Ο Φορτούνης έχει 21 μέρες για να τιμωρήσει την επιθυμία του Γκουαρδιόλα

Ο Κώστας Φορτούνης μόλις άκουσε τις 12 λέξεις που χρειαζόταν, από τα χείλη ενός ανθρώπου που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και πλέον έχει 21 μέρες στην διάθεση του για να αποδείξει στον Πεπ Γκουαρδιόλα ότι πρέπει να προσέχει τι εύχεται. Αυτό κι αν θα ήταν εμφατικό come back για τον διεθνή μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Φορτούνης πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, στη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 3-0 στο Φάληρο, για την 2η αγ. της Super League Interwetten 2020-2021. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Κώστας Φορτούνης πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, στη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 3-0 στο Φάληρο, για την 2η αγ. της Super League Interwetten 2020-2021. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, να γίνεται πρώτο θέμα οτιδήποτε αφορά τις αγωνιστικές συνθήκες της ομάδας. Ειδικά όταν αυτές περιλαμβάνουν τη σχέση του Πέδρο Μαρτίνς με τον Κώστα Φορτούνη, κάθε κίνηση του προπονητή ή του ποδοσφαιριστή 'αποκωδικοποιείται' κατά το δοκούν και ανάλογα τα... κομμάτια της πλευράς που θέλει να πάρει ο καθένας.

Μόνο που η κατάσταση μοιάζει πολύ πιο απλή από όσο μπορεί να φαντάζετε κανείς. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στις ικανότητες του παίκτη, ο Φορτούνης δεν... ξέχασε τη μπάλα, ωστόσο στην καθημερινότητα ενός γκρουπ ανθρώπων που δουλεύουν μαζί δεν είναι όλες οι περίοδοι ρόδινες. Όπως σε κάθε ομάδα, έτσι και στον Ολυμπιακό, ευθύνη του προπονητή είναι να παίρνει το καλύτερο που μπορεί από το ρόστερ συνολικά και κάθε παίκτη ξεχωριστά. Και ευθύνη του ποδοσφαιριστή είναι η συνέπεια, η διάθεση των ικανοτήτων του στην υπηρεσία του συνόλου και η ευλαβική προσαρμογή στους κανόνες της ομάδας και το πλάνο του προπονητή. Εν προκειμένω, μην ξεχνάμε ότι στο πολύ πρόσφατο παρελθόν και ειδικά στο διάστημα που ο Φορτούνης προσπαθούσε να επανέλθει μετά τη ρήξη χιαστού, ο Μαρτίνς αναφερόταν συνεχώς σε εκείνον -σε σημείο... παρεξηγήσεως- ως τον 'καλύτερο ποδοσφαιριστή του ρόστερ'.

Η επιθυμία ενός ποδοσφαιριστή να παίζει δεν είναι ποτέ ατόπημα. Ατόπημα είναι να πετάει αετό. Και συνάμα κανείς προπονητής δεν πρόκειται να πάει κόντρα στο συμφέρον της ομάδας του, άρα και το δικό του, αφήνοντας εκτός κάδρου παίκτες που δεδομένα μπορούν να έχουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Εκτός κι αν είναι παράφρων. Ούτε ο Φορτούνης είναι περίεργος επειδή θέλει να παίζει, ούτε ο Μαρτίνς είναι... τρελός επειδή επιθυμεί αυτό να γίνεται σύμφωνα με τα δικά του στάνταρ, τα οποία ξέρει ότι μπορεί να πιάσει με άνεση ο διεθνής μεσοεπιθετικός.

Ακόμη κι αν κάποιος έχει αμφιβολία επί τούτου, τότε μπορεί να την αποχωριστεί με ασφάλεια μετά την τοποθέτηση του Πεπ Γκουαρδιόλα on camera. Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με σκορ 3-0 του Ολυμπιακού το βράδυ της Τρίτης (3/11) για την 3η αγωνιστική του Group C στο Champions League και μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Καταλανός τεχνικός είπε πολλά και ωραία.

"Νομίζω είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο τι είναι πραγματικά ο Ολυμπιακός. Στο πρώτο μέρος δεν μπορούσαμε να το δούμε, γιατί ήμασταν εκπληκτικοί, απίθανοι. Σε τέτοιες περιστάσεις όμως πρέπει να είσαι πιο αποτελεσματικός. Πρέπει να τελειώνεις τις φάσεις και να βάζεις περισσότερα γκολ. Εμείς δεν το κάναμε κι αυτό ήταν το πρόβλημά μας στο πρώτο ημίχρονο.Όταν προηγείσαι μόνο με 1-0 όλα μπορούν να συμβούν, ήταν και μια προειδοποίηση για το τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο ματς στην Ελλάδα.

Είμαστε σε τέλεια κατάσταση, σε 3 ματς έχουμε πάρει 9 βαθμούς και θέλουμε ακόμη μία νίκη για να πανηγυρίσουμε μαθηματικά την πρόκριση. Αυτή τη νίκη θα την αναζητήσουμε στην Αθήνα. Δεν λέω πως φοβηθήκαμε, αλλά ήμασταν τυχεροί που κάναμε τη δουλειά μας γιατί απείλησαν με τον Βαλμπουενά και τους μέσους τους. Είχαν πολυπρόσωπο κέντρο και πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί.

Ο Ραφίνια είναι εκπληκτικός παίκτης, τον γνωρίζω πολύ καλά. Περάσαμε μαζί τρία χρόνια και έχω υπέροχες αναμνήσεις. Είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που γνωρίζω. Λατρεύω το γεγονός ότι σε ηλικία 35 ετών μπορεί να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Το να τον ελέγξεις δεν είναι καθόλου εύκολο και τα πήγε περίφημα σήμερα.

Φυσικά ο Ολυμπιακός είναι μια κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, παίζουν για τη νίκη και το κάνουν καλά. Οι κεντρικοί αμυντικοί είναι εξαιρετικοί. Τον Χολέμπας τον γνωρίζω από όταν αγωνιζόταν στη Γουότφορντ. Ο Ελ Αραμπί είναι ένας εκπληκτικός στράικερ, ο Βαλμπουενά είναι πολύ καλός ανάμεσα στις γραμμές. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα με πολύ γρήγορους παίκτες στην επίθεση", υποστήριξε ο Γκουαρδιόλα, που είναι υποψιασμένος για το τι μπορεί να συναντήσει στο 'Γ. Καραϊσκάκης'.

Δεν είπε όμως μόνο αυτά ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, που απέδειξε πόσο καλά πληροφορημένος είναι για τους αντιπάλους της ομάδας του. Και εξέφρασε την απογοήτευση του γιατί δεν είδε στο χορτάρι του 'Etihad' τον... Κώστα Φορτούνη!

"Δυστυχώς δεν είδα τον Φορτούνη σήμερα, που είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής", τόνισε ο Γκουαρδιόλα. Όταν ο άνθρωπος που έχει προπονήσει τους Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Λεβαντόφσκι, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ντάνι Άλβες, Αγκουέρο, Νταβίδ Σίλβα και Ντε Μπράινε -μεταξύ πολλών άλλων- τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο για τον διεθνή μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού, τα υπόλοιπα είναι περιττά, η κουβέντα τελειώνει.

Ανοίγει όμως μια άλλη. Που αφορά τον πρωταγωνιστή της δήλωσης. Δεν μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό για τον Κώστα Φορτούνη. Είναι αδύνατον να μένει κάποιος ασυγκίνητος, όταν ένας προπονητής που ανήκει στο υψηλότερο σκαλοπάτι της προπονητικής ελίτ τον μνημονεύει με αυτό τον τρόπο. Που ήθελε να τον δει στο γήπεδο εν δράσει, να τον αντιμετωπίσει. Ο Φορτούνης δεν είναι να χάνει παιχνίδια όπως αυτό με την Άρσεναλ στο 'Emirates', ή με τη Μάντσεστερ Σίτι στο 'Etihad'. Οφείλει, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους συμπαίκτες του, να είναι εκεί και να πολεμάει. Δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται αυτές τις στιγμές της καριέρας του, ειδικά από τη στιγμή που στο κεφάλι του έχει καρφωθεί η ιδέα να κλείσει την καριέρα του με τα 'ερυθρόλευκα'. Πολυτέλεια που δεν έχει ούτε ο Ολυμπιακός. Να πηγαίνει σε 'μάχες' υψίστου βαθμού δυσκολίας χωρίς έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο δυναμικό του.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση, η τοποθέτηση αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα σίγουρα δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο τον Πέδρο Μαρτίνς. Όχι φυσικά γιατί θα του πει ο οποιοσδήποτε πώς θα κουμαντάρει τους παίκτες του, αλλά γιατί και ο ίδιος γνωρίζει ότι μια τόσο απαιτητική σεζόν δεν επιτρέπει την μη ενεργή παρουσία παικτών όπως ο Φορτούνης. Ψυχρά να το δει κάποιος, μαζί με τον Ματιέ Βαλμπουενά είναι οι πλέον ικανοί δημιουργοί μεσοεπιθετικά και ο 36χρονος Γάλλος είναι αδύνατον να βγάλει τη χρονιά μόνος του... Και ο Πέδρο Μαρτίνς αν μη τι άλλο, κουτός δεν είναι.

Όσον αφορά τον Κώστα Φορτούνη; Μόλις άκουσε τις 12 λέξεις που χρειαζόταν, από τα χείλη ενός ανθρώπου που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και πλέον μέχρι τις 25 Νοέμβρη, όταν η Σίτι θα επισκεφθεί το 'Γ. Καραϊσκάκης', έχει 21 μέρες στην διάθεση του για να... τιμωρήσει την επιθυμία του Πεπ Γκουαρδιόλα να τον δει εν δράσει στο χορτάρι. Αυτό κι αν θα ήταν εμφατικό come back για τον διεθνή μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK