Ο Γιαννίκης απέναντι στη Δεκεμβριανή κατάρα 8 προπονητών

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για το τελευταίο ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2021 και θυμίζουμε από πότε έχει να τα καταφέρει σε τέτοιο παιχνίδι και ποιοι προπονητές απέτυχαν να σπάσουν την "κατάρα".

Ο Γιαννίκης απέναντι στη Δεκεμβριανή κατάρα 8 προπονητών
EUROKINISSI

Την ερχόμενη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, ο Αργύρης Γιαννίκης και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα έχουν -πέραν του σκληροτράχηλου ΟΦΗ- να καταβάλλουν και μία κάκιστη παράδοση 13 ετών, η οποία τους απαγορεύει να νικήσουν στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος (επιπέδου Α' Εθνικής) του ημερολογιακού έτους.

Μια "κατάρα" που χρονολογείται από το μακρινό 2008, όταν τότε με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, η Ένωση είχε επιβληθεί για τελευταία φορά με 3-2 επί του Εργοτέλη, με τον Πορτογάλο Εντίνιο να σκοράρει το καθοριστικό τέρμα για την αγχώδη επικράτησή της, στο 85ο λεπτό του αγώνα.

Έκτοτε, η ΑΕΚ το έχει καθιερώσει να αφήνει βαθμούς στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κάθε έτους, αυτό δηλαδή που προηγείται της διακοπής του μαραθωνίου. Μια συνήθεια 13 ετών, η οποία άρχισε να παγιώνεται το 2009 και την οποία καλείται να τερματίσει ο Αργύρης Γιαννίκης, όταν 8 προκάτοχοι της θέσης απέτυχαν να οδηγήσουν τον οργανισμό σε ήρεμη εορταστική ανάπαυλα.

Δείτε πώς 'οικοδομήθηκε' αυτή η άσχημη για την Ένωση παράδοση:

  • 20/12/2009, ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν ο τελευταίος που τα κατάφερε και ο πρώτος που έβαλε το όνομά του στη σχετική λίστα. Με τέρματα των Έντερ (ο οποίος την επόμενη σεζόν μεταπήδησε στην Ένωση) και Τσέζαρεκ, η ομάδα της Αρκαδίας με κόουτς τον Βαγγέλη Βλάχο, επικράτησε εύκολα στην έδρα της.


  • 19/12/2010, Ηρακλής - ΑΕΚ 2-0: Υπό την καθοδήγηση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο 'Γηραιός' πήρε το παιχνίδι που διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο, με τέρματα των Ντάνι και Παπαστεργιανού. Στον πάγκο της Ένωσης καθόταν ο Μανόλο Χιμένεθ.


  • 18/12/2011, Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0: Ο Στέλιος Σφακιανάκης ήταν ο σκόρερ της νίκης για τους γηπεδούχους (στον πάγκο τους ο Γιώργος Δώνης), σε παιχνίδι που το ρόλο του προπονητή για την Ένωση είχε ο Νίκος Κωστένογλου.


  • 16/12/2012, ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-1: Τη σεζόν του υποβιβασμού της η ΑΕΚ των πολλών νεαρών παικτών έφτασε κοντά στην επικράτηση, καθώς προηγήθηκε στο 66' με τέρμα του Ανδρέα Σταματή. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ιγκλέσιας ισοφάρισε (για τον Ατρόμητο του Μπάγεβιτς) σε 1-1. Στον πάγκο της Ένωσης καθόταν ο Έβαλντ Λίνεν.


  • 21/12/2015, ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-2: Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Με τον Γκουστάβο Πογέτ στο τιμόνι, προηγήθηκε χάρη σε τέρμα του Γιόχανσον στο 16', όμως τελικά ηττήθηκε από τους Βοιωτούς του Απόστολου Μάντζιου, οι οποίοι βρήκαν δύο τέρματα με τους Τριποτσέρη και Ντομοβτσίισκι.


  • 19/12/2016, ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Από τις φορές που έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε, αυτή τη φορά υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου Ζοζέ Μοράις. Προηγήθηκε στο 67' με τον Πέκχαρτ, όμως δέχθηκε το σοκ της ισοφάρισης στο 90' από τον Μαμπουλού. Κόους στον ΠΑΣ ήταν ο Γιάννης Πετράκης.


  • 16/12/207, ΑΕΚ - Απόλλων 0-0: Η Ένωση δεν τα κατάφερε ούτε τη σεζόν κατάκτησης του πρωταθλήματος, παραχωρώντας λευκή ισοπαλία στον Απόλλωνα του Γιώργου Παράσχο, με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ, τον έναν εκ των δύο που το έπαθαν δύο φορές.


  • 16/12/2018, ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0: Ούτε ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατάφερε να βγάλει την ΑΕΚ από τη στενωπό, η δεύτερη σερί ισοπαλία χωρίς τέρματα ήταν γεγονός απέναντι στην ΑΕΛ του Τζιανλούκα Φέστα.


  • 21/12/2019, Λαμία - ΑΕΚ 0-0: Η σειρά του Μάσιμο Καρέρα να πέσει στην παγίδα με την τρίτη συνεχόμενη λευκή ισοπαλία για την ΑΕΚ στο τελευταίο (ημερολογιακά) ματς πρωταθλήματος. Στον πάγκο της Λαμίας καθόταν ο Απόστολος Μάντζιος.


  • 21/12/2020, ΑΕΚ - Βόλος 2-2: Ο Ιταλός κόουτς έγινε ο δεύτερος που την 'πατάει' δύο φορές. Ο Βόλος του Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ απάντησε με δύο τέρματα στο γκολ του Τάνκοβιτς από το 3ο λεπτό της αναμέτρησης και ο Ανσαριφάρντ απλά έσωσε έναν βαθμό ισοφαρίζοντας στο 71'.

Συνολικά, η ΑΕΚ έχει πετάξει 24 βαθμούς σε 10 ματς πρωταθλήματος πριν από την αλλαγή του έτους, έχοντας δεχθεί 12 τέρματα και σκοράρει μόλις 5 φορές, ενώ ήταν 8 οι προπονητές που απέτυχαν να στείλουν την Ένωση για καλά Χριστούγεννα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK