Ο Γκαρντ και το "Plan B" που δεν έχει Λεμονή

Ο Ολυμπιακός φαίνεται διατεθειμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητες για έναν προπονητή από την γαλλική αγορά. Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερο απομακρύνεται ο Ρεμί Γκαρντ.

Aston Villa's manager Remi Garde awaits the start of the English Premier League soccer match between Newcastle United and Aston Villal at St James' Park, Newcastle, England, Saturday, Dec. 19, 2015. (AP Photo/Scott Heppell)
Aston Villa's manager Remi Garde awaits the start of the English Premier League soccer match between Newcastle United and Aston Villal at St James' Park, Newcastle, England, Saturday, Dec. 19, 2015. (AP Photo/Scott Heppell) AP

Θα έχει αρκετό... ψωμί η επόμενη εβδομάδα αναφορικά με τον προπονητή που θα ανέβει στα βουνά του Ζέεφελντ (16-27 Ιουνίου) και θα του δώσει ο Ολυμπιακός τα κλειδιά για να οδηγήσει τον σύλλογο στα προκριματικά τουChampions League.

Ο Ρεμί Γκαρντ δεν έχει φύγει από το “κάδρο”. Παραμένει ψηλά στη λίστα των “ερυθρολεύκων”. Άλλωστε, με τον 51χρονο πρώην τεχνικό της Άστον Βίλα και της Λιόν ο Ολυμπιακός είναι σε ανοικτή γραμμή εδώ και 15-20 μέρες.

Το θέμα είναι ότι η υπόθεση με τον Γάλλο κόουτς έχει μείνει στάσιμη, για να μην πούμε ότι έχει πάει ένα και δύο... κλικ πίσω.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή την εβδομάδα δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα ως προς την ανακοίνωση ενός νέου τεχνικού στον κόκκινο πάγκο. Λογικά οι ανακοινώσεις πάνε από την ερχόμενη εβδομάδα, με τον Γκαρντ – επαναλαμβάνουμε – να μην έχει “ναυαγήσει” ακόμα.

ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Γενικότερα στον Ολυμπιακό υπάρχει μία τάση εδώ και αρκετό καιρό να ασχοληθεί με την γαλλική αγορά. Την Πέμπτη (4/5) υπήρχαν δημοσιεύματα για τον επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια προπονητή της Σεντ Ετιέν, Κριστόφ Γκαλτιέ. Ότι έχει προταθεί στους Πειραιώτες και θα εξεταστεί σοβαρά.

Ένα είναι σίγουρο: Στην Ελλάδα για να δουν τις εγκαταστάσεις του Ρέντη και το Καραϊσκάκη έχουν έρθει αποδεδειγμένα μίνιμουμ τρεις προπονητές το τελευταίο δίμηνο. Και οι τρεις ήταν Γάλλοι! Οι Ρεμί Γκαρντ, Φιλίπ Μοντανιέ και άλλος ένας που δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του.

Το εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν “κάτσει” του Γκαρντ, είναι να συνεχίσει το σαφάρι προς την γαλλική αγορά λόγω Καρεμπέ, Μοντέστο και... Ισά.

Ακούγεται ότι στα συρτάρια τους οι “ερυθρόλευκοι” έχουν και κάποιες λύσεις εκτός Γαλλίας. Δεν αναφερόμαστε σε Ισπανία ή Πορτογαλία. Ειδικά η Πορτογαλία θα πρέπει να θεωρείται “τελειωμένη” για τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τον Πάουλο Μπέντο. Από την Γαλλία πάντως διαρρέει ότι ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του για κάποιον προπονητή από τη συγκεκριμένη αγορά. Το αν θα είναι ο Γκαλτιέ μία από τις επιλογές που θα εξετάσουν, αυτό θα φανεί στην πορεία.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ

Ο Τάκης Λεμονής όσο δεν βλέπει τον Ολυμπιακό να φέρνει προπονητή, έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι έχει τις πιθανότητές του για να κάτσει εκείνος στον κόκκινο πάγκο.

Υπήρχε την Τετάρτη (3/5) μία πληροφορία ότι ο Λεμονής συναντήθηκε με τον Μαρινάκη με θέμα συζήτησης τον απολογισμό των τελευταίων 45 ημερών, της περιόδου δηλαδή που κάθισε στον πάγκο ο 57χρονος Έλληνας τεχνικός.

Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να “ευχαριστήσει” τον Λεμονή για την προσφορά του, τοποθετώντας τον σε ένα άλλο πόστο στην ομάδα.

Από την άλλη, αυτή τη στιγμή οι “ερυθρόλευκοι” εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις ξένων προπονητών πλην του Γκαρντ. Αν δεν καταφέρουν οι πρωταθλητές να κλείσουν κάποιον τεχνικό από το εξωτερικό (και δη από την Γαλλία), τότε δεν αποκλείεται να ξαναπέσει στο τραπέζι το όνομα του Λεμονή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK