Ο Ιμπραχίμοβιτς εκτέλεσε τον Πατρίσιο κι έφτασε τα 400 πρωταθληματικά γκολ

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς άνοιξε το σκορ για την Μίλαν στο Ολίμπικο κόντρα στην Ρόμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έφτασε τα 400 γκολ στην καριέρα του σε επιπέδο πρωταθλήματος, με το πρώτο του να είναι τον προηγούμενο αιώνα.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σε πανηγυρικό στιγμιότυπο με τη φανέλα της Μίλαν. (Spada/LaPresse via AP)
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σε πανηγυρικό στιγμιότυπο με τη φανέλα της Μίλαν. Ⓒ 2021 PRESS SPADA/LAPRESSE VIA/ASSOCIATED

Η Μίλαν πήρε κεφάλι στο σκορ απέναντι στην Ρόμα στο 26ο λεπτό στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο "Ολίμπικο" για την 11η αγωνιστική της Serie A και το έκανε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που σκόρερ ήταν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, με τον Μουρίνιο να βάζει μέχρι και παίκτη να ξαπλώσει πίσω από το τείχος (Βερτού) σε φάουλ που κέρδισαν οι ροσονέρι αλλά τον Σουηδό να περνάει τη μπάλα με δύναμη κάτω από το τείχος και να κεραυνοβολεί τον Ρουί Πατρίσιο.

Αυτό ήταν το 3ο γκολ του "Ίμπρα" σε 5 συμμετοχές του στη φετινή Serie A, 11ο συνολικά απέναντι στην Ρόμα (δεν υπάρχει άλλη ομάδα απέναντι στην οποία έχει πετύχει περισσότερα γκολ), 150ο στο Καμπιονάτο και Νο 400 σε επίπεδο πρωταθλήματος, με το πρώτο του να έχει μάλιστα σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 1999!

Εκτός των άλλων, ήταν το πρώτο του γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ μετά από 51 αποτυχημένες εκτελέσεις (το αμέσως προηγούμενο ήταν την 1η Ιουλίου το 2018 στο MLS κόντρα στους SJ Earthquakes), ενώ το αμέσως προηγούμενο γκολ του Σουηδού στο ιταλικό πρωτάθλημα με χτύπημα φάουλ ήταν στις 29 Ιανουαρίου 2012 απέναντι στην Κάλιαρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK