Ο Φραντζέσκος έχασε στα φάουλ από τον Μέσι. Κάποιο λάθος έγινε σίγουρα

Οι ψηφοφόροι του RMC δεν έχουν ιδέα πού ακριβώς μπορούσε να 'τηλεγραφήσει' την μπάλα ο κορυφαίος εκτελεστής φάουλ των ελληνικών γηπέδων. Από ποιον 'αποκλείστηκε' στη συνέχεια της διαδικασίας ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Κώστας Φραντζέσκος σε χτύπημα φάουλ κατά τη διάρκεια αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό
Ο Κώστας Φραντζέσκος σε χτύπημα φάουλ κατά τη διάρκεια αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Καθόλου τυχαία ο Κώστας Φραντζέσκος συμπεριλαμβάνεται σ' όλες εκείνες τις αξιόπιστες λίστες που αφορούν τους κορυφαίους εκτελεστές φάουλ όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ούτως ή άλλως στα εγχώρια ύδατα δεν υπήρξε μέχρι σήμερα άλλος τέτοιος. Όποιος δεν πρόλαβε ή δεν έτυχε να δει πώς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ενεργοποιούσε το αριστερό πόδι του, αδυνατεί ν' αντιληφθεί την ακρίβεια με την οποία σούταρε κάθε φορά που η μπάλα στηνόταν σ' ένα ευνοϊκό ή μη σημείο.

Στο σύνολό τους τα γκολ που σημείωσε από ανάλογες θέσεις έχουν μετρηθεί 57. Μεταξύ αυτών φυσικά το ωραιότερο χτύπημα της καριέρας του σε αγώνα σ' εκείνο το αλησμόνητο 4-4 του ΠΑΟΚ με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Τούμπα. Ή το 'δοκάρι και μέσα' στο Σαράγιεβο, έχοντας προηγουμένως αντικαταστήσει τον Βασίλη Τσιάρτα στην εκτός έδρας αποστολή της Εθνικής με τη Βοσνία.

Στην παγκόσμια κατάταξη των εύστοχων φάουλ ο Κώστας Φραντζέσκος έρχεται, για την ώρα, ενδέκατος. Είναι, κατά τους Ισπανούς, το προτελευταίο εμπόδιο του Λιονέλ Μέσι στον δρόμο για την πρώτη 10άδα των κορυφαίων εκτελεστών. Ακολούθως προελαύνουν ο Μαρσελίνιο Καριόκα και Ροτζέριο Σένι των 59 τερμάτων, ο Ρόναλντ Κούμαν των 60 και οι Ζίκο - Μαραντόνα των 62 έως ότου με ενδιάμεσες κολώνες τους Ντέιβιντ Μπέκαμ (62), Ροναλντίνιο - Βίκτορ Λεγκροτάλιε (66) και Πελέ (70) φτάσουμε στον πρώτο των πρώτων Ζουνίνιο Περναμπουκάνο με 57.

Πάντως ο Αργεντινός στην ψηφοφορία που διενεργεί, μέσω twitter, το γαλλικό 'Radio Monte Carlo' απέκλεισε τον Έλληνα. Οι δυο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι στην α' φάση της διαδικασίας, όταν οι 32 υποψήφιοι χωρίστηκαν σε δύο ταμπλό των 8 ζευγαριών. Με τους συμμετέχοντες να μην γνωρίζουν τι εστί 'Φραντζέσκος' η μάχη αποδείχθηκε άνιση και ο Λιονέλ Μέσι προκρίθηκε προκειμένου να βρει τον Νεϊμάρ στη φάση των '16'. Ούτε ο Βραζιλιάνος στάθηκε ικανός να του κόψει το δρόμο, όπως αντίστοιχα συνέβη με τον Μισέλ Πλατινί, κερδίζοντας τα 2/3 των περισσότερων από 8.000 ψήφων.

Πλέον ο σταρ της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στα ημιτελικά, έχοντας ήδη αβαντάζ έναντι του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος στο διάβα του βρήκε και άφησε εκτός τους Ζίκο, Μαραντόνα και Πίρλο.

Στο άλλο ταμπλό ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο είχε σαρωτικές επικρατήσεις απέναντι σε Ρομπέρτο Μπάτζιο, Ταγέ Ταϊβό και Άλεξ Ντελ Πιέρο, αντίστοιχα θα συμβεί με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Λογικά θα είναι αυτός που θα κόψει τη φόρα του Λιονέλ Μέσι προς την κορυφή. Δικαιολογημένα. Όχι όπως συνέβη με τον Κώστα Φραντζέσκο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK