Ο Εμπαπέ θα προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο το 2021

Ο Γάλλος σταρ ανακοίνωσε στην Παρί Σεν Ζερμέν την πρόθεση του να αποχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι. Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι υπόσχονται μια μάχη μέχρις εσχάτων για την υπογραφή του.

Αλφόνς και Εμπαπέ διεκδικούν τη μπάλα σε αναμέτρηση της γαλλικής Ligue1 ανάμεσε σε Παρί Σεν Ζερμέν και Ντιζόν στο 'Parc des Princes', στις 29 Φεβρουαρίου 2020. (AP Photo/Michel Euler)
Αλφόνς και Εμπαπέ διεκδικούν τη μπάλα σε αναμέτρηση της γαλλικής Ligue1 ανάμεσε σε Παρί Σεν Ζερμέν και Ντιζόν στο 'Parc des Princes', στις 29 Φεβρουαρίου 2020. AP PHOTO/MICHEL EULER

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ενημέρωσε την Παρί Σεν Ζερμέν πως επιθυμεί να αποχωρήσει από τον σύλλογο το καλοκαίρι του 2021. Και μπορεί μέχρι τότε να μεσολαβεί μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδος, αλλά το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τα τύμπανα του... πολέμου να ηχούν από τώρα. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι συνθέτουν την πεντάδα που αναμένεται να μονομαχήσει μέχρις εσχάτων για την υπογραφή του Γάλλου σταρ σε λίγους μήνες από τώρα. Μια υπογραφή που ίσως χαράξει την ιστορία των εξελίξεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2013 το τμήμα σκάουτινγκ της Μονακό εντόπισε τον 15χρονο τότε Κιλιάν στα τμήματα υποδομής της AS Bondy. Πήρε τον παίκτη στο Πριγκιπάτο και σε ηλικία 18 ετών τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα, όπου άφησε την Ευρώπη με ανοιχτό το στόμα υπό τις οδηγίες του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Η θητεία του Εμπαπέ στους Μονεγάσκους ολοκλήρωθηκε πολύ γρήγορα, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν τον απέκτησε τον Αύγουστο του 2017 ως δανεικό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς 145 εκατ. ευρώ.

Στα 21 του χρόνια ο Εμπαπέ μετράει ήδη 4 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Γαλλίας, 2 βραβεία πρώτου σκόρερ και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Γαλλία το 2018! Στην τριετία που αγωνίζεται με τη φανέλα της Παρί, μετράει 90 γκολ και 51 ασίστ σε 124 συμμετοχές... Με τους 'τρικολόρ' έχει πραγματοποιήσει ήδη 35 εμφανίσεις με 14 γκολ.

Φυσιολογικά νιώθει πως έχει εκπληρώσει τον σκοπό του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Εμπαπέ δεν πιστεύει πως θα καταφέρει ξανά με τη γαλλική ομάδα να φτάσει τόσο κοντά στην κατάκτηση του Champions League. Η γαλλική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες της περσινής σεζόν και τις καλές κληρώσεις για να φτάσει 90 λεπτά μακριά από την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά έπεσε πάνω στην... λυσσασμένη Μπάγερν Μονάχου. Και ο Εμπαπέ θεωρεί πως η ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με την φανέλα της Παρί θα αργήσει πολύ να ξαναέρθει. Τα τρόπαια στις εγχώριες γαλλικές διοργανώσεις τα χόρτασε και τώρα θεωρεί πως ήρθε η ώρα να προσπαθήσει να γράψει ιστορία, παίζοντας σε κάποιον 'γίγαντα'. Άλλωστε το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2022, επομένως το επόμενο καλοκαίρι φυσιολογικά σηματοδοτεί την πώληση του...

Κάνει χώρο η Ρεάλ Μαδρίτης

Βρισκόμαστε περίπου στα μισά της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου και η πρωταθλήτρια Ισπανίας δεν έχει προχωρήσει σε μεταγραφές. Έχει χρόνο να το κάνει αλλά δεν δείχνει να... καίγεται. Αντί αυτού προτιμά να αδειάζει το ρόστερ της από παίκτες που δεν υπολογίζει ο Ζινεντίν Ζιντάν, κάνοντας χώρο στο μπάτζετ της. Πούλησε τον Ασράφ Χακίμι στην Ίντερ για 40 εκατ. ευρώ (πέρσι δανεικός στην Ντόρτμουντ), τον Όσκαρ Ροντρίγκεθ στην Σεβίλλη με 13.5 εκατ. ευρώ και τον Χάβι Σάντσεθ στην Βαγιαδολίδ με 3 εκατ. ευρώ. Χόρχε ντε Φρούτος και Ντάνι Γκόμεθ κατέληξαν στην Λεβάντε αντί 2.5 εκατ. ευρώ έκαστος, ενώ με αυτό το ποσό πωλήθηκε ο Αλμπέρτο Σόρο στην Γρανάδα.

Ο Χάμες Ροντρίγκεθ έφυγε ως ελεύθερος για την Έβερτον απαλάσσοντας την Ρεάλ από το συμβόλαιο του, ενώ το επόμενο στοίχημα για τους 'μερένγκες' είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ. Οι Μαδριλένοι μοιάζουν διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν για ένα ποσό 20-22 εκατ. ευρώ και να απαλλαγούν από το τεράστιο συμβόλαιο του (20 εκατ. ευρώ ετησίως). Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν πως η Ρεάλ επιχειρεί να αδειάσει από κάθε τι περιττό, που πιάνει χώρο στο ρόστερ ή το μπάτζετ. Και να συγκεντρώσει χρήμα και ευελιξία για το 'χτύπημα' του επόμενου καλοκαιριού...

Η Μπαρτσελόνα θέλει... κολασμένα τον σταρ της επόμενης μέρας

Η κατάσταση στο στρατόπεδο των Καταλανών είναι γνωστή. Υπάρχει τεράστια δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της νυν διοίκησης την τελευταία 4ετία σε κάθε επίπεδο, αγωνιστικό και μη. Το μεγαλύτερο 'αγκάθι' αποτελεί ο Λιονέλ Μέσι, που εξέφρασε την θέληση να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα και τελικά έμεινε μάλλον... αναγκαστικά. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως του χρόνου το καλοκαίρι θα αποχωρήσει ελεύθερος, άλλοι ποντάρουν πως με την επικείμενη αλλαγή διοίκησης στις εκλογές θα γίνει η ανατροπή και ο Αργεντίνος σταρ θα υπογράψει νέο συμβόλαιο. Σε κάθε περίπτωση, στη Βαρκελώνη γνωρίζουν πως έχουν απεγνωσμένα ανάγκη τον σταρ της επόμενης μέρας. Αν φύγει ο Μέσι, ο λόγος προφανής. Ακόμη κι αν μείνει όμως ο Pulga είναι ξεκάθαρο πως στα 34 του δεν μπορεί να σέρνει μόνος του το κάρο.

Θα χρειαστεί βοήθεια και όχι από ρολίστες, αλλά από ποδοσφαιριστές ικανούς να κάνουν την διαφορά με ή χωρίς την βοήθεια του ίδιου. Οι 'μπλαουγκράνα' παραχώρησαν τον Κάρλες Πέρεθ στη Ρόμα για 11 εκατ. ευρώ, τον Μαρκ Κουκουρέλα στην Χετάφε με 10 εκατ. ευρώ, τον Ιβάν Ράκιτιτς στη Σεβίλλη με... 1.5 εκατ. ευρώ, ενώ βγήκαν κερδισμένοι κατά 12 εκατ. ευρώ στην 'τράμπα' Αρτούρ - Πιάνιτς. Την ίδια ώρα είναι προς πώληση οι Σαμουέλ Ουμτιτί, Ζούνιορ Φίρπο, Νέλσον Σεμέδο, Αρτούρο Βιντάλ, Ουσμάν Ντεμπελέ, Λουίς Σουάρες, Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, Κλεμάν Λνγκλέ και Νέτο. Μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί οι Τρινκάο (31 εκατ. ευρώ), Ματέους Φερνάντες (7 εκατ.) και Πέδρι (5 εκατ. ευρώ).

Είναι ξεκάθαρο πως και η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να κάνει εκκαθάριση στο ρόστερ της μέσα στους επόμενους μήνες, προκειμένου να δημιουργήσει χώρο για τον σταρ της επόμενης μέρας. Για την ομάδα της Βαρκελώνης πάντως υπάρχει εναλλακτική, αφού αν δεν καταφέρει να αποκτήσει τον Εμπαπέ είναι δεδομένο πως θα κάνει κίνηση για την επιστροφή του Νεϊμάρ στο 'Camp Nou'.

Πόλος έλξης ο Κλοπ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι θαυμαστής των προπονητικών μεθόδων και ιδεών του Γιούργκεν Κλοπ. Έχει μιλήσει κάμποσες φορές με κολακευτικά λόγια για τον τρόπο που αγωνίζεται η Λίβερπουλ υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού. "Αυτό που κάνει η Λίβερπουλ είναι φανταστικό. Όταν την παρακολουθείς σου δίνει την αίσθηση πως όλα είναι εύκολα. Αλλά αυτό που κάνει η Λίβερπουλ μόνο εύκολο δεν είναι. Αυτοί οι τύποι είναι συγκεντρωμένοι, παίζουν παιχνίδια κάθε τρεις μέρες και κερδίζουν, κερδίζουν, κερδίζουν...", έχει υποστηρίξει μεταξύ άλλων στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι φαν των μεγάλων αλλαγών, έτσι μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει οι Ντέγιαν Λόβρεν για 12 εκατ. ευρώ στην Ζενίτ, Όβι Εγιάρα με 3.9 εκατ. ευρώ στην Ρέντινγκ και ελεύθερος ο Άνταμ Λαλάνα, με τον Κώστα Τσιμίκα μοναδική μεταγραφική προσθήκη αντί 15 εκατ. ευρώ από τον Ολυμπιακό.

Ο Γερμανός τεχνικός και η Λίβερπουλ έχουν σημαδέψει το επόμενο καλοκαίρι για πιο... ριζοσπαστικές αλλαγές. Βλέπετε με το τέλος της σεζόν 2020-2021 η τριάδα Σαλάχ - Μανέ - Φιρμίνο θα έχει ολοκληρώσει την τέταρτη αγωνιστική της περιόδο και οι τρεις παίκτες θα έχουν κλείσει τα 29 τους χρόνια μπαίνοντας στο 30ο έτος της ηλικίας του. Η φθορά, σωματική και ψυχολογική είναι δεδομένη, έτσι η ανανέωση κρίνεται επιβεβλημένη. Οι 'κόκκινοι' θα παραχωρήσουν έναν ή δύο παίκτες αυτής της τριάδας και θα είναι σε θέση να μπουν στον 'πόλεμο' για τον Κιλιάν Εμπαπέ, απολαμβάνοντας και την συμπάθεια του παίκτη.

Πρόκληση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ Γάλλων και Άγγλων, ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν θα έλεγε όχι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι 'κόκκινοι διάβολοι' είναι εδώ και χρόνια πολύ μακριά από τον τίτλο και τίποτα πια δεν θυμίζει την κραταιά ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που συνήθιζε να αφήνει κάτι... ψίχουλα για τους αντιπάλους της. Υπό τις οδηγίες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ υπάρχει μια σταθερά ανοδική πορεία, με το Νορβηγό τεχνικό να επιχειρεί παράλληλα ανανέωση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες όπως οι Μπράντον Γουίλιαμς, Άαρον Ουάν-Μπισάκα, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, Μέισον Γκρίνγουντ και Ντάνιελ Τζέιμς, ενώ στο πρόσωπο του Μπρούνο Φερνάντες βρήκε τον ηγέτη της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Η Γιουνάιτεντ άφησε ελεύθερο τον Αλέξις Σάντσες για να πάει στην Ίντερ και απέκτησε τον Ντόνι φαν ντε Μπεκ, βάζοντας στο ρόστερ της έναν εξαιρετικά ποιοτικό παίκτη στην ηλικία των 23 ετών. Είναι ξεκάθαρη η στόχευση της, σε ένα δύσκολο εγχείρημα που ποντάρει όχι απλά στην επιστροφή στους τίτλους αλλά και με την προοπτική να το κάνει με ομάδα που θα μπορεί να το υποστηρίξει σε βάθος χρόνου.

Δεδομένα οι 'κόκκινοι διάβολοι' διαθέτουν την οικονομική δύναμη να προσεγγίσουν έναν παίκτη όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ και αν καταφέρουν να τον πείσουν για το project, θα έχουν καλές πιθανότητες στη μάχη της διεκδίκησης του.

Η Μάντσεστερ Σίτι με Γκουαρδιόλα και πορτοφόλι

Αφού γλίτωσε με ένα πρόστιμο την υπόθεση του FFP (έπεσε στο CAS ο διετής αποκλεισμός από την Ευρώπη), δεν θέλει να δώσει εκ νέου λαβές φέτος. Έτσι αγόρασε τον Άκε με τα 45 εκατ. ευρώ που πήρε από τον Σανέ (Μπάγερν), επένδυσε 23 εκατ. ευρώ στον Φεράν Τόρες (Βαλένθια), πήρε με 6 εκατ. ευρώ τον 18χρονο Κόουτο της Κοριτίμπα και με 4,5 εκατ. τον 19χρονο Καμπορέ από την Μέχελεν. Για Σίτι, δεν έσπρωξε λεφτά στην αγορά, ενώ άφησε ελεύθερους τους Νταβίδ Σίλβα και Κλαούντιο Μπράβο.

Το οικονομικό δεν θα είναι πρόβλημα για τους 'πολίτες'΄αν αποφασίσουν να μπουν στην διεκδίκηση του Εμπαπέ, το θέμα είναι τι άλλο μπορούν να του προσφέρουν για να τον δελεάσουν. Σίγουρα το ενδεχόμενο παραμονής του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο θα παίξει σημαντικό ρόλο, όπως επίσης και οι παίκτες που θα είναι εκεί για να πλαισιώσουν τον Γάλλο σταρ. Που θα πρέπει να πειστεί πως εκτός από την Premier League, η Σίτι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει και το Champions League...

News 24/7

24MEDIA NETWORK