Ο Γιώργος (Γιακουμάκης) είναι κουζουλός!

H διαδρομή ήταν κακοτράχαλη. Σαν τους χωμάτινους δρόμους της Κρήτης. ΠΟΑ, Επισκοπή, Πλατανιάς, μία ρήξη χιαστών που του σκοτείνιασε το μυαλό και ΑΕΚ. Εχοντας ΠΑΝΤΑ στο πλευρό τον πατέρα του, ο οποίος δεν σταματά να κερνά ρακές. Ο Γιώργος Γιακουμάκης ετοιμάζει για μία ακόμη μάχη με τον Ολυμπιακό.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HOLIDAY INN (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Γιακουμάκης-Κόσμος EUROKINISSI

Το τηλέφωνό του δεν σταμάτησε να χτυπά. Δεκάδες συγχαρητήρια μηνύματα για το γκολ του γιου του, κεράσματα σε φίλους και γνωστούς, συγκίνηση για τη δικαίωση. Ο Μανώλης Γιακουμάκης ήταν ο δεύτερος πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο το βράδυ της Κυριακής. Ο πρώτος ήταν ο Γιώργος για το γκολ που πέτυχε εναντίον του Ολυμπιακού και έκρινε το ντέρμπι του Φαλήρου.

"Έχει δώσει περισσότερες συνεντεύξεις από μένα. Μάλλον πρέπει να του πω να σταματήσει", έλεγε χαριτολογώντας για τον πατέρα του ο νεαρός παίκτης της ΑΕΚ, ο ήρωας των "κιτρινόμαυρων", αυτός που κέρδισε με το σπαθί του τα 15 λεπτά δημοσιότητας του Γουόρχολ. Τι 15 λεπτά, δηλαδή, ώρες και μέρες ολόκληρες. Δύο 24ωρα μετά το ντέρμπι και ο Γιώργος Γιακουμάκης εξακολουθεί να είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ετοιμαζόταν να περάσει στο ματς τον Λόπες. Αλλαξε το πλάνο του τελευταία στιγμή και έβαλε τον πρώην ποδοσφαιριστή του Πλατανιά. "Μπες και κάνε αυτό που ξέρεις. Μείνε στην περιοχή και προσπάθησε να εκμεταλλευτείς τις φάσεις", ήταν η συγκεκριμένη οδηγία του Ισπανού προπονητή. Λίγα λόγια και καλά.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα ο Γιακουμάκης έσπρωχνε την μπάλα στα δίχτυα, "σκότωνε" τον Ολυμπιακό και "σφράγιζε" την επική ανατροπή της ΑΕΚ. Ή, για να το θέσουμε πιο σωστά, ακόμα μία επική ανατροπή.

"Θύμα" του ο Ολυμπιακός, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν, με τη φανέλα του Πλατανιά. "Μου αρέσει να σκοράρω εναντίον του Ολυμπιακού, είναι κάτι το ιδιαίτερο και όταν το κάνω το χαίρομαι πιο πολύ", είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του το περασμένο καλοκαίρι. Οπως και ο Παναθηναϊκός. Φιλολογικό ενδιαφέρον, τίποτα χειροπιαστό. Αντίθετα, η ΑΕΚ τον ήθελε πολύ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης τελείωσε την υπόθεση σε λίγες ώρες, με συνοπτικές διαδικασίες

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, λέει ο θυμόσοφος λαός. Ο πατέρας του Γιώργου, Μανώλης, ήταν από τους πιο δυνατούς και δεινούς σκόρερ στα τοπικά του Ηρακλείου με δεκάδες βραβεύσεις. Δεν έκανε την καριέρα που θα ήθελε, αλλά είδε στο γιο του αυτό το κάτι διαφορετικό, αυτό που χρειαζόταν για να αφήσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εστειλε τον μόλις 5 ετών Γιώργη στην ακαδημία του ΠΟΑ. Στα 16 του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ -και νυν προπονητής- Μανώλης Πατεμτζής διέκρινε το ταλέντο του και ασχολήθηκε μαζί του. Το γκολ το είχε από πιτσιρικάς, αλλά του έλειπε η δύναμη και η ταχύτητα. Πάνω σε αυτά άρχισε να δουλεύει, έχοντας και τις απαραίτητες συμβουλές του "σένιορ" Γιακουμάκη. Πάνω από 10 ώρες δουλειάς την ημέρα. Στην ταχυδύναμη, στα τελειώματα, σε όλα.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κάπου εκεί προέκυψε ο Πλατανιάς. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος έχει αποκτήσει γνωριμίες μετά τη θητεία του στη χανιώτικη ομάδα το 2012, τον στέλνει στους "ερυθρόλευκους". Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν στις μικρότερες ομάδες και έπειτα καταλήγει δανεικός στην Επισκοπή που αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική. Για να ψηθεί, όπως λέμε.

Η παρουσία του εκεί δεν είχε κάτι το σημαντικό. Θα μπορούσε να ξενερώσει, να τα παρατήσει, αλλά πείσμωσε. Συνέχισε τη σκληρή δουλειά, επέστρεψε στον Πλατανιά και σιγά-σιγά κέρδισε την εμπιστοσύνη του τότε προπονητή του, Αγγελου Αναστασιάδη. Αυτός ήταν αρχικά που τον έβαλε στην πρώτη ομάδα και του έδωσε κάποια λεπτά συμμετοχής.

Τα πάντα, όμως, τα χρωστά στον Γιώργο Παράσχο. "Να ξέρεις ότι σε εμπιστεύομαι", του είχε πει σε μία κατ' ιδίαν κουβέντα. Αυτό ήταν. Ο Γιώργος Γιακουμάκης πήρε τα πάνω του. Θέλει να νιώθει σημαντικός, θέλει να ξέρει ότι τον υπολογίζουν. Ο Παράσχος τού έδωσε το κίνητρο και αυτός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος. Κακοτράχαλη η διαδρομή, σαν τους χωμάτινους δρόμους της Κρήτης. Η ρήξη χιαστών τον κράτησε πίσω, του σκοτείνιασε το μυαλό, αλλά είχε πάντα δίπλα του την οικογένειά του, τον πατέρα του. Δεν το έβαλε κάτω. Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες. Μέχρι να έρθει η δικαίωση το καλοκαίρι του 2017.

Εχοντας ως μάνατζερ τον Νίκο Λυμπερόπουλο δεν θα αργούσε το επόμενο βήμα. ΠΟΑ, Επισκοπή, Πλατανιάς, ΑΕΚ. Τερματικός σταθμός για την ώρα. Οι στόχοι του δεν σταματούν εκεί. Θέλει το κάτι παραπάνω, το επόμενο βήμα για το εξωτερικό. Δεν αγχώνεται, δεν βιάζεται.

Στην ΑΕΚ αισθάνεται υπέροχα. "Εχω πολλά να μάθω, θα δουλέψω δίπλα σε κορυφαίους επιθετικούς", είχε πει λίγο μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του στους "κιτρινόμαυρους". Ο Χιμένεθ τον πιστεύει. Δουλεύει μαζί του στις προπονήσεις, του δίνει συμβουλές, τον "πλάθει" ποδοσφαιρικά. Στο ματς με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ ο Γιακουμάκης χάνει την ευκαιρία να σκοράρει και ο Ισπανός προπονητής τρελαίνεται. Οχι για το χαμένο γκολ, αλλά γιατί ξέρει πόσο πολύ θέλει ένα τέρμα ο 23χρονος στράικερ για να πάρει τα πάνω του.

Δεν πειράζει. Το πέτυχε λίγες μέρες αργότερα. Μεγαλύτερης σημασίας και τεράστιας αξίας. Κόντρα στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που θέλει να σκοράρει, με το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών και τον ίδιο να συνεχίζει το ίδιο ταπεινά τη δουλειά για να φτάσει, κάποτε, να γίνει ο βασικός φορ της ΑΕΚ και να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο επόμενος μεγάλος στόχος του.

Μέχρι τότε απολαμβάνει τα συγχαρητήρια και υπόσχεται κέρασμα όταν κατέβει στην Κρήτη. Στην παλιά του γειτονιά στο Ηράκλειο, εκεί που μεγάλωσε και άρχισε να "γράφει" το δικό του παραμύθι. Μέχρι το επόμενο ταξίδι στη μεγαλόνησο, ο πατέρας του θα συνεχίσει να κερνά ρακές για το καμάρι του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK