Ο Φιρμίνο βλέπει σαν κλειδαρότρυπα τα τέρματα στο Anfield

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, το ίδιο και οι συμπαίκτες του. Ο παίκτης - κλειδί στην επίθεση της Λίβερπουλ κάνει τα πάντα εκτός από το... να σκοράρει στο Anfield. Κοντεύει χρόνος από το τότε που βρήκε δίχτυα για τελευταία φορά σε εντός έδρας ματς των 'κόκκινων'!

Ο Φιρμίνο πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 1-0 της Τότεναμ στο Λονδίνο, σε αναμέτρηση της Premier League στις 11 Ιανουαρίου 2020
Ο Φιρμίνο πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 1-0 της Τότεναμ στο Λονδίνο, σε αναμέτρηση της Premier League στις 11 Ιανουαρίου 2020 AP PHOTO/MATT DUNHAM

Τα λόγια για την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ σιγά σιγά στερεύουν. Οι 'κόκκινοι' έχουν μετατρέψει σε υγιεινό περίπατο την φετινή κούρσα στην Premier League και με το +22 μετά από 25 ματς, χρειάζονται μόλις 6 νίκες στις 13 εναπομείνασες αγωνιστικές για να πανηγυρίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση της Premier League.

Η αμυντική συνέπεια, με μόλις 15 γκολ παθητικό, είναι το μεγάλο όπλο της Λίβερπουλ όμως και η επίθεση της -δεύτερη καλύτερη στο Νησί με 60 γκολ, πίσω μόνο από τα 65 της Μάντσεστερ Σίτι- δεν πάει πίσω. Μοχάμεντ Σαλάχ με 14 και Σαντιό Μανέ με 11 είναι οι δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό τερμάτων στο ενεργητικό τους, ωστόσο -όσο κι αν αυτό φαντάζει οξύμωρο- ο πολυτιμότερος παίκτης της γραμμής κρούσης των 'κόκκινων' είναι ο Ρομπέρτο Φιρμίνο.

"Είναι μοναδικός. Είναι απλά υπέροχος, ένας πολύ έξυπνος ποδοσφαιρικά τύπος, ξεκάθαρα. Στο πρώτο ημίχρονο, σε μια πολύ σφιχτή διάταξη της Σάουθαμπτον, ο τρόπος που φτάνει χαμηλά και κρατά τη μπάλα είναι πολύ ξεχωριστός. Ο τρόπος που χρησιμοποιεί τις ικανότητες των συμπαικτών του είναι πολύ ξεχωριστός. Δεν γνωρίζω άλλον παίκτη σαν αυτόν είναι αλήθεια", υποστήριξε ο Γιούργκεν Κλοπ μιλώντας για τον Βραζιλιάνο φορ μετά την νίκη με σκορ 4-0 επί της Σάουθαμπτον. Ματς στο οποίο ο Φιρμίνο δεν σκόραρε, αλλά μοίρασε 3 ασίστ! Έγινε ο τέταρτος παίκτης της διοργάνωσης τις δύο τελευταίες σεζόν που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Το δικό του στυλ παιχνιδιού είναι αυτό που δίνει τον επιθετικό τόνο στους συμπαίκτες του. Άριστος χειριστής της μπάλας, τρομερά οξυδερκής όταν κινείται στον χώρο και με ανυπέρβλητο workrate, ο Φιρμίνο είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος για την αντίπαλη άμυνα έχοντας την ικανότητα να διαβάζει κάθε αδυναμία της. Είναι ο απόλυτος συνδετικός κρίκος της επίθεσης σε χαμηλά μέτρα, αυτός που κάνει ευκολότερη την δουλειά των υπολοίπων.

Και όλα αυτά την στιγμή που τον 28χρονο επιθετικό συνοδεύει ένα τρομερό στατιστικό: δεν έχει σκοράρει στο Anfield από τις 31 Μαρτίου του 2019, όταν πέτυχε ένα από τα δύο γκολ της Λίβερπουλ στο 2-1 επί της Τότεναμ! Από τότε ακολούθησαν 10 ολόκληροι μήνες, όπου ο Βραζιλιάνος βρίσκει δίχτυα στην Premier League μονάχα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Τα 8 φετινά γκολ του Φιρμίνο έχουν σημειωθεί στις έδρες των Σάουθαμπτον, Μπέρνλι, Τσέλσι, Κρίσταλ Πάλας, Λέστερ (2), Τότεναμ και Γουλβς.

Ο 28χρονος επιθετικός μετά από 36 εμφανίσεις του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, FA Cup, Community Shield, UEFA Super Cup, Club World Cup και Champions League) έχει περισσότερες ασίστ (12) από γκολ (10). Ο Φιρμίνο δεν είναι ο καλύτερος σκόρερ του κόσμου, ωστόσο αυτό ουδόλως απασχολεί τον Γιούργκεν Κλοπ ή τους συμπαίκτες του. Την δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω...

Ποιος είναι ο Κόμπε Μπράιαντ του ποδοσφαίρου; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK