Ο γκολτζής που έγινε 'απαγορευμένο' σύνθημα, ζήτησε ν' αλλάξουν οι στίχοι

Η παρέμβαση του Άιβαν Τόνι για να τροποποιηθεί το τραγούδι που σκάρωσαν γι' αυτόν οι οπαδοί της Πιτέρμπορο το μετέτρεψε αυτομάτως σε απαγορευμένο.

Ο γκολτζής που έγινε 'απαγορευμένο' σύνθημα, ζήτησε ν' αλλάξουν οι στίχοι

Τον Γουίλ Γκριγκ τον θυμάστε; Τον Βορειοϊρλανδό επιθετικό που 'is on fire' και τρομοκρατούσε (χωρίς να παίζει) τις αντίπαλες άμυνες; Βάλτε Χ. Ένας άλλος λαϊκός ήρωας, ένα παιδί της γειτονιάς και του μόχθου στα αγγλικά γήπεδα, ήρθε να τον διαδεχθεί.

Όσο άγνωστος είναι στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό ο Άιβαν Τόνι, τόσο δημοφιλής είναι μεταξύ των οπαδών της Πιτέρμπορο. Ένας επιθετικός που στους 15 μήνες της θητείας του στο κλαμπ της τρίτης κατηγορίας -ως δανεικός από τη Νιούκαστλ- έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών. "Ivan Toney, Ivan Toney. He hates the Cobblers, he hates the Cambridge, his cock is f...ng massive", τραγουδούν τις φορές που βρίσκει δίχτυα (και όχι μόνο) ο 23χρονος επιθετικός από το Νορθάμπτον. Φορές μάλιστα που δεν είναι λίγες, μια και μόνο κατά την τρέχουσα σεζόν ο Τόνι έχει σημειώσει 11 τέρματα, όντας ο πρώτος σκόρερ της League One μαζί με τον Σουδανό συμπαίκτη του Μοχάμεντ Έισα. Παράλληλα με τ' άλλα 16 που 'κουβαλούσε' από την περυσινή σεζόν (2018-19) έχει φτάσει ήδη τα 27 και συνεχίζει να εκθέτει άνευ διαλείμματος τις αντίπαλες άμυνες.

Βέβαια το προς τιμήν του σύνθημα δεν είναι όσο αθώο ακούγεται σε πρώτη φάση. Διότι πίσω από τη χρήση της καθημερνής λέξης 'cock' (κόκορας σε κάθε άλλη περίπτωση) κρύβεται το ανδρικό μόριο. Που είναι 'γαμ... τεράστιο'. Με συνέπεια να εμπίπτει στην κατηγορία των συνθημάτων με απρεπείς φράσεις, τις οποίες οργανώσεις κατά των παντός είδους διακρίσεων (φυλετικών, κοινωνικών, πολιτικών), όπως το 'Kick it Out', παλεύουν να εξαλείψουν από τα γήπεδα.

Προκειμένου η Πιτέρμπορο, την ώρα που δίνει τη μάχη της ανόδου στην Championship ως τρίτη για την ώρα, να μην βρεθεί υπόλογη των πράξεων των οπαδών της, ο Τόνι έλαβε την πρωτοβουλία (προφανώς σε συνεννόηση με τη διοίκηση) να ζητήσει τη μετατροπή των στίχων σε μια πιο light μορφή. Πιο συμβατή με τους κανόνες. Δίχως ύβρεις και άλλα υπονοούμενα, μεταξύ των οποίων αυτά για τη γενέτειρά του, καθώς 'Κόμπλερς' είναι η Νορθάμπτον Τάουν και στην οποία έγινε επαγγελματίας προτού συμπληρώσει καν 17 χρόνια ζωής.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς για τον τρόπο που με υποστηρίζουν αφότου ήρθα στην ομάδα. Είναι σπουδαίο να νιώθω αγαπητός από τον κόσμο. Παρόλο που το σύνθημα δεν είναι προσβλητικό για μένα, θα ήταν υπέροχο ν' ακούσω μια νέα οικογενειακή εκδοχή του έτσι ώστε όλοι οι νέοι οπαδοί στο γήπεδο να συμμετέχουν επίσης", ανέφερε ο Άγγλος φορ. Όχι για τον ίδιο. Για τις γυναίκες και τα παιδιά που πηγαίνουν στο 'Λόντον Ρόουντ' και θα πρέπει να κλείνουν τ' αυτιά τους.

Αναπόφευκτο ήταν πως κάτω από την ανάρτηση θα στηθεί ένα πανηγύρι από φίλους και εχθρούς.