O Γιούργκεν Κλοπ ειπε για τον κορονοϊό όσα διστάζει να πει η UEFA

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ρωτήθηκε ακόμα μια φορά για τον κορονοϊό, παραμονές του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η απάντηση του ήταν ισοπεδωτική, σαν λουτρό αλήθειας.

Ο Γιούργκεν Κλοπ λίγο πριν δώσει το 'παρών' σε συνέντευξη Τύπου για κάποια από τις αναμετρήσεις της Λίβερπουλ στην Premier League. Δείχνει εμφανώς σκεπτικός για το πώς θα διαχειριστεί τις κακές ερωτήσεις δημοσιογράφων
Ο Γιούργκεν Κλοπ λίγο πριν δώσει το 'παρών' σε συνέντευξη Τύπου για κάποια από τις αναμετρήσεις της Λίβερπουλ στην Premier League. Δείχνει εμφανώς σκεπτικός για το πώς θα διαχειριστεί τις κακές ερωτήσεις δημοσιογράφων AP PHOTOS

Ο Γιούργκεν Κλοπ, παραμονές της αποψινής αναμέτρησης της Λίβερπουλ με τη Νάπολι, ρωτήθηκε ξανά από δημοσιογράφο για τον κορονοϊό, με την ερώτηση αυτή την φορά να επικεντρώνεται στις σωματικές επαφές των παικτών και στο κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει κάποιος τον ιό από μια απλή διεκδίκηση της μπάλας. Η απάντηση του ήταν υποδειγμάτικη. Θα μπορούσε να χρησιμέψει ακόμα και σαν manual της UEFA για την αγωνιστική διαχείριση της περίπλοκης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η διασπορά του COVID-19 ανά την Ευρώπη και παγκοσμίως. Με λίγα λόγια, η έκκληση είναι απλή και κατανοητή: σταματήστε τις διοργανώσεις, δεν είναι πιο σημαντικές από την υγεία. Όχι των ποδοσφαιριστών, που είναι υγιείς, προσέχουν και περνούν συνεχώς από εξετάσεις, αλλά όλων των υπολοίπων. Σταματήστε για εσάς! Παρακάτω αποδίδουμε το σημαντικότερο τμήμα της:

Δημοσιογράφος: "Θα σας ρωτήσω ξανά για τον κορονοϊό, είναι κάτι που δυστυχώς πρέπει να το αναφέρουμε. Ερχόμαστε από την Ισπανία, όπου υπάρχει ένα καθεστώς ανησυχίας, έχουν κλείσει τα σχολεία για 15 μέρες, απαγορεύουν στους ανθρώπους να πηγαίνουν στο γήπεδο, ενώ η La Liga συνεχίζεται κι έχει απαγορευτεί στους ποδοσφαιριστές να ανταλάσσουν χειραψίες. Όμως το ποδόσφαιρο είναι άθλημα επαφής, σωματικής επαφής. Φοβάστε μήπως οι παίκτες σας μπορεί να εκτεθούν στον ιό μέσω επαφών κατά την διάρκεια αγώνα;"

Γιούργκεν Κλοπ: "Είστε από τη Μαδρίτη; Είστε όντως από τη Μαδρίτη;"

Δημ/φος: "Είμαι από την Αργεντινή, ζω στη Μαδρίτη"

Κλοπ: "Ζείτε στη Μαδρίτη, ωραία. Ανησυχείτε για τα γήπεδα που κλείνουν;"

Δημ/φος: "Δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, έχουν σταματήσει τα ματς"

Κλοπ: "Εντάξει, αυτό δεν έχει σημασία. Το ποδόσφαιρο είναι μόνο ένα παιχνίδι. Παίζουμε ένα παιχνίδι. Δεν είμαστε μια ολόκληρη κοινωνία, μόνο ένα τμήμα αυτής και ανησυχούμε το ίδιο με όλους εσάς. Και αυτό που γίνεται αυτήν τη στιγμή, δεν μου αρέσει καθόλου, εσείς να κάθεστε εκεί, έχοντας προηγουμένως να έχετε ταξιδέψει από τη Μαδρίτη και τώρα να μου κάνετε αυτή την ερώτηση. Μου λέτε πως έχουν κλείσει σχολεία και γήπεδα και προφανώς ανησυχείτε για λόγους υγείας, παρ' όλα αυτά, όμως, θεωρήσατε πιο σημαντικό το να ταξιδέψετε ως εδώ για το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η κατάσταση, αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να λύσουμε αυτά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αναφέρετε. Η δική σας δουλειά είναι η μεταφορά πληροφοριών και ελπίζω στο εξής να το κάνετε καλύτερα, όχι με ερωτήσεις όπως αυτή που μόλις μου κάνατε. Γιατί με νευριάζετε αυτή τη στιγμή, μου δίνετε την εντύπωση πως εγώ αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που εσας δεν σας αφορά. Όχι, όλοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα".

Στη συνέχεια, μάλιστα, εξήγησε στον δημοσιογράφο πως το μέτρο με την απαγόρευση χειραψιών δεν έχει να κάνει με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από παίκτη σε παίκτη, αφού -κατά βάση- οι ποδοσφαιριστές είναι υγιείς και εξετάζονται συνεχώς: "Αυτό που επιτυγχάνουμε με το να μην κάνουμε χειραψίες είναι να δίνουμε το παράδειγμα. Είναι καλό για σένα, για εκείνον, για μένα να μην κάνουμε χειραψίες. Όχι σημαντικό για 22 εντελώς υγιείς ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό για την κοινωνία, για όλους τους άλλους εκεί έξω".

Πέρα από το 'σεμιναριακό' στήσιμο της Λίβερπουλ εντός αγωνιστικού χώρου σε Αγγλία και Champons League και τη σχεδόν 'πατρική' σχέση με τους παίκτες του, ο Γερμανός κόουτς δίνει μαθήματα διαχείρισης 'λάθος ερωτήσεων' και υποδειγματικών απαντήσεων σε ζητήματα που μας αφορούν όλους. Respect...

Θα πρέπει να αναβληθεί το Euro 2020 λόγω κορονοϊού; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK