Ο Γκριεζμάν "ξενέρωσε" τον Βενγκέρ, βήμα τελικού για Μήτρογλου

Το όνειρο του Βενγκέρ να αποχαιρετήσει την Άρσεναλ κατακτώντας ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, με την Ατλέτικο να παίζει με 10 παίκτες από το 10' αλλά να φεύγει με 1-1 από το Λονδίνο με γκολ του Γκριεζμάν στο 82' στον πρώτο ημιτελικό του Europa League! Βήμα τελικού για την Μαρσέιγ του Μήτρογλου, 2-0 την Ζάλτσμπουργκ (VIDEOS).

Ο Γκριεζμάν "ξενέρωσε" τον Βενγκέρ, βήμα τελικού για Μήτρογλου

Έγκλημα από Άρσεναλ και τιμωρία για... Βενγκέρ στον πρώτο ημιτελικό του Europa League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Emirates". Οι Λονδρέζοι αγωνίστηκαν για παραπάνω από 80 λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Βρσάλικο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 10' (η φάση αυτή προκάλεσε και την αποβολή του Ντιέγκο Σιμεόνε από τον πάγκο λόγω έντονων διαμαρτυριών στο διαιτητή), όμως όχι μόνο δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη για να πάνε με αβαντάζ στην Μαδρίτη για τη ρεβάνς αλλά υπέστησαν σοκ στο φινάλε.

Ο Λακαζέτ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους "κανονιέρηδες" με θεαματική κεφαλιά στο 61' όμως το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ για την ομάδα του Βενγκέρ που έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Όμπλακ και στο 82' ήρθε και η ψυχρολουσία... Η Ατλέτικο που μέχρι εκείνη την ώρα έπαιζε φουλ άμυνα έβγαλε αντεπίθεση, ο Αντουάν Γκριεζμάν πήρε τη μπάλα από τον Κοσιελνί και παρότι δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσεχ με την πρώτη προσπάθεια πήρε το ριμπάουντ και την έστειλε στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος γλίστρημα του Μουσταφί πάνω στη γραμμή!

Το γκολ αυτό έφερε ντελίριο στους εκδρομείς οπαδούς των "ροχιμπλάνκος" που από το... πουθενά είδαν την ομάδα τους να φεύγει με το χρυσό 1-1 από το Λονδίνο και πλέον η Άρσεναλ θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα γκολ στη ρεβάνς για να μην αφήσει τον Βενγκέρ χωρίς ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από 22 χρόνια στον πάγκο της... Με τον Αλσατό να μη γλιτώνει πάντως την κριτική στο τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του με την Άρσεναλ αφού έβγαλε το ματς χωρίς να κάνει ούτε μία αλλαγή!

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Τσάκα, Γουίλσιερ, Γουέλμπεκ, Εζίλ, Λακαζέτ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Πάρτεϊ, Χιμένες, Γκοδίν, Ερναντέζ, Κορέα (75' Σάβιτς), Σαούλ, Κόκε, Γκριεζμάν (85' Τόρες), Γκαμεϊρό (65' Γκάμπι)

Στο "Velodrome" η Μαρσέιγ κατέβηκε με τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Ζάλτσμπουργκ και τον επιβεβαίωσε πλήρως αφού υπέταξε με 2-0 τους Αυστριακούς και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ωστόσο εκείνος που τράβηξε πάνω του τα περισσότερα βλέμματα ήταν ο Ντιμιτρί Παγέτ αφού είχε τις ασίστ και στα δύο γκολ της ομάδας του.

Πρώτα στο 15' εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά δίνοντας την ευκαιρία στον Τοβέν να σκοράρει με το κεφάλι (η μπάλα χτύπησε και στο χέρι του μετά την κεφαλιά) ενώ στο 63' έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά και τροφοδότησε τον Ενζί (είχε μπει στο ματς στο 60'), ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που προκριθεί η Μαρσέιγ θα αισθάνεται πως παίζει... εντός έδρας αφού ο φετινός τελικός θα γίνει σε γαλλικό έδαφος (στο γήπεδο της Λιόν), με τους Φωκαείς" να θέλουν να γίνουν η μοναδική ομάδα στη χώρα τους που θα έχει στη συλλογή της τόσο το Champions League όσο και το Europa League.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Γιοάν Πελέ, Σαρ, Ραμί, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Μαξίμ Λοπέζ (60' Ενζί), Σανσόν, Παγέτ, Τοβέν (81' Ζερμέν), Οκάμπος (52' Ζαμπό Ανγκισά), Μήτρογλου

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Βάλκε, Λάινερ, Ραμάλιο, Τσάλετα-Τσαρ, Ούλμερ, Σαμασεκού, Αϊνταρά (81' Γιαμπό), Μπερίσα, Βολφ (68' Σλάγκερ), Ντάμπουρ, Χουάνγκ (60' Γκούλμπραντσεν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK