Ο Ιατρούδης έγινε ο επόμενος Έλληνας σκόρερ στην Ολλανδία

Ο Γιάννης Ιατρούδης έγινε ο 3ος Έλληνας που σκοράρει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Ολλανδίας τη φετινή σεζόν. Η ΑΕΚ τρίβει τα χέρια της...

Ο Γιάννης Ιατρούδης του Εργοτέλη πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας 2018-2019 στο Παγκρήτιο Στάδιο | Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019
Ο Γιάννης Ιατρούδης του Εργοτέλη πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας 2018-2019 στο Παγκρήτιο Στάδιο | Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Η Ελλάδα ξαφνικά απέκτησε παροικία στην Ολλανδία. Οι Έλληνες που αγωνίζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες του ολλανδικού πρωταθλήματος είναι 9. Εξ αυτών, οι 7 αγωνίζονται στην Eredivisie και μάλιστα οι δύο βρίσκονταν στην 1η και 2η θέση του πίνακα των σκόρερ μέχρι την επανέναρξη των πρωταθλημάτων!

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει πετύχει 4 γκολ για λογαριασμό της Φένλο, με ένα χατ τρικ κόντρα στην Έμεν, ενώ ο Βαγγέλης Παυλίδης μετράει 3 γκολ σε 4 αγώνες με τη Βίλεμ. Οι Τζέιμς Ευμορφίδης (Βάαλβαϊκ), Κώστας Λάμπρου (Βάαλβαϊκ), Λάζαρος Ρότα (Φορτούνα), Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ) και Λάζαρος Λάμπρου (Τβέντε) βοηθούν με τον δικό τους τρόπο τις ομάδες τους.

Στην Eerste Divisie, η χώρα μας έχει διπλή εκπροσώπηση φέτος. Ο Γιάννης Μυστακίδης έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και υπέγραψε στην Ντε Χράαφσχαπ, ενώ η ΑΕΚ αγόρασε τον Γιάννη Ιατρούδη από τον Εργοτέλη και τον παραχώρησε δανεικό στη Φόλενταμ.

Ο 21χρονος επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του την Παρασκευή, απέναντι στη 2η ομάδα της Αϊντχόφεν, σε ένα παιχνίδι που κι οι δύο ομάδες ήθελαν βαθμούς για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις. Ο Ιατρούδης βρέθηκε στον πάγκο και στο 82' πήρε εντολή από μια παλιά δόξα του ολλανδικού ποδοσφαίρου, τον Βιμ Γιονκ, να μπει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Μόλις 9 λεπτά αργότερα, ο Καλύτερος Νεαρός Παίκτης της Football League 2018-2019 έπιασε μια κοντινή κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 5-1 για την ομάδα του.

Τα γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου και (συνήθως) του επιθετικού. Στην περίπτωση του Γιακουμάκη αυτό έγινε φανερό από την εκκίνηση της πορείας του στην Eredivisie, η οποία έχει κάνει την ΑΕΚ να τρίβει τα χέρια της, αφού όταν τον παραχώρησε στη Φένλο δεν έκανε το λάθος της περίπτωσης του Τάσου Μπακασέτα και φρόντισε να διατηρήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 10-15%. Στην περίπτωση του Ιατρούδη, η Ένωση τον παραχώρησε δανεικό χωρίς επιλογή αγοράς από τον ολλανδικό σύλλογο. Αν ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές του με νέα γκολ, τότε η ελληνική ομάδα θα είναι αυτή που θα καθορίσει την τύχη της και κανείς άλλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK