Ο Γκουαρδιόλα υιοθέτησε τη συνταγή του loser Μουρίνιο για τους διαιτητές

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε κάτι στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουέστ Μπρομ που μόνο ο loser Ζοζέ Μουρίνιο θα έκανε στο παρελθόν.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, σε στιγμιότυπο με τον 4ο διαιτητή Άντονι Τέιλορ στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Μπρομ για την Premier League 2020-2021 στο 'Ετιχάντ', Μάντσεστερ | Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020
Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, σε στιγμιότυπο με τον 4ο διαιτητή Άντονι Τέιλορ στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Μπρομ για την Premier League 2020-2021 στο 'Ετιχάντ', Μάντσεστερ | Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 MICHAEL REGAN/ POOL VIA AP

Η Premier League της τελευταίας δεκαετίας είναι παντελώς αδιάφορη ως προς τον ανταγωνισμό για τον τίτλο. Η ομάδα που κάνει την καλύτερη εκκίνηση στο τέλος στέφεται πρωταθλήτρια Αγγλίας. Συνέβη πέρυσι με τη Λίβερπουλ, πρόπερσι με τη Μάντσεστερ Σίτι, πιο παλιά με την Τσέλσι ακόμα και με τη Λέστερ. Τη σεζόν 2015-2016, όσοι γνώριζαν αυτό το στατιστικό, θα είχαν ποντάρει κάποια χρήματα στο στοίχημα, βλέποντας στο μεγαλύτερο διάστημα του Οκτωβρίου τις 'αλεπούδες' να φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτός είναι ο μήνας κλειδί, δηλαδή περίπου 2 μήνες από την έναρξη της σεζόν. Η ομάδα που έχει κάνει καλή εκκίνηση και βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα τότε, θα πάρει τον τίτλο. Ακόμα κι αν κάποια στιγμή στη συνέχεια χάσει την πρωτιά, αυτό θα είναι προσωρινό. Μόνο που αυτός ο μήνας κλειδί δεν υπάρχει την τρέχουσα σεζόν, αφού, λόγω της πανδημίας, τα δεδομένα -ίσως- έχουν αλλάξει.

Υπάρχουν ομάδες που έκαναν κακή εκκίνηση στη χρονιά και τρέφουν ακόμα ελπίδες ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Η Σίτι είναι μία εξ αυτών, αφού μέχρι πριν από 2 αγωνιστικές βρισκόταν στο κάτω μισό του βαθμολογικού πίνακα, αλλά τώρα μείωσε στους 5 τους βαθμούς διαφοράς από την κορυφή. Το συμπιεσμένο πρόγραμμα, οι αγώνες Champions League, τα μόνιμα προβλήματα στην άμυνα ήταν μερικές από τις εξηγήσεις που δικαιολογούσαν μια κακή εκκίνηση.

Η αναμέτρηση με τη Γουέστ Μπρομ στο 'Ετιχάντ' για τη 13η αγωνιστική θα ήταν μια καλή ευκαιρία να βρει πόντους που θα έκλειναν κι άλλο την 'ψαλίδα'. Το τελικό 1-1 με την προτελευταία ομάδα της κατηγορίας, εκ των φαβορί για υποβιβασμό, αποδείχθηκε μια καλή ευκαιρία να αποτυπωθεί το άσχημο πρόσωπο του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος θύμισε αυτό που απεχθανόταν, τον κακό Ζοζέ Μουρίνιο, δηλαδή τον άνθρωπο που κυνηγάει βαθμολογικά.

Ο προπονητής της Τότεναμ για χρόνια ήταν ο Special One, εκείνος που είχε μία ασυνήθιστη συμπεριφορά για να πετύχει τον σκοπό του και τα κατάφερνε. Ακόμα και όταν διαμαρτυρόταν (ή και κάτι παραπάνω από διαμαρτυρόταν) στους διαιτητές, όλοι θεωρούσαμε ότι ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. Όταν σταμάτησαν να έρχονται τα αποτελέσματα, φανερώθηκε η αλήθεια. Ναι, υπήρχαν φορές που όλα ήταν μέρος σχεδίου, mind games από πλευράς Πορτογάλου, όμως υπήρχαν και φορές που ήταν αγνή γκρίνια, αυθεντικός εκνευρισμός, πραγματική αδυναμία να ελέγξει τον εαυτό του, βλέποντας την καταστροφή να έρχεται.

Η διαφορά μεταξύ winner Μουρίνιο και loser Μουρίνιο έγινε ορατή. Τα τελευταία χρόνια βλέπαμε μόνο τον δεύτερο και ταυτόχρονα τον winner Γκουαρδιόλα. Φέτος, οι ρόλοι μοιάζουν να έχουν αντιστραφεί. Ο Μουρίνιο οδηγεί την Τότεναμ σε πορεία πρωταθλητισμού, ο Γκουαρδιόλα συμπεριφέρεται σαν... loser Μουρίνιο.

Το βράδυ της Τρίτης στο 'Ετιχάντ', ο 4ος διαιτητής ετοιμαζόταν να σηκώσει τον πίνακα με τις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο 49χρονος Ισπανός τον πλησίασε και δεν τον άφησε. Οι κάμερες έπιασαν τον προπονητή της Σίτι να φωνάζει στον Άντονι Τέιλορ και να μην του επιτρέπει να σηκώσει το φωτεινό πινακάκι. Όταν το έκανε τελικά, έδειξε 4 λεπτά καθυστερήσεων, στα οποία οι 'πολίτες' δεν πρόλαβαν να βρουν το γκολ της νίκης, μένοντας μόλις στα 18 τέρματα σε 12 αγώνες πρωταθλήματος.

"Δεν υπήρξε πρόβλημα. Απλά είπα ότι 4 λεπτά δεν είναι αρκετά, κατά την άποψή μου. Νομίζω ότι ο Γκαμπριέλ Ζεζούς ήταν κάτω (σ.σ. τραυματίας) για 3 λεπτά, υπήρχαν 6 αλλαγές και ο τερματοφύλακάς τους χρειαζόταν 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά για να κάνει βολέ, οπότε έκανα ένα σχόλιο, όμως εκείνος αποφάσισε πως τα λεπτά ήταν ΟΚ. Περίμενα περισσότερα, αλλά στο τέλος είχαμε αρκετές ευκαιρίες να νικήσουμε και δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε", σχολίασε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος βρίσκεται 5 πόντους πίσω από τον βασικό ανταγωνισμό τίτλου, την Τότεναμ και τη Λίβερπουλ, βλέποντας την... κατάρα της κακής εκκίνησης να μην φεύγει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK