Ο Γιάννης Κυφωνίδης σχολιάζει

Ο Γιάννης Κυφωνίδης σχολιάζει

"Το απόγευμα της Πέμπτης αποδείχθηκε πόσο καλά "διαβασμένη" ήταν η ΑΕΚ ώστε να αντιμετωπίσει όπως πρέπει τη Ζενίτ, αποφεύγοντας τα λάθη του περσινού αγώνα. Ο Φερνάντο Σάντος πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο τους Ρώσους και έστησε όπως έπρεπε τους ποδοσφαιριστές του έτσι ώστε να φύγουν αήττητοι από την Αγία Πετρούπολη και να έχουν τον πρώτο λόγω εν όψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Την Πέμπτη έγινε το πρώτο βήμα για την είσοδο στους ομίλους, ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί καθώς η Ζενίτ παραμένει μια εξαιρετικά επικίνδυνη ομάδα -ειδικά στις κόντρες- με ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή τον Κερζάκοφ, για τον οποίο σε λίγο καιρό θα μιλάει όλη η Ευρώπη. Τώρα είναι που χρειάζεται προσοχή και είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθούν χαμηλοί οι τόνοι ώστε να μην έχουμε "εμφράγματα" στη ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι η άψογη λειτουργία της αμυντικής γραμμής, η οποία δεν άφησε τους Ρώσους να απειλήσουν διατηρώντας σχετικά εύκολα ανέπαφη την εστία του Σορεντίνο. Ολοι οι αμυντικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με τον Ιταλό γκολκίπερ να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα με την εκπληκτική απόκρουσή του στις καθυστρήσεις του ματς. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στην απόδοση του Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος ήταν ο "εγκέφαλος" της μεσαίας γραμμής κρατώντας με ψυχραιμία την μπάλα, μοιράζοντας παιχνίδι στους επιθετικούς.

Ολα πήγαν καλά, λοιπόν, στην Αγία Πετρούπολη για την ΑΕΚ που αν προσέξει στη ρεβάνς δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Επαναλαμβάνουμε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί η Ζενίτ δεν είναι κάποια τυχαία ομάδα..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK