Ο Γιώργος Μποροβήλος νέος πρόεδρος της Super League

Ο Γιώργος Μποροβήλος είναι ο νέος πρόεδρος της Super League, όπως προέκυψε κατά τη εκλογική διαδικασία στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής τη Δευτέρα.

Ο Γιώργος Μποροβήλος νέος πρόεδρος της Super League
INTIME SPORTS

Ο διοικητικός ηγέτης του Αστέρα Τρίπολης προέβαλε ως το φαβορί για τη διαδοχή του Τάκη Αγραφιώτη, του οποίου η παραίτηση επισημοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ΔΣ.

Αναπληρωτής πρόεδρος της Super League θα είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανθρακικός, Δημήτρης Τζελέπης, ο οποίος παίρνει τη θέση του επίσης παραιτηθέντα Στράτου Σωπήλη.

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Μποροβήλου στήριξαν 13 ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να καταψηφίζει, τον ΠΑΟΚ να ψηφίζει "αποχή" και Ξάνθη, Λεβαδειακό και Νίκη Βόλου να ψηφίζουν λευκό.

Επιστολή σε ΕΠΟ

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες συμφώνησαν να στείλουν επιστολή στην ΕΠΟ, από την οποία θα ζητούν να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

Το περιεχόμενο της οποίας θα δημοσιοποιηθεί αργότερα και εάν εν τέλει παρθεί τέτοια απόφαση, η σεζόν θα αρχίσει ξανά με την αγωνιστική που ήταν προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο, τη 12η.

Αγραφιώτης: "Πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων"

Με ανακοίνωσή του, ο τέως πρόεδρος της λίγκας, Δημήτρης Αγραφιώτης, εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του (έχοντας ήδη μιλήσει γι' αυτούς σε σχετική επιστολή προ ημερών), υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της Super League είχε αλλοιωθεί.

Η επιστολή Αγραφιώτη

"Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε από τη γραπτή μου ανακοίνωση, στη σημερινή μας συνεδρίαση θα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Super League.

Η απόφασή μου αυτή, όπως άλλωστε δήλωσα, ήταν αναπόφευκτη λόγω των τελευταίων γεγονότων που μετέτρεψαν τη Super League από όργανο συλλογικής προσπάθειας και λειτουργίας σε πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων, για λόγους απολύτως άσχετους με το γράμμα και το πνεύμα αυτού του αθλητικού και επιχειρηματικού θεσμού.

Η δημιουργία και η ύπαρξη της Super League έχει ως στόχο την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και την υπεράσπιση και προώθηση των οικονομικών συμφερόντων ΟΛΩΝ των ΠΑΕ.

Οι επιδιώξεις αυτές έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο τη συλλογική προσπάθεια και όταν αυτή διαταράσσεται και πολύ περισσότερο όταν στην πράξη διαλύεται, τότε παύει να έχει λόγο η ύπαρξη του ίδιου του οργάνου.

Ελπίζω και εύχομαι ότι με την εκλογή νέου προέδρου να τεθεί οριστικό τέλος στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Super League, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές πιρουέτες.

Το επιβάλλει το συμφέρον των ΠΑΕ και η επιβίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καλή επιτυχία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά".

24MEDIA NETWORK