Ο Ηλίας Τζιώκας στο contra. gr

Ο Ηλίας Τζιώκας στο contra. gr

Η παρθενική του εμφάνιση με τα χρώματα της Καστοριάς πραγματοποιήθηκε στον αγώνα με τη Λάρισα, πριν δέκα ημέρες. Η απόδοση του κόντρα στους «βυσσινί» δεν ήταν και η καλύτερη-όπως και όλης της ομάδας-και το ατυχές αποτέλεσμα (3-0) αποτελεί γι’ αυτόν μια κακή παρένθεση στην καριέρα του.

Στο εντός έδρας παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης με αντίπαλο τον Θρασύβουλο, τα πράγματα κύλησαν εντελώς διαφορετικά. Οι «γουναράδες» επέστρεψαν στις επιτυχίες κερδίζοντας τους «πράσινους» με 3-1, χάρη σε δύο δικά του τέρματα, τα οποία έβαλαν την ταφόπλακα στα όνειρα του αθηναϊκού συλλόγου.

Ο λόγος για τον Ηλία Τζιώκα, ο οποίος αποτελεί ένα νέο, αλλά όπως εξελίσσεται «χρυσό» μεταγραφικό απόκτημα της μακεδονικής ομάδας, στην προσπάθεια της να ανέβει στη Β’ Εθνική. Ο 34χρονος μέσος των «γουναράδων» μίλησε στο contra. gr για το παιχνίδι της ομάδας του με τον Θρασύβουλο, όπως και για την πορεία της Καστοριάς στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Σταθερότητα και ομαδικότητα»

Έπειτα απ’ την εξάμηνη θητεία σας στην Κασσάνδρα, ήρθε η πρόταση της Καστοριάς, στην οποία απαντήσατε θετικά. Ποιο ήταν το κίνητρο που σας ώθησε α’ αυτή την απόφαση;

«Μετά το σύντομο πέρασμα που είχα απ’ την Κασσάνδρα αναζητούσα μια ομάδα στην οποία θα έχω αρκετές συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα. Οι άνθρωποι της Καστοριάς και δη ο προπονητής της, Τόκο Χατζιέφσκι, έδειξαν πως επιθυμούσαν διακαώς την απόκτηση μου.
Έτσι, αποφάσισα να μεταγραφώ στο συγκεκριμένο σύλλογο ώστε να βοηθήσω και εγώ στην προσπάθεια της ομάδας να πετύχει τον στόχο της ανόδου».

Η βαριά σε έκταση ήττα απ’ τη Λάρισα φαίνεται πως δεν σας επηρέασε. Κερδίσατε τον Θρασύβουλο σχετικά εύκολα με σκορ 3-1…

«Στο συγκεκριμένο ματς επηρεαστήκαμε αρκετά απ’ τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Ειδικά στο πρώτο μέρος δεν μπορούσαμε να αναπτύξουμε το παιχνίδι μας, διότι είχαμε κόντρα τον αέρα. Αυτό φάνηκε επίσης και στη φάση που ο Θρασύβουλος ισοφάρισε. Ο Λαζαρίδης δεν μπόρεσε, λόγο του ανέμου, να απομακρύνει σωστά τη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτια μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η «μηχανή» πήρε μπροστά. Η ομάδα ανέβασε την απόδοση της και σε συνδυασμό με την ευνοϊκή φορά που είχε ο αέρας για εμάς πετύχαμε δύο ακόμα γκολ».

«Διάκριση και στα δύο»

Η Καστοριά παρουσιάζει φέτος πολύ σταθερή πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις. Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο:

«Η Καστοριά διαθέτει ένα πολύ ισχυρό συγκρότημα φέτος. Η βαθμολογική μας θέση δεν είναι τυχαία, καθώς η ομάδα έχει δουλευτεί σε σωστές βάσεις. Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική, αφού ήμαστε η καλύτερος σύλλογος της κατηγορίας. Όσο για τον θεσμό του Κυπέλλου, νομίζω πως μπορούμε να μπούμε τετράδα.

Η Προοδευτική δεν φαντάζει δυνατός αντίπαλος για εμάς. Πιστεύω πως αν αγωνιστούμε σοβαρά και πειθαρχημένα μπορούμε να προκριθούμε».

WHO IS WHO

Η καριέρα του Ηλία Τζιώκα είχε πολλούς σταθμούς μέχρι ο 34χρονος μέσος να καταλήξει στην Καστοριά. Η πρώτη ομάδα του Κατερινιώτη (Μακρύγιαλος Πιερίας) ποδοσφαιριστή ήταν οι Πόντιοι Βέροιας το έτος 1994.
Στη μακεδονική πόλη ο Ηλίας παρέμεινε για τέσσερα χρόνια και ακολούθως έκανε το μεγάλο άλμα πηγαίνοντας στον ΟΦΗ. Στον σύλλογο του Ηρακλείου Κρήτης, ο 24χρονος τότε μέσος πρόσφερε τις υπηρεσίες του για τρία συνολικά χρόνια, γνωρίζοντας και την εμπειρία της Ευρώπης, αφού οι «ασπρόμαυροι» μετείχαν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.


Στη συνέχεια, ο Ηλίας Τζιώκας επέστρεψε στη Βέροια για λογαριασμό όμως της ομώνυμης ομάδας, στην οποία αγωνίστηκε για ένα χρόνο. Την επόμενη σεζόν ο μέσος των «γουναράδων» μεταγράφηκε στον Πιερικό, στον οποίο δεν έμεινε πάνω από μια περίοδο.

Το καλοκαίρι του 1999 ήρθε η πρόταση της Καλαμαριάς στην οποία αγωνίστηκε για ένα έτος. Ακολούθησε ένα επίσης μονοετές πέρασμα απ’ τη Χαλκιδική για λογαριασμό της Κασσάνδρας, μετά ο Αγροτικός Αστέρας (2002-03), στη συνέχεια ξανά Κασσάνδρα για ένα εξάμηνο, ώσπου ο Ηλίας Τζιώκας κατέληξε στην Καστοριά τον περασμένο Ιανουάριο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK