Ο Φαν Χάαλ έδωσε μπουνιά στον Γκιγκς στην πρώτη τους συνάντηση

Ο Ράιαν Γκιγκς ήταν βοηθός του Φαν Χάαλ επί μια διετία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όταν πήγε να τον συναντήσει για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο, το καλωσόρισμα του Ολλανδού τεχνικού λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη δουλειά του...

Φαν Χάαλ και Γκιγκς αποχωρούν το 'Old Trafford' μετά την λήξη της αναμέτρησης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι, στις 28 Δεκεμβρίου 2015. (AP Photo/Jon Super)
Φαν Χάαλ και Γκιγκς αποχωρούν το 'Old Trafford' μετά την λήξη της αναμέτρησης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι, στις 28 Δεκεμβρίου 2015. AP PHOTO/JON SUPER

Ο Λουίς Φαν Χάαλ έκατσε μια διετία στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από τον Ιούλιο του 2014 ως τον Μάιο του 2016. Συνολικά 103 παιχνίδια καθοδήγησε τους 'κόκκινους διαβόλους', με 1.81 κερδισμένους βαθμούς ανά ματς. Η θητεία του στο 'Old Trafford' συνοδεύτηκε από κάμποσες ιστορίες. Όχι μόνο με τους παίκτες του αλλά και με δημοσιογράφους, έναν εκ των οποίων αποκάλεσε 'χοντρό', εκνευρισμένος μετά από ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Ο ιδιόρρυθμος Ολλανδός τεχνικός έχει πλέον αποσυρθεί από τους πάγκους και τα στόματα ανοίγουν πιο εύκολα. Οι περισσότεροι έχουν κάτι... περίεργο να θυμούνται από εκείνον, άλλωστε δεν φημιζόταν για τους ευγενείς τρόπους του. Και ίσως δεν προξενεί τόσο μεγάλη έκπληξη πως όταν συνάντησε για πρώτη φορά των επί δύο χρόνια βοηθό του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, του έριξε μπουνιά!

"Ήταν... διαφορετικός. Κυριαρχικός. Την πρώτη φορά που τον συνάντησα μου έριξε μπουνιά στο στομάχι! Πήγα να τον συναντήσω. Είχα μια λίστα με παίκτες που πιστεύω πως ήταν καλοί και μια άλλη με παίκτες που δεν ήταν και τόσο. Είχα πάει να τον βρω στο ξενοδοχείο. Άνοιξε την πόρτα, με κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω και είπε 'είσαι σε καλή κατάσταση!' Μετά μου έδωσε μπουνιά στο στομάχι. Ήταν πολύ δυνατό χτύπημα και δεν ήξερα τι να κάνω. Θα μπορούσα να του ανταποδώσω ένα χτύπημα, αλλά θα έμενα χωρίς δουλειά... Αυτό ήταν το στυλ του.

Κυριαρχικό, ερχόταν μπροστά στη μούρη σου. Θα ήταν εφιάλτης σήμερα, με το social distancing. Θα κόλλαγε το πρόσωπο του στο δικό σου, κοιτώντας επίμονα. Φρόντιζε τους συνεργάτες και τους παίκτες του, ήταν καλός τύπος αλλά πολύ περίεργος", εξομολογήθηκε ο τεχνικός της εθνικής Ουαλίας μιλώντας στο podcast του Τζέιμι Γκάραχερ.

Ο Ράιαν Γκιγκς από τη... Σκύλλα έπεσε στη Χάρυβδη, αφού τον Φαν Χάαλ διαδέχθηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να είναι επίσης ένας δύσκολος, περίεργος χαρακτήρας. Αυτή τη φορά δεν είχε μπουνιά. Για την ακρίβεια δεν υπήρξε καμία επαφή, ούτε καν κουβέντα.

"Όταν έφυγε ο Φαν Χάαλ δεν υπήρξε καμία συζήτηση με τον Μουρίνιο. Είχαν προηγηθεί δύο δύσκολα χρόνια και μου πρόσφεραν δουλειά με τα τμήματα υποδομής. Ένιωσε πως ήταν η σωστή στιγμή να φύγω. Ήταν λυπηρό αλλά και ένα είδος ανακούφισης. Ένιωθα λίγο χαμένος, σκεφτόμουν 'τι κάνω τώρα'; Μια δύσκολη εποχή είχε τελειώσει και δεν είχα ιδέα για το τι θέλω να κάνω".

Από τον Μάρτιο ως τον Δεκέμβρη του 2017, ο Ράιαν Γκιγκς ήταν αναλυτής αγώνων της UEFA. Τον Ιανουάριο του 2018 ανέλαβε την εθνική Ουαλίας, την πρώτη δουλειά ως προπονητής, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK