Ο Εμπαπέ διατηρεί το market value που θα κάνει τη Ρεάλ να ματώσει

Η νέα αξιολόγηση του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου διατηρεί τον Κιλιάν Εμπαπέ επικεφαλής της λίστας με τις χρηματιστηριακές τιμές παικτών, αναδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για την Παρί Σεν Ζερμέν στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ στο 'Parc des Princes', για το γαλλικό πρωτάθλημα (27/10/2019) - AP Photo/Kamil Zihnioglu
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για την Παρί Σεν Ζερμέν στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ στο 'Parc des Princes', για το γαλλικό πρωτάθλημα (27/10/2019) AP PHOTO/KAMIL ZIHNIOGLU

Στη μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή, στην οποία εισήλθε το καλοκαίρι του 2018, όταν ο Πορτογάλος σταρ επέλεξε να ζήσει την εμπειρία του να είναι μέλος της Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να ξεμένει από σούπερ ήρωες. Ακόμα κι ο σπουδαίος Καρίμ Μπενζεμά, που επί της ουσίας ποτέ δεν ταξίδεψε στα όρια του ποδοσφαιρικά αφύσικου, διανύει πλέον την περίοδο του κοντινού αποχαιρετισμού.

Στη διάρκεια αυτής της μεταβατικής πορείας, οι Μερένγκες βιώνουν με την πάντοτε δύσκολη (στα όρια της κατάθλιψης) για εκείνους κατάσταση να ζουν χωρίς 'βασιλιά'. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες ήταν ο Ρονάλντο (το φαινόμενο), ο Ζινεντίν Ζιντάν και τους διαδέχθηκε ο Κριστιάνο. Η αναζήτηση του επόμενου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Το καλό για τη Ρεάλ είναι ότι ευδοκιμούν επίδοξοι μνηστήρες με τις ικανότητες να εξελιχθούν σε άξιους συνεχιστές. Το ακόμα καλύτερο για τους υποστηρικτές της είναι ότι ο μαδριλένικος οργανισμός έπαψε να πιστεύει ότι τέτοιος μπορεί να είναι ο Νεϊμάρ.

Ο ένας που ξεχωρίζει είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ. Αυτός είναι ο ομολογημένος πόθος, ο ξεχωριστός, ο απόλυτα ικανός να το πιάσει από εκεί που οι άλλοι το άφησαν. Βέβαια, το κόστος θα είναι τεράστιο καθώς η πανδημία κορονοϊού δεν στάθηκε ικανή να μειώσει τη χρηματιστηριακή αξία του. Αντιθέτως, την εκτόξευσε. Σύμφωνα με την έκθεση εξαμήνου του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου CIES, ο σχετικός αλγόριθμος τον διατήρησε στην κορυφή των 100 πιο ακριβών ποδοσφαιριστών, με το αστρονομικό ποσό των 260 εκατ. ευρώ!

Στη σχετική λίστα, πίσω από τον Εμπαμπέ, συναντά κανείς τους Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι - 194,7 εκατ. ευρώ), Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ - 179,1 εκατ.) και Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 152,3 εκατ. ευρώ), τη στιγμή που ο απόλυτος σταρ της Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι, βρίσκεται μόλις στην 21η θέση (με αξία 100,1 εκατ.) και ο Ρονάλντο αρκετά χαμηλότερα (value 62,8 εκατ.), ως ο γηραιότερος μάλιστα στη σχετική χρηματιστηριακή κατάταξη.

Μια πρόχειρη προσέγγιση των πιθανοτήτων αγοράς του Εμπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν κατά την προσεχή μεταγραφική περίοδο προϋποθέτει την πληρωμή ποσού άνω των 400 εκατ. ευρώ ώστε οι Γάλλοι να λυγίσουν. Εξάλλου, για να τον αποκτήσουν από τη Μονακό ως δανεικό (και ως πρωταθλητή Γαλλίας) το καλοκαίρι του 2016, συμφώνησαν έναν χρόνο αργότερα να δαπανήσουν 145 εκατ. ευρώ και ακόμα 35 εκάτ. ως μπόνους. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί ο μισθός των 17,5 εκατ. που φέρεται να εισπράττει τον χρόνο, η Παρί για να κάνει απόσβεση και να βρει αντικαταστάτη (ή αντικαταστάτες) δεν μπορεί να πουλήσει με μικρότερο ποσό από αυτό των 400 εκατ., όσο εξωφρενικό κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο.

Η Ρεάλ στοχεύει στο να κυνηγήσει την υπόθεση αυτήν το καλοκαίρι του 2021, όταν ο Εμπαπέ θα μπαίνει στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του, άρα θα πιέσει και από τη μεριά του προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο η πλευρά του παίκτη να επιταχύνει τις εξελίξεις και δη με τη βοήθεια ατζέντη. Με αυτόν τον τρόπο η Παρί πήρε τον Νεϊμάρ, με αυτόν τον τρόπο η Μπαρτσελόνα πήρε τον Φιλίπε Κοουτίνιο. Έως τότε, υπάρχει καλή πραμάτεια εκεί έξω για τη Ρεάλ, που μπορεί να κοστίσει πολύ λιγότερο και να φέρει άριστα αποτελέσματα: Έρλινγκ Χάαλαντ και Λαουτάρο Μαρτίνες. Καθόλου άσχημα για αρχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK