O Φαν Γιακουμάκης βάζει γκολάρες, καλείται στην Εθνική και η ΑΕΚ μετράει τα ευρώ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης συνεχίζει να φορτώνει με γκολ τις αντίπαλες άμυνες στην Eredivisie. Αυτή τη φορά θύμα του ήταν η Χρόνινχεν, με ένα καταπληκτικό ψαλιδάκι! Και στην ΑΕΚ 'μυρίζουν' μπόλικα ευρώ σε λίγους μήνες, χάρη στους χειρισμούς του Ίλια Ίβιτς στην πώληση του Ηρακλειώτη φορ. Που έλαβε πρόσκληση από τον Τζον Φαν'τ Σιπ στην Εθνική ομάδα.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης στο ντεμπούτο του με την εθνική Ελλάδας, σκόραρε στο νικηφόρο 2-1 επί της Κύπρου, σε φιλική αναμέτρηση στην Ριζούπολη | 11/11/2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI)
Ο Γιώργος Γιακουμάκης στο ντεμπούτο του με την εθνική Ελλάδας, σκόραρε στο νικηφόρο 2-1 επί της Κύπρου, σε φιλική αναμέτρηση στην Ριζούπολη | 11/11/2020 EUROKINISSI SPORTS

Update: Ονειρεμένο μοιάζει το ξεκίνημα του Γιώργου Γιακουμάκη στην καριέρα του επί ολλανδικού εδάφους, γιατί όχι μόνο βρίσκει δίχτυα με σταθερό ρυθμό, αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του συμπεριελήφθη σε αποστολή της Εθνικής για τα επικείμενα παιχνίδια του Nations League.

Ναι μεν η ομάδα του, η Φένλο, μπορεί να αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα και να ηττήθηκε ξανά το βράδυ της Κυριακής από την Χρόνινχεν για την 7η αγωνιστική της Eredivisie, ωστόσο ο Ηρακλειώτης φορ σκόραρε το 6ο του γκολ στο πρωτάθλημα και μαζί με τα 2 στο Κύπελλο, μετράει ήδη 8 σε ισάριθμες εμφανίσεις του στη νέα σεζόν. Μάλιστα το τέρμα που πέτυχε στο 'Euroborg Stadion' ήταν εκπληκτικό, καθώς σημειώθηκε με ανάποδο ψαλίδι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης!

Τα νέα είναι πολύ καλά όχι μόνο για τον ίδιο τον παίκτη, αλλά και για την ΑΕΚ. Ο Γιώργος Γιακουμάκης παραχωρήθηκε το καλοκαίρι στην ολλανδική ομάδα, αλλά αυτή η φορά η γκάφα αλά Τάσου Μπακασέτα, αποφεύχθηκε. Δεν είναι μόνο πως ο διεθνής μεσοεπιθετικός παραχωρήθηκε στην Αλάνιασπορ -με την οποία πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις- αντί μόλις 700 χιλιάδων το καλοκαίρι του 2019, αλλά το γεγονός πως υπήρξε και μεγαλύτερο λάθος στην υπόθεση, μία δεύτερη γκάφα ολκής.

Η ΑΕΚ δεν είχε αξιολογήσει σωστά τον παίκτη, έτσι δεν μπήκε καν στον κόπο να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης με τον τουρκικό σύλλογο, την εξασφάλιση ποσοστού μεταπώλησης. Ήταν λες και η Ένωση υποτιμούσε τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή της, σαν να ανυπομονούσε να... ξεφορτωθεί τον Μπακασέτα, ο οποίος σήμερα κοστολογείται στα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς, σκέφτηκε και έδρασε πολύ πιο έξυπνα με την περίπτωση του Γιώργου Γιακουμάκη. Αν και ο τελευταίος προσέφερε απειροελάχιστα πράγματα στην ομάδα σε σχέση με τον Μπακασέτα και θα μνημονεύεται πάντα (και μόνο) για εκείνο το 'γκολ-μισό πρωτάθλημα' στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό -το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν και το μοναδικό του στην Α' Εθνική με τη φανέλα της ΑΕΚ- ο Ίβιτς δεν τον απαξίωσε ποδοσφαιρικά. Αντιθέτως, διαπραγματεύτηκε την πώληση του στη Φένλο, όπως θα άξιζε σε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος το 2018 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος με την Ένωση.

Η πώληση του Γιώργου Γιακουμάκη φέρνει στο ταμείο της ΑΕΚ ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ. Πέραν τούτου όμως η συμφωνία με τον ολλανδικό σύλλογο προβλέπει και ποσοστό μεταπώλησης από 10% έως 15%, ανάλογα με τα επιτεύγματα του Κρητικού επιθετικού. Πολύ γρήγορα, ο άλλοτε φορ του Πλατανιά, επιβεβαιώνει το σωστό διάβασμα του Ίβιτς για την περίπτωσή του.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης είχε εξαρχής στο μυαλό του τη σοβαρή πιθανότητα να πετύχει ο Γιακουμάκης στο ανοιχτό ολλανδικό πρωτάθλημα, που προσφέρει χώρους και πεδίο δράσης στους επιθετικούς. Αυτό ακριβώς συμβαίνει μέχρι σήμερα με τον 25χρονο φορ, που έχει ήδη σημειώσει 8 γκολ, ενώ έχει και 1 καταπληκτική ασίστ σε συμπαίκτη του με εξωτερικό φάλτσο.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης συνεχίζει τις υψηλές του πτήσεις στην Eredivisie, 'χτίζει' τη φήμη του στην Ολλανδία και στρέφει επάνω του τους προβολείς και το ενδιαφέρον περισσότερο high profile συλλόγων της χώρας. Έτσι στην ΑΕΚ... τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού 'μυρίζουν' μπόλικα ευρώ σε λίγους μήνες. Με τον Ίλια Ίβιτς να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Ηρακλειώτη επιθετικού το περασμένο καλοκαίρι. Και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν'τ Σιπ, που αρέσκεται στο να καλεί ποδοσφαιριστές από το πρωτάθλημα της χώρας του να παρακολουθεί στενά τον πρώτο σκόρερ της Eredivisie. Μια κλήση είναι το πλέον πιθανό σενάριο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK