Πώς ο Γκουαρδιόλα "σπρώχνει" τον Τουρέ στη Γιουνάιτεντ

Απ' ό,τι φαίνεται ο Γιαγιά Τουρέ δεν θα παραμείνει πολύ καιρό χωρίς ομάδα. Σ' αυτό έβαλε το χεράκι του και ο πρώην προπονητής του στη Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος με τον τρόπο του τον... οδηγεί προς τη Γιουνάιτεντ.

Πώς ο Γκουαρδιόλα "σπρώχνει" τον Τουρέ στη Γιουνάιτεντ
AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Προ ολίγων ημερών ο Γιάγια Τουρέ έκλεισε έναν μεγάλο τον κύκλο οκτώ χρόνων στη Μάντσεστερ Σίτι και πλέον ως free agent αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ποιος θα είναι αυτός; Άγνωστος προς το παρόν, αν και πολλές ομάδες της Premier League ερίζουν για τον Ιβοριανό χαφ. Το μόνο σίγουρο είναι πως θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Αφού... μπορεί!

" Το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων για εμένα είναι σημαντικό. Θα είναι δύσκολο να παίξω αντίπαλος της Σίτι όταν έρθει η στιγμή αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο", είχε δηλώσει ο Τουρέ που με τους "πολίτες" κατέκτησε: 3 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, 1 Λιγκ Καπ και 1 Σούπερ Καπ.

Πάντως, την επιθυμία αυτή του 35χρονου κεντρικού μέσου υποστήριξε ένθερμα και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος όταν ρωτήθηκε επ' αυτού είχε πει: " Ο Τουρέ μπορεί εύκολα να πρωταγωνιστήσει σε ομάδα υψηλού επιπέδου για ακόμη δύο χρόνια. Απολαμβάνει να παίζει ποδόσφαιρο και είναι πολύ δραστήριος στις προπονήσεις. Θα τον συμβούλευα να συνεχίσει".

Αυτά τα λόγια άκουσαν μάλλον στην "κόκκινη" πλευρά του Μάντσεστερ και αναθάρρεψαν, καθώς όπως αναφέρει με δημοσίευμα της η "Sun", ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει βάλει στο μάτι τον Γιάγια Τουρέ. Μάλιστα, ενισχύουν αυτή την είδηση αναφέροντας ότι ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού μπορεί να αποτελέσει καλή επιρροή για τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος θα έχει πολλά να μάθει από τον... μετρ του κέντρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK