Ο Έλληνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η ξεχωριστή ιστορία του

Ποιος είναι ο 25χρονος Ντίμι Πετράτος που θα είναι παρών στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της Ρωσίας. Συμπαίκτης με τον πατέρα του, ανερχόμενος αστέρας, γκολ με τα δύο πόδια, μεταγραφές σε Μαλαισία - Ιαπωνία και ξύλο με τον Κάλατς είναι εικόνες που συνθέτουν το ψηφιδωτό της καριέρας του.

Australia's Dimitrios Petratos during a friendly soccer match between Colombia and Australia in London, Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Ντίμι Πετράτος AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Απόστολος Γιάννου θα ήθελε πολύ να ήταν στη θέση του. Χάθηκε όμως στην Κίνα και μαζί έχασε τη θέση του στην εθνική Αυστραλίας. Αντιθέτως ο Ντίμι Πετράτος όχι μόνο κλήθηκε στην προεπιλογή των "καγκουρό", αλλά κέρδισε ένα... εισιτήριο για την 23άδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για τον Γιάννου ξέρουμε από πού κρατά η σκούφια του. Γεννήθηκε άλλωστε εδώ (Νάουσα) και έπαιξε μπάλα σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Καβάλα, ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Πανιώνιο κι Αστέρα.

Ο Πετράτος όμως; Τρίτης γενιάς ομογενής, είχε κάνει από νωρίς αισθητή την παρουσία του στο αυστραλιανό ποδόσφαιρο, καθώς στα 21 του αναδείχθηκε καλύτερος νέος του εγχώριου πρωταθλήματος.

Προέρχεται από αθλητική οικογένεια, αφού άπαντες παίζουν μπάλα.

Ο πατέρας του, ο Ευάγγελος (ή Άντζελο) Πετράτος, σήμερα 50άρης, ήταν ενεργός ως το 2011 ολοκληρώνοντας μια πορεία σχεδόν 20 ετών. Μάλιστα πρόλαβε να υπάρξει συμπαίκτης με τον μικρό Δημήτρη σε μια σπάνια συνύπαρξη πατέρα - γιου στο ίδιο γήπεδο!

" Ήταν σπουδαία που έπαιζα με τον πατέρα μου. Ήταν κοινό όνειρό μας. Μου έχει διδάξει πολλά, πάντα έπαιζε μαζί μας. Λίγοι έχουν να λένε πως αγωνίστηκαν με τον πατέρα τους", έλεγε σε συνέντευξή του τότε ο ανερχόμενος ποδοσφαιριστής.

Βέβαια όταν έκλεινε ο κύκλος του Άγγελου άνοιγε του Ντίμι. Ένας κύκλος που τον βρήκε να πηγαίνει στη Σίδνεϊ, να σκοράρει το πρώτο επαγγελματικό γκολ του πριν κλείσει τα 20 του, να τον αποδεσμεύουν γιατί τσακώθηκε με τον (σπουδαίο γκολκίπερ) Ζέλικο Κάλατς και να καταλήγει στη Μαλαισία. Να επιστρέφει για την Μπρισμπέιν, κάνοντας τις καλύτερες σεζόν του, και να φεύγει για την Ιαπωνία, προτού πέρυσι το καλοκαίρι επαναπατριστεί για χάρη των Νιούκαστλ Τζετς έχοντας συμβόλαιο δύο ετών και όντας συμπαίκτης με τον αδερφό του Κώστα - οι αδερφές του είναι επίσης σε γυναικείες ομάδες.

Ο Πετράτος είναι πλέον στα 25 του. Καλύπτει τόσο τη θέση του εξτρέμ όσο και του επιθετικού. Μικρός το δέμας, αλλά αεικίνητος με πολύ καλά πόδια και εξαιρετικά χτυπήματα, αφού σουτάρει με την ίδια συνέπεια τόσο με το (καλό) δεξί του όσο και με το αριστερό.

Πάρτε μια γεύση από τις εκτελέσεις του:

Βλέποντας κάποια από αυτά και άλλα προφανώς, ο Ολλανδός εκλέκτορας Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, αυτός που πήρε τη θέση του Ποστέκογλου, τού προσφέρει την ευκαιρία να βρίσκεται μαζί με όλους τους υπόλοιπους Αυστραλούς διεθνείς στη Ρωσία. Λέτε να τον δούμε στην πρεμιέρα με τους Γάλλους; Αν χρειαστεί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK