Ο Γκρίνγουντ βάζει πλάτη στον Τζόλη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ανάμεσα σε ονόματα όπως των Χάαλαντ, Σίλβα ή Σάντσο στο μεταγραφικό ρεπορτάζ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεπροβάλλει και αυτό του Τζόλη. Σενάριο που μοιάζει τραβηγμένο από τα μαλλιά, αλλά τέτοιο δεν ήταν και του Τσιμίκα για τη Λίβερπουλ; Κόκκινος ή μη, ο 19χρονος εξτρέμ θα είναι... διάβολος εξωτερικού το καλοκαίρι.

Ο Χρήστος Τζόλης μετράει 17 γκολ και 9 ασίστ σε 44 συμμετοχές του στον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι αναμένεται να ανοίξει τα φτερά του πέρα από τα ελληνικά ποδοσφαιρικά σύνορα. (MOTION TEAM)
Ο Χρήστος Τζόλης μετράει 17 γκολ και 9 ασίστ σε 44 συμμετοχές του στον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι αναμένεται να ανοίξει τα φτερά του πέρα από τα ελληνικά ποδοσφαιρικά σύνορα. EUROKINISSI SPORTS

Η γρήγορη απάντηση στην ερώτηση 'γιατί δεν θα κατακτήσει την Premier League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;' είναι 'επειδή υστερεί σημαντικά στην άμυνα'. Και θα ήταν σωστή, καθώς με 53 γκολ ενεργητικό οι 'κόκκινοι διάβολοι' παρουσιάζουν την καλύτερη επιθετική συγκομιδή της κατηγορίας μετά από 25 αγωνιστικές. Στον ίδιο αριθμό αγώνων ωστόσο έχουν και 32 τέρματα παθητικό. Τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι έχει αντίστοιχα 50-15, ε δεν θέλει και μεγάλη ανάλυση γιατί ανάμεσα στους 'πολίτες' και την Γιουνάιτεντ έχει προκύψει μια διαφορά 10 βαθμών στην κορυφή.

Θα πίστευε κανείς πως με γνώμονα αυτό το ξεκάθαρο χάντικαπ, στο μεταγραφικό ρεπορτάζ της ομάδας του Σόλσκιερ θα έπρεπε να φιγουράρουν πρωτοκλασάτα ονόματα αμυντικών και κυρίως στόπερ. Απεναντίας, η κουβέντα γίνεται ξανά για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Εν μέρει κατανοητό. Ο Έντινσον Καβάνι είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στο 'Old Trafford', ο Αντονί Μαρσιάλ στερείται της απαιτούμενης αγωνιστικής συνέπειας, ενώ ο Ντάνιελ Τζέιμς δεν πείθει τον προπονητή του ότι μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε πρώτο πλάνο είναι οι Μπρούνο Φερνάντες και Μάρκους Ράσφορντ, ο Μέισον Γκρίνγουντ έρχεται με φόρα και έχει γίνει μια επένδυση με τον 18χρονο Αμάντ Ντιαλό, που αποκτήθηκε τον Γενάρη από την Αταλάντα.

Έτσι οι 'κόκκινοι διάβολοι' ξεχωρίζουν περιπτώσεις παικτών ανά τον κόσμο, προκειμένου να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο όσο πλησιάζει η θερινή μεταγραφική περίοδος. Και ανάμεσα σε ονόματα όπως του Έρλινγκ Χάαλαντ, του Αντρέ Σίλβα ή του Τζέιντον Σάντσο, ξεπροβάλλει και αυτό ενός συμπατριώτη μας. Του 19χρονου εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Χρήστου Τζόλη. Μπορεί να μοιάζει τραβηγμένο από τα μαλλιά ένα τέτοιο σενάριο, αλλά μήπως το ίδιο δεν συνέβη και στην περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα με την Λίβερπουλ; Με τον παίκτη να καταλήγει τελικά στο 'Anfield'...

Θα αναρωτηθεί κανείς πόσες είναι οι πιθανότητες να γίνει μια τέτοια μεταγραφή. Δεν έχει τόση σημασία, όση το γεγονός πως λίγες ή πολλές, οι όποιες πιθανότητες είναι ρεαλιστικές και όχι προϊόν φαντασίας... Ας τα βάλουμε όμως στη σειρά:

  • Στα 19 του χρόνια, διεθνής με την εθνική ανδρών και 17 γκολ (συν 9 ασίστ) σε 44 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, ο Τζόλης βρίσκεται καιρό υπό παρακολούθηση από συλλόγους των Top ευρωπαϊκών πρωταθλήματων. Δεν είναι μόνο η Γιουνάιτεντ που τον τσεκάρει, αλλά και ομάδες από Γερμανία και Ισπανία.
  • Την στιγμή που ο Τζόλης έκανε το ξεπέταγμα του πολύ γρήγορα, κανείς μάνατζερ δεν είχε ασχοληθεί ζεστά με την περίπτωση του. Έτσι ουσιαστικά άνθρωπος του οικογενειακού του περιβάλλοντος είχε αυτό τον άτυπο ρόλο μέχρι πρότινος. Τώρα όμως -και μετά από προτροπή του Όλαφ Ρέμπε- ο Τζόλης ουσιαστικά προωθείται από την 'Wasserman'. Ένα γραφείο που εκπροσωπεί παίκτες όπως οι Φεντερίκο Βαλβέρδε (Ρεάλ Μαδρίτης), Εϊμερίκ Λαπόρτ, Χουσέμ Αουάρ, Νέιθαν Άκε, Κλεμάν Λενγκλέ, Τζο Γκόμες, Ζιοβάνι Ρέινα, Ραφαέλ Γκερέιρο, Τζον Στόουνς, Ρος Μπάρκλεϊ, Τζέιμι Βάρντι και πολλούς ακόμη. Κάτι που αυτομάτως του ανοίγει εύκολα πολλές πόρτες στο εξωτερικό.
  • Ο Σάντσο αποτελούσε προτεραιότητα για τον Σόλσκιερ εδώ και πολλούς μήνες. Όμως πλέον ο Νορβηγός το σκέφτεται. Όχι γιατί έπαψε να πιστεύει στην αδιαμφισβήτητη ποιότητα του μεσοεπιθετικού της Ντόρτμουντ. Αλλά για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι πως στα μέτρα που καλύπτει ο Σάντσο υπάρχουν οι εξαιρετικά ποιοτικές λύσεις των Μπρούνο Φερνάντες και Μάρκους Ράσφορντ. Ο δεύτερος είναι η διαρκής βελτίωση του Μέισον Γκρίνγουντ, που μοιραία θα καθυστερήσει αν του 'τρώει' χρόνο ο Σάντσο. Και ο τρίτος αφορά την μεγαλύτερη ανάγκη που έχει προκύψει να δοθούν τα πολλά λεφτά για έναν αξιόπιστο στράικερ, που θα έχει σταθερή επαφή με τα δίχτυα.
  • Και εδώ κολλάει ο Τζόλης. Ο παίκτης κοστολογείται στα 10 εκατ. ευρώ στο transfermarkt. Ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει ένα ποσό ανάμεσα στα 15-20 εκατ. ευρώ, ανάλογα και με τα μπόνους και πιθανό ποσοστό μεταπώλησης. Στα 19 του χρόνια ο διεθνής εξτρέμ έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, δεν θα έχει απαιτήσεις βασικού και θα μπορεί να μπει ομαλά στις απαιτήσεις μιας ομάδας όπως η Γιουνάιτεντ, χωρίς να διαταράσσει τις ισορροπίες στο ρόστερ αλλά και το ροτέισον, ειδικά όσον αφορά την περίπτωση του Γκρίνγουντ. Έχοντας έναν ρόλο του 3-4ου εξτρέμ στην ιεραρχία, θα πάρει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής στα Κύπελλα, τα θεωρητικά πιο εύκολα ματς πρωταθλήματος και λιγότερο στα ματς του Champions League. Συν τοις άλλοις, θα κοστίσει πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με τον Σάντσο, αφήνοντας διαθέσιμο μπάτζετ που μπορεί να διατεθεί για την απόκτηση στράικερ.

Ακόμη κι αν τελικά μια μεταγραφή του Τζόλη δεν καταστεί εφικτή στους 'κόκκινους διαβόλους', αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνει στον ΠΑΟΚ. Η Μπριζ έχει ήδη ξεκινήσει διερευνητικές επαφές για την περίπτωση απόκτησης του, ενώ η Ντόρτμουντ που αρέσκεται να επενδύει σε ταλέντα και να τους ρίχνει απευθείας στα βαθιά, έχει τον παίκτη στη λίστα. Ειδικά αν εντέλει αποχωρήσει ο Σάντσο, οι Βεστφαλοί θα κοιτάξουν σοβαρά την περίπτωση του 19χρονου Έλληνα διεθνή. Και το ενδιαφέρον δεν εξαντλείται εδώ, καθώς απασχολεί αρκετές ακόμη ομάδες. Την ίδια στιγμή το timing μοιάζει κατάλληλο για την παραχώρηση του Τζόλη. Τώρα που υπάρχει συναγωνισμός, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει μια πολύ συμφέρουσα συμφωνία, ενισχύοντας τα ταμεία του. Ο 'Δικέφαλος' έχει μπει εδώ και μήνες στην διαδικασία να σουλουπώσει τα οικονομικά του και ελέω FFP, επομένως μια 'ένεση' plus 15 εκατ. ευρώ θα του δώσει ανάσα αλλά και ευελιξία για την διαμόρφωση του ρόστερ της νέας σεζόν.

Σε συνάρτηση με την περίπτωση του Γιαννούλη (η Νόριτς πια δεν χάνει την άνοδο στην Premier League, επομένως θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η ρήτρα απόκτησης του παίκτη), η επικείμενη πώληση του Τζόλη το ερχόμενο καλοκαίρι ανοίγει στον ΠΑΟΚ πόρτες για την ανάπτυξη σχέσεων με συλλόγους των κορυφαίων πρωταθλημάτων της ηπείρου αλλά και πρωτοκλασάτους μάνατζερ. Δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να 'χτίσει' περαιτέρω το συλλογικό του προφίλ και να αποκτήσει διασυνδέσεις που στο μέλλον θα του εξασφαλίσουν έσοδα, αλλά και ευκολότερη πρόσβαση στην απόκτηση ποδοσφαιριστών με όνομα, προοπτική ή και τα δύο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK