Ο Φέργκιουσον ήθελε 10... ντυμένα ξύλα και τον Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έκλεισε τα 47 του χρόνια και ο Τόνι Κασκαρίνο αποκάλυψε μια ιστορία, όπου ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον χρησιμοποίησε ως ενδιάμεσο προκειμένου να βολιδοσκοπήσει την πρόθεση του Γάλλου να παίξει για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Former player Zinedine Zidane lifts the Champion League trophy, at the end of the Champions League final soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid in Lisbon, Portugal, Saturday, May 24, 2014. Real Madrid won 4-1. (AP Photo/Andres Kudacki)
O Ζινεντίν Ζιντάν με το τρόπαιο του Champions League ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης (24/05/2014, Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1, AP Photo/Andres Kudacki) AP

Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια, γεννήθηκε στην Μασσαλία ένας αρτίστας του ποδοσφαίρου. Με καταγωγή από την Αλγερία, που πότισε το αλέγκρο στυλ του στον αγωνιστικό χώρο, μόνο που αυτός πριν χρισημοποιήσει τα πόδια του, είχε φτιάξει όλα τα σενάρια πρώτα στο μυαλό του. Λες και ήξερε πάντα τι πρέπει να κάνει, πού βρίσκεται ο αντίπαλος, πώς πρέπει να κινηθεί, πότε να πασάρει, πότε να εκτελέσει, πότε να κουβαλήσει την μπάλα και πότε να την ξεφορτωθεί, στρώνοντας τον δρόμο προς τον συμπαίκτη του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια για το ποιος ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Εξάλλου στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να βρει δεκάδες αφιερώματα για τον Γάλλο καλλιτέχνη, που χρησιμοποιούσε τον αγωνιστικό χώρο ως καμβά ζωγραφικής. Σχεδιάζοντας πάντα κάτι μοναδικό. Πρόσφατα ο Λευτέρης Ελευθερίου θυμήθηκε εκείνο το γεωμετρικό άγγιγμα της μπάλας στον τελικό της Γλασκώβης. Ένα από τα ξεχωριστά έργα τέχνης του "Ζιζού", ανάμεσα στα πολλά της καριέρας του. Ακόμη και ο τρόπος που ολοκλήρωσε την τελευταία ήταν τέτοιος, που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στην μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων. Εξάλλου πέρα από το μυαλό και τα πόδια του, πάντα ήξερε να χειρίζεται εξαιρετικά και το... γυαλιστερό της κεφαλής του. Και που κρέμασε τα παπούτσια του, τι έγινε; Έβαλε κουστούμι, έκατσε στην άκρη του πάγκου της Ρεάλ Μαδρίτης και την οδήγησε σε ένα τρομακτικό three-peat στο Champions League! Έφυγε κύριος και επέστρεψε μετά από παρακάλια.

Ανήμερα των γενεθλίων του Ζινεντίν Ζιντάν, ο Τόνι Κασκαρίνο αποκάλυψε μια ιστορία όπου ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον χρησιμοποίησε ως ενδιάμεσο, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει την πρόθεση του Γάλλου να παίξει για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ζιντάν ήταν ακόμη τότε παίκτης της Μπορντό.

Ο Κασκαρίνο μαζί με τον "Ζιζού" θα έπαιζαν σε ένα παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στο ματς ήταν παρών και ο Σκωτσέζος τεχνικός, που μπήκε στα αποδυτήρια και ζήτησε από τον Ιρλανδό φορ (έκανε καριέρα σε Μίλγουολ, Άστον Βίλα, Σέλτικ, Νανσί και Μαρσέιγ) να... διπλαρώσει τον Γάλλο προκειμένου να διαπιστώσει αν θα τον ενδιέφερε η προοπτική της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Μια από τις καλύτερες στιγμές μου ήταν μαζί με τον Ζιντάν, όταν οι δυο μας ετοιμαζόμασταν στα αποδυτήρια και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μου ζήτησε να το μιλήσω για την προοπτική να παίξει στην Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ με πλησίασε και με ρώτησε 'πόσο καλά είναι τα γαλλικά σου;' Του απάντησα 'είναι καλά, μπορώ να συνεννοηθώ'. Και μου λέει 'ωραία λοιπόν, πες μια κουβέντα στο Νο10 και δες αν θέλει να έρθει στην ομάδα μου'. Δεν ξέρω γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Ερίκ Καντονά, ήταν κι αυτός μαζί μας στα αποδυτήρια!", αποκάλυψε ο Τόνι Κασκαρίνο και περιέγραψε τον τρόπο που προσπάθησε να τον χαλαρώσει ο Φέργκιουσον.

"Ήταν μαζί με τον σωματοφύλακα του, είχε κέφια και ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός, έκανε χιούμορ. Μου είπε 'σε παρακολουθούσα αρκετά στις αρχές του '90'. Τον ρώτησα 'ήθελες να με υπογράψεις;' και μου απάντησε 'μπα, όχι'! Μετά από δύο λεπτά μου είπε ''αντε, πήγαινε μίλα με το Νο10"...

Είναι άλλωστε γνωστό ότι πράγματι ο Σκωτσέζος εμβληματικός τεχνικός των "κόκκινων διαβόλων" ήταν μεγάλος θαυμαστής του "Ζιζού". Κάποτε με περίσσια ειλικρίνεια είχε δηλώσει "δώσε μου δέκα ξύλινες σανίδες και τον Ζιντάν και θα κερδίσω το Champions League".

Ρίχνοντας μια ματιά στα παρακάτω video, μάλλον ο Σερ Άλεξ είχε δίκιο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK