Ο Γκουαρδιόλα χρειάστηκε 15 λεπτά για το σχέδιο νίκης στο 'Old Trafford'

Η Σίτι θριάμβευσε επί της γηπεδούχου Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του 'Old Trafford' για τον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup και ο Κέβιν Ντε Μπράινε αποκάλυψε κάτι πολύ ανησυχητικό για τους φίλους των 'κόκκινων διαβόλων'.

Πεπ Γκουαρδιόλα και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ συζητούν στο περιθώριο του ντέρμπι της πόλης του Μάντσεστερ, όπου η Σίτι επικράτησε με σκορ 3-1 της Γιουνάιτεντ στο 'Old Trafford' στον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup (07/01/2020) - AP Photo/Jon Super
Πεπ Γκουαρδιόλα και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ συζητούν στο περιθώριο του ντέρμπι της πόλης του Μάντσεστερ, όπου η Σίτι επικράτησε με σκορ 3-1 της Γιουνάιτεντ στο 'Old Trafford' στον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup (07/01/2020) AP PHOTO/JON SUPER

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε στο 'Old Trafford' την Μάντσεστερ Σίτι, για τον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup το βράδυ της Τρίτης (7/1). Γρήγορα οι 'πολίτες' μετέτρεψαν το ντέρμπι της πόλης σε περίπατο, καθώς μετά από 38 λεπτά αγώνα το σκορ ήταν στο 0-3! Και μάλιστα με τους Σέρχιο Αγκουέρο και Γκαμπριέλ Ζεζούς να παρακολουθούν από τον πάγκο τις προσπάθειες των συμπαικτών τους. Εν ολίγοις, η ενδεκάδα της Σίτι δεν είχε σέντερ φορ...

Και αυτό που αποκάλυψε λίγες ώρες μετά την αναμέτρηση ο Κέβιν Ντε Μπράινε, ενδεχομένως να ανεβάσει κι άλλο την πίεση των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. "Κάναμε 15 λεπτά τακτική το πρωί. Αυτό ήταν", υποστήριξε ο Βέλγος μεσοεπιθετικός, που πραγματοποιεί καταπληκτική σεζόν φέτος (14 ασίστ, 7 γκολ σε 2127 λεπτά συμμετοχής) με την φανέλα της Σίτι.

Το τρικ που χρησιμοποίησε ο Γκουαρδιόλα δεν ήταν κάτι που δεν έχει ξανακάνει. Αλλά αποδείχτηκε αρκετό για να αναγκάσει την άμυνα των 'κόκκινων διαβόλων' να... κουτουλάει. Άφησε στον πάγκο τους δύο φορ του και έπαιξε με ένα 'ψευτοεννιάρι' και δύο '10άρια' από τη μέση και μπροστά - Ρόντρι, Ντε Μπράινε, Γκιουντογάν, Μαχρέζ, Μπεράρντο Σίλβα και Στέρλινγκ ήταν η 6άδα σε κέντρο και επίθεση.

"Το έχουμε δοκιμάσει ξανά απέναντι σε ομάδες που χρησιμοποιούν ατομικά μαρκαρίσματα. Νομίζω παίξαμε συνολικά καλά. Ακόμη και στο δεύτερο μέρος, που μας πίεσαν λίγο περισσότερο, κάναμε ένα λάθος και δεχθήκαμε γκολ αλλά δεν τους επιτρέψαμε να κάνουν ευκαιρίες. Μπορούσαμε να πετύχουμε και παραπάνω τέρματα, όμως και το 3-1 μας δίνει ένα καλό προβάδισμα. Δεν έχει τελειώσει κάτι, αλλά ήταν ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας", συμπλήρωσε ο Ντε Μπράινε.

Δεν ήταν μόνο το επιθετικό τρικ του Γκουαρδιόλα που οδήγησε στη νίκη την Σίτι, αλλά και ο τρόπος που επέλεξε ο Καταλανός τεχνικός να κυκλοφορεί την μπάλα η ομάδα του. Ο Ντε Μπράινε ήταν ξανά... μαρτυριάρης. "Κάναμε τις ευκαιρίες μας αλλά πάντα προσπαθούσαμε να κρατάμε τον σχηματισμό μας ανασταλτικά. Ο κόσμος βλέπει ότι πάντα θέλουμε να έχουμε κατοχή, ωστόσο αυτή τη φορά κυκλοφορήσαμε τη μπάλα με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να μην αφήνουμε κενά στα μετόπισθεν. Γενικά παίζουμε με τρόπο που όλοι γνωρίζουν ότι μένουν άδειοι χώροι πίσω. Είναι το ρίσκο που παίρνουμε υιοθετώντας ένα τέτοιο στυλ και θα πρέπει να το υπολογίζουμε. Στο 'Old Trafford' καταφέραμε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες κόντρα επίθεσης των αντιπάλων μας".

Η Σίτι, κάτοχος του Carabao Cup τις δύο προηγούμενες σεζόν, έχει πλέον 7 νίκες στις 10 πιο πρόσφατες επισκέψεις της στο 'Old Trafford' και ευθύνεται για τις 4 από τις 12 τελευταίες εντός έδρας ήττες της Γιουνάιτεντ συνολικά. Μετά το 1-3 της Τρίτης, θα πρέπει να συμβούν πράματα και θάματα στη ρεβάς του 'Etihad' για να μην διεκδικήσει στον τελικό της διοργάνωσης το τρίτο σερί τρόπαιο.

Ποιες μεταγραφές θα κάνουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός; To νέο Pod-όσφαιρο έχει τις απαντήσεις!

News 24/7

24MEDIA NETWORK