Ο ελληνικός 'χαρτοπόλεμος' της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα

Η αντίστροφη μέτρηση για το restart της La Liga έχει αρχίσει και μαζί της άρχισε το 'στην αγάπη και τον πόλεμο, όλα επιτρέπονται' της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα που δήλωσαν δυσαρεστημένοι με το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών. Οι Σετιέν και Ζιντάν θα 'χουν περισσότερους παίκτες από αυτούς που υπολόγιζαν.

Υπό νορμάλ συνθήκες ο Λουίς Σουάρες θα έχανε τους τελευταίους μήνες της φετινής σεζόν. Ομοίως και ο Εντέν Αζάρ. Οι συνθήκες δεν ήταν φυσιολογικές και έτσι οι δυο τους θα επιστρέψουν σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, στο φώτο φίνις της σεζόν 2019-20.
Υπό νορμάλ συνθήκες ο Λουίς Σουάρες θα έχανε τους τελευταίους μήνες της φετινής σεζόν. Ομοίως και ο Εντέν Αζάρ. Οι συνθήκες δεν ήταν φυσιολογικές και έτσι οι δυο τους θα επιστρέψουν σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, στο φώτο φίνις της σεζόν 2019-20. AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Ήγγικεν η ώρα να επιστρέψει στα γήπεδα και η LaLiga, με την Πέμπτη 11/6 να είναι η ημέρα του restart ενός πρωταθλήματος που 'χει γενικά, 'ανοιχτούς' λογαριασμούς. Δηλαδή, μετά 27 αγωνιστικές η Μπαρτσελόνα ηγείται της βαθμολογίας, με δυο πόντους περισσότερους από τη δεύτερη Ρεάλ.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τις θέσεις για τους ομίλους του UEFA Champions League (εκεί θα πάει η πρώτη τετράδα), προς το παρόν ανήκουν στη Σεβίλη και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την πρώτη να 'χει 47 πόντους και τη δεύτερη 46, όσους έχει συγκεντρώσει και η Χετάφε, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι στους 45 και τη Βαλένθια, που προς το παρόν είναι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων να βρίσκεται στους 42.

Στα της ζώνης του υποβιβασμού, η Εσπανιόλ είναι στην 'ουρά' με 20 πόντους, οι Λεγανές έχει 23 και η Μαγιόρκα 25. Η Θέλτα Βίγκο δεν θα έλεγες πως νιώθει ιδιαίτερη ασφάλεια (26), μηδέ η Εϊμπάρ (27), με τη Βαγιαδολίδ να είναι σε καλύτερη κατάσταση μεν, (29), αλλά όχι και σίγουρη.

Nα δούμε λίγο, πώς θα εξελιχθεί η πρώτη αγωνιστική του restart και μετά ας επικεντρώσουμε στα του τίτλου, με τους 'μπλαουγκράνα' και τους 'μερένγκες' να εμφανίζονται γεμάτοι ενέργεια -και τακτικές- για να διεκδικήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το στέμμα.

⚽ Την Πέμπτη 11/6, στις 23.00 θα δοθεί η σέντρα του Σεβίλη-Μπέτις,

⚽ την Παρασκευή 12/6 στις 20.30 θα γίνει το Γρανάδα-Χετάφε και στις 23.00 το Βαλένθια-Λεβάντε,

⚽ το Σάββατο 13/6 υπάρχουν στο πρόγραμμα τα Εσπανιόλ-Αλαβές (14.00), Θέλτα-Βιγιαρεάλ (18.00), Λεγανές-Βαγιαδολίδ (20.30), Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα (23.00)

⚽ και την Κυριακή 14/6 στις 14.00 θα δοθεί η σέντρα του Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης, στις 20.30 του Ρεάλ-Εϊμπάρ και στις 23.00 του Ρεάλ Σοσιεδάδ-Οσασούνα.

Έχε υπ' όψιν σου πως μια που θα τελειώσει η 28η αγωνιστική, μια που θα αρχίσει η 29η (με τα πρώτα παιχνίδια της να διεξάγονται τη Δευτέρα 15/6). Γενικά, αν είσαι φαν του ποδοσφαίρου θα 'χεις πλήρες πρόγραμμα. Και τώρα ας αφοσιωθούμε στη μάχη της κορυφής, αρχής γενομένης από τους πόντους που συγκέντρωσαν οι 'αιώνιοι' της Ισπανίας, τις 11 τελευταίες αγωνιστικές των πέντε προηγούμενων σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα θα 'χει και Σουάρες και Μέσι

Yπό νορμάλ συνθήκες, ο Λουίς Σουάρες θα είχε χάσει το τελείωμα της σεζόν 2019-20, δεδομένης της επέμβασης που 'χε υποβληθεί στο γόνατο το Γενάρη. Οι γιατροί είχαν ενημερώσει πως θα χρειαζόταν τουλάχιστον πέντε μήνες να συνέλθει και ως εκ τούτου, θα έχανε το υπόλοιπο. Είχαν δίκιο στο πρώτο μισό, με τον Ουρουγουανό να είναι έτοιμος για το restart και να τίθεται για πρώτη φορά, υπό τις οδηγίες του Κίκε Σετιέν -σε επίσημο ματς (η αλλαγή του Σετιέν με τον Βαλβέρδε είχε γίνει στις 13/1). Στον αγωνιστικό χώρο αναμένεται να παρουσιαστεί και ο Λίονελ Μέσι, ο οποίος υπέστη τραυματισμό στον τετρακέφαλο την περασμένη εβδομάδα -αλλά φαν τον είδαν να κάνει σπριντ, το Σάββατο 5/6.

Η Ρεάλ θα δει -επιτέλους- το τρίο Ασένσιο-Μπενζεμά-Αζάρ

Ο πίνακας που είδες πιο πάνω είναι το αποδεικτικό στοιχείο του ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε καταφέρει (το 2015-16) να κάνει αυτό που είναι ο στόχος της για το 'κλείσιμο' της τρέχουσας περιόδου: δηλαδή, έντεκα νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα ματς, για να είναι σίγουρη πως δεν θα χάσει τον τίτλο -και δεδομένης της τάσης που είχε δείξει φέτος η Μπαρτσελόνα σε 'άκυρες' απώλειες πόντων. Κι εκείνη τη χρονιά στον πάγκο καθόταν ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος θα 'χει στη διάθεση του τον Εντέν Αζάρ και Μάρκο Αρσένιο.

Ο Βέλγος είναι ο 'Σουάρες' των 'μερένγκες'. Ως εκ τούτου, χωρίς τον κορονοϊό και το lockdown θα έχανε τους μήνες που ακολούθησαν του κατάγματος στο καλάμι, το Γενάρη. Είχε προηγηθεί πρόβλημα στους προσαγωγούς που καθυστέρησε το ντεμπούτο του (έως τις 14/9) και στο τέλος του Νοέμβρη τραυματίστηκε στον αστράγαλο -χάνοντας τους δυο επόμενους μήνες. Ο Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού, πριν 10 μήνες -σε ματς με την Άρσεναλ για το International Champions Cup- επίσης είναι καλά. Με αυτά και με αυτά, το όραμα του Ζιντάν να εμπιστευτεί την επίθεση στο τρίο που συγκροτούν οι Ασένσιο-Μπενζεμά-Αζάρ φαίνεται πως -έστω κι αργά- θα γίνει πράξη. Σε επίσημο ματς, γιατί η δοκιμή έγινε το σαββατοκύριακο.

Πριν σε αποχαιρετήσω, δεν μπορώ να μη σου πω ότι ενώ είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση, άρχισε και ο 'χαρτοπόλεμος' μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, με την πρώτη να καταγγέλλει αδικία στον προγραμματισμό. Σύμφωνα με την AS, οι 'μερένγκες' δεν είναι ευχαριστημένοι με το πρόγραμμα που εκπονήθηκε για τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του comeback 'καθώς νιώθουν πως δόθηκε πλεονέκτημα στην 'Μπάρσα', με το να παίζει νωρίτερα της Ρεάλ και τις 4 αυτές ημέρες.

Παρεμπιπτόντως, οι ώρες άλλαξαν συγκριτικά με ό,τι είχε προγραμματιστεί αρχικά. Βάσει του αρχικού προγραμματισμού, το παιχνίδι της Ρεάλ με την Εϊμπάρ, στο 'Μπερναμπέου' θα γινόταν Παρασκευή και αυτό της Μπαρτσελόνα με την Μαγιόρκα το Σάββατο. “Εφόσον η Ρεάλ νικούσε, θα μείωνε την απόσταση στον έναν πόντο και αυτό θα αύξανε την πίεση που νιώθει η Μπαρτσελόνα”.

Οι 'μπλαουγκράνα' απάντησαν με δημοσιεύματα που ανέφεραν 'ούτε η Μπαρτσελόνα είναι ευχαριστημένη με το πρόγραμμα. Θεωρεί ήσσονος σημασίας ότι παίζει πρώτη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του restart και εστιάζει ότι στις 23/6, ημέρα εθνικής γιορτής της Καταλονίας, θα αγωνιστεί στις 22.00 (23.00 δική μας ώρα). Κατέληξε στο ότι 'κατανοούμε πως δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες'.

Όχι που αυτά θα γίνονταν μόνο στην Ελλάδα -και προφανώς πρόκειται για απόπειρα πίεσης για καλύτερη 'μοιρασιά' στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK