Ο Φορτούνης σκοπεύει να ξεβολέψει τον Μαρτίνς

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συνέβαινε στο χορτάρι αν ο Κώστας Φορτούνης δεν είχε τεθεί νοκ άουτ όταν ξεκινούσε η φετινή σεζόν. Ο ίδιος νιώθει πλέον πανέτοιμος να μπει στη μάχη και σκοπός του είναι να μην αφήσει σε ησυχία τον Πέδρο Μαρτίνς. Αργά ή γρήγορα, θα το πετύχει.

Πέδρο Μαρτίνς και Κώστας Φορτούνης σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ντινάμο Κιέβου 2-2 στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για την φάση των '32' του Europa League τον Φλεβάρη του 2019. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Πέδρο Μαρτίνς και Κώστας Φορτούνης σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ντινάμο Κιέβου 2-2 στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για την φάση των '32' του Europa League τον Φλεβάρη του 2019. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει 'καθαρίσει' με την υπόθεση τίτλος, βλέπει τη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, έχοντας ήδη κερδίσει τον αντίπαλο του δύο σερί φορές στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, και κρατάει το ευρωπαϊκό όνειρο ακόμη ζωντανό μέχρι την δεύτερη συνάντηση με την Γουλβς. Αγωνιστικά οι 'ερυθρόλευκοι' είναι καβάλα στ' άλογο, έτσι μοιραία η απορία που κυριαρχούσε προ μηνών, έχει ξεθωριάσει: τι θα γινόταν στο χορτάρι αν ο Κώστας Φορτούνης δεν είχε τον σοβαρό τραυματισμό του περασμένου καλοκαιριού;

Μια απορία που σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την προσπάθεια ή την αξία των υπολοίπων. Είναι εύλογη, διότι μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που είχε επανακάμψει δυναμικά εν τη παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, ο οποίος είχε αποφασίσει να στήσει όλο το μεσοεπιθετικό πλάνο της χρονιάς πάνω στον διεθνή άσο. Ο Φορτούνης είναι ο παίκτης πάνω και γύρω από τον οποίον ο Ολυμπιακός είχε μάθει να περιστρέφεται τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον όσον αφορά την λειτουργία της μεσαίας και επιθετικής του γραμμής.

Η ρήξη χιαστού στην προετοιμασία χάλασε τα σχέδια του Μαρτίνς, που ψάχνοντας και δοκιμάζοντας πράγματα για καιρό, κατέληξε στο σχήμα με τρεις κεντρικούς μέσους. Το οποίο καθιέρωσε, αφού του έκανε την δουλειά στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, το δίμηνο Ιανουαρίου - Φλεβάρη, αυτό που ο Ολυμπιακός έδωσε σερί κρίσιμες μάχες σε Ελλάδα και Ευρώπη - και τις κέρδισε. Από τα μέσα Γενάρη ο Φορτούνης άρχισε να παίρνει σταδιακά χρόνο συμμετοχής.

Ως είθισται μετά από τέτοιον τραυματισμό, η χρησιμοποίηση του γινόταν με μέτρο και όχι σε παιχνίδια που κυριαρχούσαν οι μάχες σώμα με σώμα. Μέχρι ο παίκτης να βρει τα πατήματα του και να νιώσει απόλυτα έτοιμος να βάλει τα πόδια του στη φωτιά χωρίς τον παραμικρό φόβο, οφείλει να προστατεύεται. Όχι μόνο από τον προπονητή του, αλλά και από τον οργανισμό ολόκληρο. Στην προκειμένη περίπτωση μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Ολυμπιακού...

Η μη χρησιμοποίηση του στο ματς της Τούμπας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου οι Πειραιώτες πέτυχαν νίκη τίτλου, έφερε σύννεφα στις σχέσεις του με τον Μαρτίνς. Μια κατάσταση που ξεπεράστηκε, έχοντας στοιχίσει στον Φορτούνη την απουσία του από τις υποχρεώσεις που ακολούθησαν. Η διακοπή ελέω της πανδημίας ήταν μάλλον ευεργετική για τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Του έδωσε χρόνο και να ηρεμήσει και να δουλέψει ατομικά, κάνοντας ομαλότερη την επανένταξη του στη δράση.

Επέστρεψε στις προπονήσεις δυναμικά και ανάγκασε τον προπονητή του να τον σκέφτεται σοβαρά για την αναμέτρηση της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, στην 1η αγωνιστική των playoffs. Το γεγονός ότι ο Μαρτίνς εμπιστεύτηκε ξανά το σχήμα με τρεις κεντρικούς μέσους, δεν λέει πολλά, όσον αφορά την εκτίμηση του στο πρόσωπο του Φορτούνη. Άλλωστε ο Πορτογάλος τεχνικός ακόμη και στο διάστημα της απουσίας του 27χρονου από την δράση, δεν σταμάτησε να αναφέρεται σε εκείνον ως 'ο καλύτερος παίκτης του ρόστερ'.

Δεδομένα ο Φορτούνης ήθελε να αγωνιστεί περισσότερο στην Τούμπα την Κυριακή. Και είναι θεμιτό για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει την επιθυμία να προσφέρει. Ο ίδιος νιώθει έτοιμος να μπει ξανά στη μάχη. Έστω κι αν σίγουρα θα χρειαστεί κάποια ματς για να πάρει μπρος, να ρολάρει. Μοιάζει αποφασισμένος να... ξεβολέψει τον Μαρτίνς, να του βάλει δύσκολα, να τον αναγκάσει να ξανασκεφτεί μια διάταξη με έναν κεντρικό μέσο λιγότερο και τον ίδιο στην ενδεκάδα. Δεδομένο είναι και πως αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα.

Άλλωστε τα παιχνίδια των playoffs, ειδικά στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', προσφέρουν αυτή την δυνατότητα πλέον. Όχι μόνο για τον Φορτούνη, αλλά ειδικά γι' αυτόν. Και το 'ειδικά', είναι για τους λόγους που εξηγήσαμε νωρίτερα. Ο διεθνής μέσος έχει φάει όλο τον γάιδαρο και την μισή ουρά. Ακόμη κι αν ο Μαρτίνς μπορεί να σκέφτεται πως το υπόλοιπο της σεζόν μοιάζει περισσότερο ως μια ιδανική κατάσταση μετάβασης του παίκτη σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς με φόντο την επόμενη περίοδο.

Εκεί όπου ο, φανταστικός φέτος, Ματιέ Βαλμπουενά θα είναι 36 γεμάτα και φυσιολογικά θα χρειάζεται μια σπέσιαλ διαχείριση. Αργά ή γρήγορα λοιπόν, ο Πέδρο Μαρτίνς θα ενεργοποιήσει εκ νέου το πλάνο που είχε επί χάρτου για την φετινή σεζόν, πριν ο Κώστας Φορτούνης τεθεί εκτός μάχης σε εκείνο το φιλικό με το Αμβούργο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK