O Εζίλ εκδικείται την Άρσεναλ για τους 55 απολυμένους υπαλλήλους

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που 'ζεματάει', ή τουλάχιστον έτσι το σερβίρει ο Μεσούτ Εζίλ για τον πόλεμο που θεωρεί πως δέχτηκε εξαιτίας της άρνησης του για περικοπές, αλλά και την απόλυση των 55 υπαλλήλων από την διοίκηση της Άρσεναλ.

Ο Μεσούτ Εζίλ στις κερκίδες του St Mary's Stadium κατά την διάρκεια της αναμέτρησης Σάουθαμπτον-Άρσεναλ για την αγγλική Premier League, στις 25 Ιουνίου 2020. (Cath Ivill/Pool via AP)
Ο Μεσούτ Εζίλ στις κερκίδες του St Mary's Stadium κατά την διάρκεια της αναμέτρησης Σάουθαμπτον-Άρσεναλ για την αγγλική Premier League, στις 25 Ιουνίου 2020. CATH IVILL/POOL VIA AP

Ο Μεσούτ Εζίλ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Άρσεναλ με αποδοχές 400.000 ευρώ την εβδομάδα. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε με την φανέλα της Άρσεναλ ήταν στις 7 Μαρτίου, για 89 λεπτά στο 1-0 επί της Γουέστ Χαμ μετά από δική του ασίστ. Έκτοτε δεν ξαναπάτησε χορτάρι. Υποτίθεται πως ήταν τραυματίας, με πρόβλημα στην πλάτη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει. Ο Γερμανός διεθνής playmaker ήταν ένας εκ των μόλις τριών παικτών της Άρσεναλ που δεν δέχτηκαν περικοπές ύψους 12,5% στις αποδοχές του, ελέω πανδημίας. Τον Μάιο είχε δικαιολογήσει την απόφαση του, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα δεν θα πήγαιναν στους εργαζομένους του κλαμπ. Θα έλεγε κανείς πως η απόφαση που πήρε πρόσφατα η διοίκηση με την απόλυση 55 υπαλλήλων της συνολικά ίσως και να δικαιώνει τον Εζίλ.

O Εζίλ εκδικείται την Άρσεναλ για τους 55 απολυμένους υπαλλήλους

Ο οποίος με την τελευταία τοποθέτηση του την Πέμπτη (13/8), υποστήριξε πως"ως παίκτες, θέλαμε όλοι να συνεισφέρουμε. Αλλά χρειαζόμασταν κι άλλες πληροφορίες, ενώ πολλές ερωτήσεις μας έμειναν αναπάντητες. Όλοι ήταν εντάξει με μια αναβολή, ενώ υπήρχε τόσο μεγάλη αβεβαιότητα -δεν είχα πρόβλημα να προσφέρω ένα μεγαλύτερο μερίδιο- και στη συνέχεια μια περικοπή αν χρειαζόταν, όταν το ποδόσφαιρο και οι οικονομικές προοπτικές ήταν πιο ξεκάθαρες. Αλλά μας ώθησαν σε αυτό χωρίς την κατάλληλη καθοδήγηση.

Οποιοσδήποτε σε αυτήν την κατάσταση έχει το δικαίωμα να γνωρίζετε τα πάντα, να καταλάβει γιατί συμβαίνει και πού πηγαίνουν τα χρήματα. Αλλά δεν είχαμε αρκετές λεπτομέρειες, απλά έπρεπε να πάρουμε μια γρήγορη απόφαση. Ήταν πάρα πολύ γρήγορο για κάτι τόσο σημαντικό και υπήρχε μεγάλη πίεση. Δεν ήταν σωστό, ειδικά για τους νέους. Εγώ αρνήθηκα. Είχα ένα μωρό στο σπίτι και δεσμεύομαι με την οικογένειά μου εδώ, στην Τουρκία και στη Γερμανία - και για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις μου, και επίσης ένα νέο project που ξεκινήσαμε να υποστηρίζουμε ανθρώπους στο Λονδίνο, κίνηση που έγινε από καρδιάς και όχι για δημοσιότητα.

Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Εζίλ για το γεγονός πως δεν δέχτηκε να βοηθήσει την Άρσεναλ, χάνοντας πολύ λίγα χρήματα από το 1,5 εκατ. ευρώ που λαμβάνει μηνιαίως... Ο ίδιος έκανε λόγο για 'ανθρώπους που θέλουν να με καταστρέψουν'.

"Άνθρωποι που με γνωρίζουν ξέρουν καλά πόσο γενναιόδωρος είμαι και, απ' όσο γνωρίζω, δεν ήμουν ο μοναδικός παίκτης που αρνήθηκε την περικοπή του μισθού. Όμως μόνο το δικό μου όνομα βγήκε προς τα έξω. Μαντεύω πως αυτό συνέβη γιατί πρόκειται για εμένα και τους ανθρώπους που προσπαθούν δύο χρόνια τώρα να με καταστρέψουν, να με κάνουν δυστυχισμένο, να προωθήσουν μια ατζέντα ελπίζοντας να στρέψουν τους οπαδούς εναντίον μου και να σχηματίσουν μια εικόνα που δεν είναι αληθινή", τόνισε ο Εζίλ που επιμένει πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και η απόφαση του να μην δεχθεί μείωση είναι η αφορμή που δεν αγωνίζεται στην Άρσεναλ.

"Πιθανότατα αυτή η επιλογή μου επηρέασε τις ευκαιρίες μου στον αγωνιστικό χώρο, δεν ξέρω. Αλλά δεν φοβάμαι να αντισταθώ για ό,τι πιστεύω δίκαιο -και βλέποντας τι συνέβη με τις απολύσεις των 55 υπαλλήλων μάλλον ήμουν σωστός".

Ακόμη κι αν έχανε 1 - 1,5 εκατ. ευρώ από τα 18 εκατ. που κερδίζει ετησίως στην Άρσεναλ, η αλήθεια είναι πως ο Εζίλ θα μπορούσε και το παιδί του να ζήσει και τις υποχρεώσεις/δεσμεύσεις του να καλύψει. Κρίνοντας ωστόσο από τις επιφυλάξεις του σχετικά με τις προθέσεις της διοίκησης της Άρσεναλ, ίσως να μην είχε άδικο που αρνήθηκε την περικοπή του 12,5%... Τουλάχιστον αυτό έδειξε η ιστορία.

Με τον Γερμανό πλέον να δηλώνει ότι δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να φύγει από την Άρσεναλ, σκοπεύοντας να μείνει σε αυτή ως την τελευταία μέρα του συμβολαίου του, εισπράττοντας κάθε ένα από τα 18 εκατ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία των δύο πλευρών για την επόμενη σεζόν. Κάποιος θα μπορούσε να πει πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που 'ζεματάει', ή τουλάχιστον έτσι το σερβίρει ο Εζίλ για τον πόλεμο που θεωρεί πως δέχτηκε εξαιτίας της άρνησης του για περικοπές, αλλά και την απόλυση των 55 υπαλλήλων από την διοίκηση του συλλόγου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK