Ο Φαν'τ Σιπ δεν θέλει να πάθει... Ρεχάγκελ στον 'τελικό' με Φινλανδία

Πριν από ακριβώς 18 χρόνια, το ντεμπούτο του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Eθνικής Ελλάδας κόντρα στη Φινλανδία ήταν εφιαλτικό. Ο Τζον φαν'τ Σιπ θέλει στη δική του 5η Σεπτεμβρίου η ιστορία να γραφτεί διαφορετικά. Σε μια μάχη από την οποία οι Έλληνες διεθνείς καλούνται να επιστρέψουν με την ασπίδα τους ή πάνω σε αυτή.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ο Φαν'τ Σιπ μιλάει στους παίκτες της εθνικής Ελλάδας, στην τελευταία προπόνηση πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Φινλναδία, για το Group J της προκριματικής φάσης του Euro 2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)

Η αποκαρδιωτική εικόνα της Εθνικής ομάδας στις αναμετρήσεις με Ιταλία και Αρμενία στο ΟΑΚΑ τον Ιούνιο έφεραν την απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη από την τεχνική ηγεσία και την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, αναφορικά με τις πιθανότητες πρόκρισης από το Group J της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Εκλεκτός της ΕΠΟ για την άκρη του πάγκου ήταν ο Τζον φαν'τ Σιπ, με τον Ολλανδό τεχνικό να έχει ευθύς εξ αρχής μπροστά του την πρώτη μεγάλη πρόκληση: τον 'τελικό' με την Φινλανδία το βράδυ της Πέμπτης (5/9, 21:45) στο Τάμπερε.

Το πλάνο περνάει από την ψυχολογία

Μετά τις 4 πρώτες αγωνιστικές του ομίλου η κατάσταση έχει ως εξής: Ιταλία 12, Φινλανδία 9, Αρμενία 6, Ελλάδα 4, Βοσνία 4, Λίχτενσταϊν 0. Επομένως δεν είναι ανάγκη να αναλύσει κανείς τι σημαίνει για την εθνική μας ομάδα η αναμέτρηση στο 'Tampere Stadium'. Κερδίζει και ελπίζει (με το ματς κόντρα στο Λίχτενσταϊν που ακολουθεί να προσφέρει ιδανική συγκυρία για ντουμπλάρισμα στις νίκες), χάνει και βυθίζεται στην βαθμολογία και την εσωστρέφεια.

Το έργο του Φαν'τ Σιπ είναι εξ ορισμού ζόρικο, έχοντας το βάσανο της απουσίας του ποιοτικότερου Έλληνα διεθνή, Κώστα Φορτούνη, αλλά και αυτές των Κώστα Μήτρογλου, Τάσου Δώνη, που δεν κλήθηκαν καθώς κρίθηκαν ανέτοιμοι. Ο πρόσφατος τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου ήρθε να προστεθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος ποντάρει περισσότερο στην ψυχολογία των παικτών του από οτιδήποτε άλλο.

"Περιμένω τους παίκτες να δώσουν το 100%, να παίξουν για την πατρίδα τους και πιστεύω ότι αν προσπαθήσουν με βάση τις δυνατότητές τους θα τα καταφέρουν. Έχουμε μιλήσει με τους παίκτες και δε θέλουμε να τους βάλουμε πολλά στο κεφάλι τους, ωστόσο τους έχουμε δείξει αρκετό υλικό με λάθη που έκαναν και τα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι είχαν μεγάλες αποστάσεις οι γραμμές από την άμυνα στην επίθεση", δήλωσε μεταξύ άλλων παραμονές του αγώνα. Το σκεπτικό του έχει λογική, αφού μέσα από λίγες προπονήσεις είναι αδύνατον να διορθωθεί η χαοτική κατάσταση που παρέλαβε.

Ο Φαν'τ Σιπ ξεχωρίζει τους Τέεμου Πούκι και Ρόμπιν Λουντ, περιμένει ένα δυνατό, γεμάτο ενθουσιασμό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους και γι' αυτό ζητάει την μέγιστη συγκέντρωση από τα πρώτα λεπτά. Ο Ολλανδός είχε αρκετά τετ-α-τετ με τους παίκτες του, περιμένει να δει αποφασιστικότητα και θέλει να παίξει με το μυαλό των αντιπάλων του. Αυτό θεωρεί πως θα είναι το πρώτο βήμα για τη νίκη που μπορεί να ξαναβάλει την Ελλάδα στο κάδρο της πρόκρισης. Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης είναι η τριάδα που έχει αναλάβει το ψυχολογικό ντοπάρισμα των αποδυτηρίων.

Με 4-3-3 και μια ιστορία διαφορετική από του Ότο

Όσον αφορά την ενδεκάδα; Βλαχοδήμος, Μπακάκης (Τοροσίδης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τσιμίκας, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Σάμαρης, Μασούρας, Κολοβός και Κουλούρης δείχνουν να έχουν ένα προβάδισμα στα πλάνα του Φαν'τ Σιπ, που θα προτιμήσει το αγαπημένο του 4-3-3 κόντρα στους Φινλανδούς.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είναι... υποψιασμένοι, με τον αρχηγό Τιμ Σπαρβ να δηλώνει ανοιχτά πως "έχουν ένα καινούριο προπονητή κάτι το οποίο μπορεί να είναι λίγο αγχωτικό" , ενώ ο τεχνικός Μάρκου Κάνερβα αναγνώρισε τις δυσκολίες της αναμέτρησης: "Έχουμε κάποια προβλήματα αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτά. Όλο το καλοκαίρι περιμέναμε αυτά τα παιχνίδια με πρώτο αυτό κόντρα στην Ελλάδα".

Οι Φινλανδοί δεν θα είναι ανυποψίαστοι και σίγουρα θα ονειρεύονται ένα αποτέλεσμα ανάλογο εκείνου που είχαν πετύχει κόντρα στην Ελλάδα, ακριβώς πριν από 18 χρόνια! Ήταν 5 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν η εθνική μας ομάδα συνετρίβη με σκορ 5-1 (14' & 43 Φόρσελ, 22' Ριχιλάχτι, 38' Κόλκα, 53' πεν. Λιτμάνεν - 30' Καραγκούνης) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι, στο ντεμπούτο του Ότο Ρεχάγκελ...

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στον πάγκο της Ελλάδας και προφανώς θέλει στην δική του 5η Σεπτεμβρίου, αυτή του 2019, η ιστορία να γραφτεί εντελώς διαφορετικά. Το σίγουρο είναι πως σε αυτό το εγχείρημα θα έχει την συμπαράσταση των παικτών του, που μοιάζουν έτοιμοι για μάχη.

"Η έλευση του προπονητή θα μας δώσει νέα πνοή. Σαν Έλληνες πάντα είχαμε πάθος και πρέπει να το βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές φορές μιλάμε και λέμε πράγματα αλλά το σημαντικό είναι να δείξουμε καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευθύμης Κουλούρης, σε μια αναμέτρηση από την οποία οι Έλληνες διεθνείς καλούνται να επιστρέψουν με την ασπίδα τους ή πάνω σε αυτή.

Ποιος θα πάρει το Champions League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK