Ο ερωτευμένος με την Ελλάδα Στιλ και η γιαγιά Παναθηναϊκός

Ο Λουκ Στιλ έκλεψε την παράσταση στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ακαδημίας Τερματοφυλάκων του Παναγιώτη Αγριογιάννη.

Ο ερωτευμένος με την Ελλάδα Στιλ και η γιαγιά Παναθηναϊκός

Σε άτυπη… συνέντευξη Τύπου του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Λουκ Στιλ, μετατράπηκε η ετήσια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Ακαδημίας Τερματοφυλάκων του Παναγιώτη Αγριογιάννη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Champions Club του Γέρακα.

Οι νεαροί γκολκίπερ που γυμνάζονται καθημερινά υπό τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή τερματοφυλάκων έβγαλαν τα γάντια, έπιασαν τα μικρόφωνα και… ανέκριναν τους τιμώμενους προσκεκλημένους της εκδήλωσης Στέφανο Κοτσόλη, Λουκ Στιλ, Γιάννη Ανέστη, Τάσο Λαγό και Νάνο Γκονζάλες με τον Άγγλο τερματοφύλακα να δέχεται τις περισσότερες ερωτήσεις.

Τεράστια πρόκληση

Με… γιαγιά Παναθηναϊκό, όπως αποκάλυψε στους παρευρισκόμενους ο Λουκ Στιλ ήταν αδύνατο να μην αποδεχτεί την πρόταση του τριφυλλιού και το ταξίδι στην Ελλάδα…

«Μετά από περίπου 250 αγώνες στο αγγλικό πρωτάθλημα, ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, οπότε θεώρησα την πρότασή του μια μεγάλη πρόκληση για μένα».

Ζητώντας του να δώσει τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το αγγλικό είπε: «Αν εξαιρέσουμε την Πρέμιερ Λιγκ που είναι ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, το ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες του αγγλικού είναι πιο τεχνικό. Στην Αγγλία οι τερματοφύλακες εστιάζουν στη δύναμη και όχι στην τεχνική. Στην Αγγλία σε κάθε έξοδο μου οι αντίπαλοι μου… μαύριζαν το μάτι. Τόσο δυνατές ήταν οι μονομαχίες μπροστά από την εστία μου»

Η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη

Από τις ερωτήσεις των παιδιών, δεν απουσίασε και σχετική για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και το αν τον επηρέασε η ατμόσφαιρα του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

«Ήταν σίγουρα μια από τις πιο… ωραίες και δυνατές -εκτός έδρας- ατμόσφαιρες που έχω αγωνιστεί. Ωστόσο, εγώ έχω ένα πλεονέκτημα. Όταν νιώθω τόσο μίσος, καταλαβαίνω ότι με υπολογίζουν και αποδίδω πολύ καλύτερα».

Τα μικρόφωνα έκλεισαν όταν απάντησε αν τον επηρεάζουν τα δημοσιεύματα του τύπου.

«Θα σας δώσω μια συμβουλή που μου έδωσε ένας προπονητής μου. Ποτέ, μα ποτέ να μη διαβάζετε δημοσιεύματα ανεξάρτητα αν είναι θετικά ή αρνητικά. Τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχω διαβάσει ποτέ άρθρο για μένα ούτε στην Αγγλία ούτε στην Ελλάδα –που δεν μπορώ άλλωστε να διαβάσω ελληνικά. Δεν θέλω να επηρεάζομαι. Ωστόσο, η μητέρα μου κόβει και κρατάει κάθε απόκομμα, οπότε έχω αρχείο…»

Ανέστης «Είμαστε επιπέδου Super League»

Ο Γιάννης Ανέστης, απαντώντας σε ερωτήσεις τερματοφυλάκων με… διαρκείας στην ομάδα του, υπογράμμισε πως η ΑΕΚ είναι αναμφισβήτητα ομάδα επιπέδου Super League και παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος σύντομα θα επανέλθουν εκεί που αξίζουν για να πρωταγωνιστήσουν.

Ο αρχηγός Λαγός και ο ήρεμος Κοτσόλης

O Στέφανος Κοτσόλης έδωσε τις δικές του ευχές και συμβουλές στους επίδοξους τερματοφύλακες, ενώ ο Τάσος Λαγός μίλησε για το ρόλο του αρχηγού εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στον… τοίχο έστησαν τα παιδιά και το Νάνο Γκονζάλες, που με τη βοήθεια στη μετάφραση του συνεργάτη του κου Αγριογιάννη, Αλέξανδρου Τερζιάν, αναφέρθηκε στο πως κατάφερε να ανακάμψει στους αγωνιστικούς χώρους μετά τις δυσκολίες που είχε στον ερχομό του.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Αγριογιάννης ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες – προπονητές Τάσο Μαυρίδη, Τάσο Μεϊντάνη, Σπύρο Μαυραγάνη και Αλέξανδρο Τερζιάν, ενώ απευθυνόμενους στους μαθητές της σχολής του επανέλαβε τις τρεις λέξεις που μπορούν να τους οδηγήσουν στην πραγματοποίηση μιας σπουδαίας επαγγελματικής καριέρας: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά»…

Ευχές μέσω… υπολογιστή έστειλαν επίσης ο Ορέστης Καρνέζης από την Ιταλία και ο Στέφανος Καπίνο από τη χιονισμένη Γερμανία, οι οποίοι επεσήμαναν την μεγάλη τύχη των νεαρών τερματοφυλάκων της Ακαδημίας να ακολουθούν τις οδηγίες του κορυφαίου –όπως δήλωσαν- προπονητή τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, Παναγιώτη Αγριογιάννη.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν πολλά δώρα από τις εταιρίες Nike και την RG, ενώ οι καλεσμένοι κλήρωσαν τις εμφανίσεις τους, μοίρασαν δεκάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με όλα τα παιδιά της Ακαδημίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK