Ο φορ που ήθελε φέτος ο Δώνης και θα έχει από του χρόνου

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι πλέον ο Καρλίτος και με την προσθήκη του Ισπανού φορ, ο Γιώργος Δώνης θα κάνει του χρόνου αυτό που είχε σχεδιάσει για φέτος.

Ο φορ που ήθελε φέτος ο Δώνης και θα έχει από του χρόνου
Ο Καρλίτος πανηγυρίζει ένα από τα τέρματα που πέτυχε στην Πολωνία με την φανέλα της Βίσλα.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Καρλίτος από την Τρίτη (28/01) και για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Ο Ισπανός φορ έχει ήδη αγωνιστεί φέτος σε δύο συλλόγους (Λέγκια, Αλ Ουάχντα), επομένως θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με τα πράσινα από τη νέα σεζόν. Ωστόσο αυτός ο παράγοντας δεν στάθηκε ικανός για να αποτρέψει την απόκτηση του, αφού ουσιαστικά πρόκειται για μια ευκαιρία που δεν ήθελε να χάσει ο Παναθηναϊκός βάζοντας ήδη την πρώτη πινελιά στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Κάρλος Ντάνιελ Λόπεθ Ουέσκα, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στο Αλικάντε της Ισπανίας και άρχισε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα από την Οντινιέντ. Ξενιτεύτηκε γρήγορα, καθώς τον Αύγουστο του 2012 υπέγραψε στην ρωσική Πετροτέστ. Η περιπέτεια του εκεί δεν κράτησε πολύ, αφού επαναπατρίστηκε έναν χρόνο αργότερα για χάρη της Φουενλαμπράδα. Ακολούθησε η περιπλάνηση του στη Νοβέλδα, τον Άρη Λεμεσού και την Ελντένσε, πριν αγωνιστεί στην δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ την σεζόν 2016-2017.

Η απόφαση του να δοκιμάσει στο πολωνικό πρωτάθλημα αποδείχθηκε σωστή, αφού του δόθηκε η δυνατότητα να εκτοξεύσει πρώτα την καριέρα του και μετά το κασέ του. Με 24 γκολ και 7 ασίστ φορώντας την φανέλα της Βίσλα, ο Καρλίτος εξασφάλισε αρχικά τη μεταγραφή του στην Λέγκια Βαρσοβίας, που πλήρωσε 450.000 ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του. Από τον Ιούλιο του 2018, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Ισπανός φορ αγωνίστηκε σε 53 ματς της Λέγκια, με απολογισμό 21 γκολ και 7 ασίστ.

Οι επιδόσεις του τράβηξαν το ενδιαφέρον της Αλ Ουάχντα, που με 1,8 εκατ. ευρώ πήρε την συγκατάθεση της πολωνικής ομάδας για την μεταγραφή του. Στον ίδιο έδωσε συμβόλαιο πάνω από 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ο Καρλίτος σκόραρε 5 γκολ στα πρώτα του 9 παιχνίδια, ωστόσο ο Σεΐχης τον ειδοποίησε πως θα τον αφήσει ελεύθερο μόλις έξι μήνες μετά την συνεργασία τους. Οι λόγοι αυτής της απόφασης δεν έγιναν γνωστοί.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα, δεν έχασε χρόνο. Πλησίασε τον παίκτη και τον έπεισε για το project των 'πρασίνων', αλλά και να υπογράψει για τα μισά λεφτά που έπαιρνε στα Εμιράτα. Για 3,5 χρόνια συμφώνησε ο Ισπανός φορ, με ετήσια αποζημίωση τις 500.000 ευρώ.

Τα διαδικαστικά δεν απασχολούσαν τον Γιώργο Δώνη, που μόλις ενημερώθηκε από τον Ρόκα για την δυνατότητα απόκτησης του παίκτη έδωσε άμεσα το πράσινο φως. Ένα τέτοιου τύπου φορ είχε ζητήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, για να τον έχει φέτος. Επί της ουσίας θα τον έχει το ερχόμενο καλοκαίρι για του χρόνου. Ακόμη και με καθυστέρηση μιας σεζόν, ο Έλληνας τεχνικός ησυχάζει από έναν πονοκέφαλο νωρίς νωρίς.

Ο Καρλίτος διακρίνεται για την ταχύτητα και την καλή τεχνική του, δύο στοιχεία που του επιτρέπουν να αγωνίζεται είτε μόνος του στην κορυφή της γραμμής κρούσης, είτε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού μαζί με έναν φορ περιοχής. Έναν Καρλίτος ήθελε να έχει φέτος ο Δώνης, να τον βάζει δίπλα ή εναλλάξ με τον Φεντερίκο Μακέντα - πάντα ανάλογια με τις απαιτήσεις/ανάγκες μιας αναμέτρησης.

Η απόκτηση του Ισπανού φορ δίνει ένα μεταγραφικό πλεονέκτημα χρόνου και επιλογής για το καλοκαίρι. Εύκολα μπορεί να σταθεί ως πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα (80 γκολ σε 212 επίσημα ματς), επομένως ακόμη κι αν προκύψει πώληση του Μακέντα σε λίγους μήνες, ο Παναθηναϊκός θα έχει την άνεση να επιλέξει τον τρόπο που θα τον αντικαταστήσει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK