Ο Γιάννης Μπουζούκης κινδυνεύει να γίνει 'νέος Νίνης'

Πολλοί πέρυσι έσπευσαν να τον παρομοιάσουν με τον Σωτήρη Νίνη αναφορικά με το ταλέντο του και στο πόσο γρήγορα κατάφερε να μπει στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Φέτος παραγκωνίστηκε. Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Μπουζούκη του 2019-2020;

Ο Γιάννης Μπουζούκης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020
Ο Γιάννης Μπουζούκης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από τον Θρίαμβο Λούρου στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και από εκεί στην πρώτη ομάδα την περσινή σεζόν. Ο Γιώργος Δώνης αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία και στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουζούκη βλέπει τον πιτσιρικά που μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα και να 'χτίσει' το μέλλον του συλλόγου. Ο νεαρός χαφ δεν τον προδίδει. Γίνεται γνωστός στο πανελλήνιο με το γκολ που πέτυχε επί της Ξάνθης στα Πηγάδια για τη Super League κι η χρονιά ολοκληρώνεται με ώριμες εμφανίσεις και προσδοκίες για ένα ακόμα καλύτερο αύριο. Το αύριο είναι το τώρα που δεν ήρθε ποτέ. Ο Μπουζούκης μετρά 1 γκολ και 1 ασίστ στο τρέχον πρωτάθλημα, απογοητεύοντας όσους τον πίστεψαν. Κυρίως, τον ίδιο τον εαυτό του, που δεν έκανε το βήμα παραπάνω.

Οι ευθύνες δεν 'βαραίνουν' μόνο τον ποδοσφαιριστή. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν δύο όψεις στο νόμισμα. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι ο Μπουζούκης χρειάζεται πολλά για να επιστρέψει στα βασικά πλάνα του προπονητή του και να γίνει ο ηγέτης που αναζητά ο Παναθηναϊκός για τα χρόνια της... αναγέννησης.

Ο Ζαχίντ 'κλειδί' στην υπόθεση

Ο Δώνης την τρέχουσα σεζόν έδειξε εξ αρχής την εμπιστοσύνη του στον Γκαγιάς Ζαχίντ, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί στα άκρα ο Μπουζούκης, θέση την οποία δεν έχει δουλέψει. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός άρχισε τη σεζόν σχεδόν τραγικά, με εμφανίσεις που αποτέλεσαν πεδίο σκληρής κριτικής, αλλά στη συνέχεια πήρε τα πάνω του και κέρδισε τη θέση του σε τέτοιο σημείο, που ο Παναθηναϊκός 'πονούσε' όταν έλειπε, κάνοντας έναν εξαιρετικό 2ο γύρο. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας χαφ ήταν μεταξύ πάγκου και αλλαγών. Ελάχιστες ήταν οι φορές που με την είσοδό του στον αγώνα, άλλαξε τα δεδομένα. Στα άκρα έδειξε ότι δεν μπορεί να προσφέρει και ουσιαστικά έμεινε σε μία στασιμότητα που τον παρέσυρε έως τώρα.

Το θέμα είναι ότι ουδείς γνωρίζει το μέλλον του Ζαχίντ στον Παναθηναϊκό σε αντίθεση φυσικά με τον Μπουζούκη, που θα συνεχίσει να φορά τα πράσινα και τα επόμενα χρόνια. Ο Ζαχίντ αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στους 'πράσινους' και το καλοκαίρι θα υπάρξει συζήτηση με τον ΑΠΟΕΛ για να βρεθεί μία λύση, αφού ο Δώνης (στην περίπτωση που παραμείνει στην τεχνική ηγεσία) τον θέλει και για του χρόνου. Η ρήτρα απόκτησης του ΑΠΟΕΛ φτάνει περίπου στο 1.500.000, ποσό που δεν πρόκειται να δώσει ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει. Άρα, ουσιαστικά οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για ανανέωση του δανεισμού. Σε αυτό το κομμάτι, ο Παναθηναϊκός έχει υπέρ του τον... κορονοϊό, αφού η πανδημία έχει αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα παγκοσμίως κι οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται πλέον σε διαφορετική βάση.

Στην περίπτωση που οι 'πράσινοι' καταφέρουν να κρατήσουν τον Ζαχίντ και τη νέα σεζόν, το πρόβλημα για τον Μπουζούκη παραμένει. Ειδικά αν στην εξίσωση προσθέσουμε και τον Γιασίν Αγιούμπ.

Ο Αγιούμπ είναι ο νέος Μπουζούκης

Τον Ιανουάριο, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιασίν Αγιούμπ για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Ο 26χρονος Ολλανδός μέσος είναι ακόμα μία προσθήκη στις θέσεις των επιτελικών χαφ και ακόμα ένας κίνδυνος για τον Μπουζούκη. Ο παίκτης ουσιαστικά υπολογίζεται για του χρόνου και θα ξεκινήσει από μηδενική βάση την προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη του (όποιου) προπονητή, αλλά και να κερδίσει τους διεκδικητές της θέσης, ειδικά στην περίπτωση που στο ρόστερ παραμείνει ο Ζαχίντ.

Το κίνητρο του Μπουζούκη

Ο νεαρός μέσος είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά του Παναθηναϊκού και όλοι έχουν μόνο καλά λόγια να πουν, τόσο για τον χαρακτήρα του, όσο και για τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις. Πολλοί πέρυσι έσπευσαν να τον παρομοιάσουν με τον Σωτήρη Νίνη αναφορικά με το ταλέντο του και στο πόσο γρήγορα κατάφερε να μπει στη βασική ενδεκάδα και να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού.

"Δεν υπάρχει μικρός και μεγάλος στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει αυτός που μπορεί και αυτός που δεν μπορεί", είχε πει κάποτε ο Βίκτορ Μουνιόθ για τον Νίνη. Για κάθε Νίνη και Μπουζούκη του ποδοσφαίρου που 'χτίζει' τα βήματά του για το μέλλον του στο άθλημα, τα συγκεκριμένα λόγια είναι η 'προμετωπίδα'.

Ο Μποζούκης δεν 'κάηκε' έπειτα από μία καλή χρονιά. Όχι. Απλώς, παραγκωνίστηκε. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, μπορεί να 'ψηθεί', όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Μπορεί, όμως, να γίνει κακό, αν ο παραγκωνισμός δεν συνδυαστεί με την κατάλληλη δουλειά. Πριν από μερικούς μήνες, στη σύγκριση Μπουζούκη και Τάσου Χατζηγιοβάννη, ο πρώτος ήταν μπροστά με διαφορά. Δεν χρειάστηκε παρά μόνο λίγος καιρός για να αλλάξουν τα δεδομένα για τους δύο Έλληνες που αποτελούν τον ιστό του Παναθηναϊκού για το 'αύριο'.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην περίπτωση του Μπουζούκη δεν είναι αν η εφετινή απογοητευτική χρονιά θα έχει συνέχεια. Αλλά αν γίνει back-to-back, απειλείται να βρεθεί στο 'μπαούλο' των χαμένων ταλέντων του 'τριφυλλιού'. Και από τέτοια υπάρχουν μπόλικα. Σε μία μνημονιακή περίοδο που δεν φαίνεται 'φως' στο τούνελ, ο Παναθηναϊκός δεν θέλει ΚΑΙ αυτό. Ο Μπουζούκης, όμως, θέλει την άμεση ποδοσφαιρική αναγέννηση. Για να ορίζει αυτός το μέλλον του. Τόσο απλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK