Ο Γιώργος Αμανατίδης ήταν νεκρός για τους γιατρούς

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργος Αμανατίδης, παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr και μίλησε -μεταξύ άλλων- για το σοβαρό τροχαίο που είχε το 2001, το οποίο του άλλαξε τη ζωή και την καριέρα.

Ο Γιώργος Αμανατίδης του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο από τον αγώνα με τη Γιουβέντους για τα προημιτελικά του Champions League 1998-1999 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Τετάρτη 17 Μαρτίου 1999
Ο Γιώργος Αμανατίδης του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο από τον αγώνα με τη Γιουβέντους για τα προημιτελικά του Champions League 1998-1999 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Τετάρτη 17 Μαρτίου 1999 EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Αμανατίδης παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη στο Sport24.gr και στον αρχισυντάκτη Σταύρο Γεωργακόπουλο, στην οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε ανέκδοτες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Γρηγόρη Γεωργάτο και τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα 'πέτρινα' χρόνια του Ολυμπιακού, στο ντέρμπι της Ριζούπολης, στον αγώνα με τη Γιουβέντους και το γκολ του Αντόνιο Κόντε στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, αλλά και στο τρομακτικό τροχαίο ατύχημα που είχε το 2001.

"Στα ματς των ομίλων του Champions League υπήρξε έντονο σκάουτινγκ από τη Λιόν και στα μεταξύ μας παιχνίδια και με τους άλλους αντιπάλους. Προπονητής ήταν ο Ζακ Σαντινί. Εκφράζει πολύ σοβαρό ενδιαφέρον και είναι μεγάλο το ποσοστό να φύγω. Μάνατζέρ μου ήταν ο Φώτης Μούκας, με έδρα το Βέλγιο. Αυτός έκανε όλες τις επαφές. Του είχα ζητήσει εχεμύθεια. Να μη βγει τίποτα. Είχα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει συμφωνία με την ομάδα και στη συνέχεια να δούμε τι θα προχωρήσει και αν. Είμαι 30. Τότε, λοιπόν, ο μάνατζέρ μου το εμπιστεύεται σε έναν φίλο του δημοσιογράφο κι εκείνος το κάνει την είδηση της βραδιάς σε ραδιοφωνικό σταθμό. Και γίνεται σκοτωμός".

"Την επόμενη μέρα, έγινε το ατύχημα. Ιανουάριο χτύπησα και επιστρέφω τον Μάη. Θα γυρνούσα, όμως, πολύ πιο νωρίς, αν δεν είχα το πρόβλημα στην κοιλιακή χώρα. Όλη αυτή η ιστορία με πήγε πίσω. Είχαν πει αρχικά οι γιατροί ότι δεν θα ζήσω! Δεν τη γλιτώνω. Δεν φορούσα και ζώνη. Στη συνέχεια είπαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσω, θα μείνω ανάπηρος. Μετά είπαν ότι δεν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Και σε όλα αυτά έπεσαν έξω. Τους διέψευσα σε όλα. Περισσότερο έπαιξε ρόλο η πίστη και η θέληση. Το πόσο δυνατός είναι ο κάθε άνθρωπος. Ο μοναδικός άνθρωπος που πίστευε από την πρώτη μέρα ότι εγώ θα επανέλθω και ότι θα είμαι όπως πριν, ήταν η αδερφή μου. Κανείς άλλος δεν το πίστευε. Μου το είπε από την πρώτη στιγμή, που άρχισα να έχω πάλι επαφή με το περιβάλλον".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Sport24.gr.

Είναι σωστή η τιμωρία στον Βράνιες; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK