την κορυφή, μετά από 14 αγωνιστικές.

Πριν από λίγους μήνες, ο 28χρονος γκολκίπερ ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος στην Χάποελ Μπερ Σεβά. Οι Ισραηλινοί τον αποζημίωσαν για να φύγει, δύο μήνες αφού είχαν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του. Αναγκάστηκε να μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες και να ψάξει την άκρη του στην Σουηδία. Τώρα είναι ο παίκτης προς τιμήν του οποίου η Γκέτεμποργκ διοργανώνει greek party στο περιθώριο της αναμέτρησης με την Εσκιλστούνα. Ο Γιάννης Ανέστης είναι ο Έλληνας θεός της Γκέτεμποργκ. "Ο δικός μας Έλληνας θεός", όπως τον χαρακτηρίζει η ομάδα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK