Ο Εμπαπέ πιέζεται από Μακρόν και Σαρκόζι για να παραμείνει στην Παρί

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, όπως και ο εκ των προκατόχων του, Νικολά Σαρκοζί, έχουν απευθυνθεί στον Κιλιάν Εμπαπέ, με στόχο να τον μεταπείσουν και να τον κάνουν να παραμείνει στη χώρα και την Παρί.

Ο Εμπαπέ πιέζεται από Μακρόν και Σαρκόζι για να παραμείνει στην Παρί
© 2018 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν κόντρα στη Ρεάλ και με το γκολ του έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Παρί από τη φάση των 16 του Champions League. Με μια διαφορετική ανάγνωση, έκανε ζοφερό το μέλλον της... επόμενης ομάδας του, αφού ούτε ο ίδιος έχει κρύψει την επιθυμία του κάποια στιγμή στην καριέρα του να φορέσει τη φανέλα των "μερένγκες".

Το συμβόλαιό του με τους Γάλλους ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ήδη έχει ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με τη Ρεάλ. Γέφυρες που γκρεμίστηκαν από κοινού με την κλήρωση των δύο ομάδων στα νοκ άουτ, ώστε να μην υπάρξουν ούτε καν υποψίες για την απόδοση της μιας ή της άλλης πλευράς.

Η Παρί άδραξε την ευκαιρία αυτής της διακοπής επικοινωνίας και ήδη έχει κάνει δύο προτάσεις ανανέωσης στον 23χρονο διεθνή, τις οποίες ο Εμπαπέ τις απέρριψε. Αν και δεν είναι πλήρως αρνητικός να παραμείνει στο "Παρκ ντε Πρενς", δεν θέλει αυτό να γίνει για πολλά χρόνια κι έτσι είναι ανοιχτός μόνο σε επέκταση για 1-2 σεζόν, σύμφωνα με Γάλλους δημοσιογράφους.

Η απόρριψη συμβολαίου ύψους 45.000.000 ευρώ το χρόνο μειώνει τα όπλα στη "φαρέτρα" των ανθρώπων της Παρί, που έχουν εντολή από το Κατάρ να κρατήσουν τον Εμπαπέ στην ομάδα με κάθε μέσο. Γι' αυτό χρησιμοποιούν και άλλους τρόπους, που δεν έχουν να κάνουν με χρήματα.

Όπως αναφέρει η ισπανική El Mundo την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είναι ένα μέσο το οποίο μετέρχονται οι Παριζιάνοι για να πείσουν τον Εμπαπέ να παραμείνει κάτοικος πρωτεύουσας. Ο Μακρόν φέρεται να έχει μιλήσει ήδη στον παγκόσμιο πρωταθλητή με την εθνική ομάδα, ενώ το ίδιο φέρεται να έχει κάνει και ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί.

Όλα εξηγούνται από τις στενές σχέσεις που έχει η Γαλλία με το Κατάρ και οι οποίες αποτυπώθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την αγορά της Παρί από την QSI, τον επιχειρηματικό κρατικό βραχίονα του Κατάρ, καθώς και από την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με την πολύτιμη συμβολή -μεταξύ άλλων- του Σαρκοζί.

Ωστόσο, δεν λειτουργούν όλες οι γαλλικές δυνάμεις υπέρ της παραμονής του Εμπαπέ στην Παρί. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Renault έχει επικοινωνήσει ήδη με τη Ρεάλ για να βολιδοσκοπήσει το ενδεχόμενο να γίνει επίσημος συνεργάτης των Ισπανών στη θέση της Audi. Ήδη, η θυγατρική της Renault στη Formula 1, Alpine, διαθέτει στις τάξεις της τον Φερνάντο Αλόνσο, συνθήκη που αποτελεί διαπραγματευτικό ατού για να συνάψει τη συμφωνία που επιθυμεί, αν τελικά ο Εμπαπέ καταλήξει στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK