Ο Γρηγόρης Γεωργάτος είναι το όχι της Εθνικής σε αλεξιπτωτιστές

Η αλήθεια είναι πως αν η εθνική ομάδα, σε όλη την δομή της, χρειάζεται κάτι οπωσδήποτε, αυτό είναι ανθρώπους σχετικούς με το αντικείμενο. Το σύνθημα θα μπορούσε να είναι 'όχι άλλοι... αλεξιπτωτιστές' στα εθνικά κλιμάκια και όχι μόνο. Υπό αυτό το πρίσμα, η εισήγηση του Κώστα Κωνσταντινίδη για τον Γρηγόρη Γεωργάτο μοιάζει ιδανική.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος αναμένεται να αναλάβει έναν συντονιστικό ρόλο για όλα τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας, κατόπιν εισήγησης του Κώστα Κωνσταντινίδη.
Ο Γρηγόρης Γεωργάτος αναμένεται να αναλάβει έναν συντονιστικό ρόλο για όλα τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας, κατόπιν εισήγησης του Κώστα Κωνσταντινίδη. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έναν ρόλο - κλειδί στις εθνικές ομάδες παίρνει ο Γρηγόρης Γεωργάτος, όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Γεωργακόπουλος στο Sport24.gr. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει καθήκοντα αναπτυξιακού συντονιστή στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα κατόπιν εισήγησης του τεχνικού διευθυντή των εθνικών ομάδων, Κώστα Κωνσταντινίδη, την οποία αποδέχθηκε ο τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν'τ Σιπ.

Μένει να επισημοποιηθεί η συνεργασία αυτή προκειμένου ο Γεωργάτος σε άμεση συνεργασία με τον Κωνσταντινίδη να προχωρήσουν στην περαιτέρω οργάνωση των εθνικών ομάδων, στον εντοπισμό ταλέντων και την παρακολούθηση παικτών που έχουν προοπτική να στελεχώσουν τα αντιπροσωπευτικάμας συγκροτήματα.

Η αλήθεια είναι πως αν η εθνική ομάδα, σε όλη την δομή και την οργάνωση της, χρειάζεται κάτι οπωσδήποτε, αυτό είναι ανθρώπους σχετικούς με το αντικείμενο. Το σύνθημα θα μπορούσε να είναι 'όχι άλλοι... αλεξιπτωτιστές' στα εθνικά κλιμάκια και όχι μόνο. Αλλά γενικά σε οποιοδήποτε πόστο που αφορά και επηρεάζει τις εθνικές ομάδες. Από την Παίδων μέχρι και την Ανδρών. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Γρηγόρης Γεωργάτος αν μη τι άλλο είναι ποδοσφαιράνθρωπος. Με την απαιτούμενη εμπειρία και την ανάλογη κατάρτιση. Εφόδια που πηγάζουν από την τεράστια καριέρα του στον Ολυμπιακό, το διπλό πέρασμα του από την Ίντερ και την σπουδαία παρουσία του στην ΑΕΚ ως παίκτης. Γιατί ο 'Γκεό' είχε και μια απόλυτα επιτυχημένη θητεία στους 'ερυθρόλευκους' τόσο ως διευθυντής της Ακαδημίας, όσο και ως Αθλητικός διευθυντής.

Ο Γεωργάτος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις περιπτώσεις των Δημήτρη Νικολάου, Παναγιώτη Ρέτσου και Κώστα Τσιμίκα, αλλά και σε αυτές των Γιώργου Μανθάτη και Θανάση Ανδρούτσου. Μαζί με τον Θοδωρή Ελευθεριάδη είχαν διακρίνει και συμφωνήσει πως θα ήταν καλύτερο για τον Νικολάου να αφήσει το αριστερό άκρο της άμυνας και να έρθει στον άξονα, παίζοντας ως στόπερ. Αλλαγή που έφερε τον αριστεροπόδαρο αμυντικό στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, να πραγματοποιεί 26 συμμετοχές και να σκοράρει στο Camp Nou απέναντι στην Μπαρτσελόνα, πριν πωληθεί στην ιταλική Έμπολι αντί 3,5 εκατ. ευρώ.

Ακόμη πιο κομβικός ήταν ο ρόλος του στην εξέλιξη του Παναγιώτη Ρέτσου. Προϊόν των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού, ο οποίος μετά από έναν χρόνο στην πρώτη ομάδα πωλήθηκε στη Λεβερκούζεν με ένα deal που ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως "θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Γεωργάτο. Ήταν αυτός που με στήριξε ποδοσφαιρικά. Με αγκάλιασε ως παιδί. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήμουν εδώ που έχω φτάσει. Φαίνεται υπερβολικό, αλλά έτσι είναι". Τόσο ο Ρέτσος, όσο και ο Νικολάου είχαν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια κατόπιν εισήγησης του Γεωργάτου, ενώ αυτός ήταν που τους εμφάνισε αρχικά στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας.

Ανακάλυψη δική του, αποτελεί ο Κώστας Τσιμίκας. Του γυάλισε στον Πανσερραϊκό, έπεισε τον Ολυμπιακό να προλάβει τον ΠΑΟΚ και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Βέβαια για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα ο Τσιμίκας, ο Γεωργάτος του έκανε ότι είχε πάθει από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ως μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε κάποτε από την Παναχαϊκή ο 'Γκεό' και ο Σερβοβόσνιος τεχνικός τον έκανε αριστερό μπακ. Ως αριστερός εξτρέμ αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό ο Τσιμίκας και ο Γεωργάτος είδε πως μπορεί να κάνει καριέρα ως αριστερός μπακ. Και είδε σωστά. Για έναν παίκτη που το 2014 ο Ολυμπιακός ξόδεψε λίγες χιλιάδες ευρώ και αργά ή γρήγορα θα βάλει κάμποσα εκατ. ευρώ στα ταμεία του...

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος επιστρέφει στο ποδόσφαιρο. Μπαίνει πάλι στα χωράφια του, εκεί που ξέρει να κινείται με ευελιξία και να προβλέπει καταστάσεις. Αυτή τη φορά το κάνει για την εθνική ομάδα. Για όλα τα κλιμάκια που αφορούν το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα. Για να διακρίνει -σε συνεργασία με τον Κώστα Κωνσταντινίδη- αυτό που πολλές φορές ξέφευγε ή περνούσε απαρατήρητο. Για να βρει Ρέτσους και Τσιμίκες για τα γαλανόλευκα, να φροντίσει ώστε να ακολουθήσουν την σωστή διαδρομή, με απώτερο στόχο να υπηρετήσουν την εθνική ανδρών. Αν βρει τον κατάλληλο χώρο, έχει ελευθερία κινήσεων και αντιμετωπιστεί με σεβασμό, θα τα καταφέρει. Αν όχι, θα επιστρέψει στην καθημερινότητα του χωρίς να το διαπραγματευτεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK