Ο Ινδός ήρωας που έκανε ρεκόρ ως 16χρονος ήταν... 28!

Με αποκλεισμό 6 μηνών τιμωρήθηκε ο Γκουράφ Μουκί, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο γινόταν ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Super League της Ινδίας.

Ο Ινδός ήρωας που έκανε ρεκόρ ως 16χρονος ήταν... 28!

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός 'απατεώνας' όλων των εποχών υπήρξε ο Αλί Ντιά. Στο πέρασμα των ετών θα συναντήσεις κι άλλες παρόμοιες ιστορίες, αλλά καμία άλλη σαν του υποτιθέμενου ξάδερφου του Ζορζ Γουεά που έφτασε να παίξει στη Σαουθάμπτον της Premier League χωρίς να έχει ιδέα από ποδόσφαιρο.

Ο Ινδός Γκουράφ Μουκί δεν εντάσσεται στην ίδια ακριβώς κατηγορία. Κορόιδεψε πάντως, καθώς ανήκει στο γκρουπ των αθλητών που παραποίησαν την ηλικία τους προκειμένου να κερδίσουν μια ευκαιρία.

Στις 7 Οκτωβρίου ο Μουκί, αφού είχε διακριθεί στη δεύτερη ομάδα και είχε προαχθεί στην πρώτη ως ένα ταλέντο, μπήκε ως αλλαγή σε παιχνίδι της Τζαμσεντπούρ με την Μπενγκαλουρού, ομάδων της της Indian Super League, και δέκα λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 1-1 πετυχαίνοντας το ένα από τα δύο γκολ στο τελικό 2-2. Με βάση τη δηλωμένη, στα χαρτιά, ηλικία του κατεγράφη ως ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε ματς της πρώτης κατηγορίας, με αποτέλεσμα γίνει πρώτο θέμα στον Τύπο. Ήταν πλέον ένας τοπικός ήρωας, ζούσε το όνειρό του!

Ο Ινδός ήρωας που έκανε ρεκόρ ως 16χρονος ήταν... 28!

Επειδή όμως η όψη του δεν παρέπεμπε σε έφηβο νέο, 16 ετών, ένα παιδί δεν έχει καν ενηλικιωθεί, όπως πολλών άλλων αλήθεια είναι, και οι ενστάσεις προέκυψαν πανταχόθεν, καθώς το 2015 είχε εμπλακεί σε μια αντίστοιχη υπόθεση, άρχισε έρευνα από την Ομοσπονδία για την πιστοποίηση των προσωπικών στοιχείων του.

Ο Ινδός ήρωας που έκανε ρεκόρ ως 16χρονος ήταν... 28!

Ο Μουκί και οι άνθρωποί του κλήθηκαν να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά που τους ζητήθηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τη καταγεγραμμένη ηλικία, η υπόθεση οδηγήθηκε σε εκδίκαση και η πειθαρχική τον έκρινε 'ένοχο', επιβάλλοντάς του την ποινή του 6μηνου αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Άμεσα μάλιστα το όνομά του αφαιρέθηκε τόσο από το ρόστερ της Τζαμσεντπούρ όσο και από την καρτέλα της λίγκας. Μέχρι την ανακοίνωση και την άμεση εφαρμογή της ποινής, χωρίς δικαίωμα ένστασης, η φωτογραφία του βρισκόταν δίπλα σε αυτό του Αυστραλού Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μουκί μετά τις πρώτες προπονήσεις που είχαν μαζί "είναι πολύ σπουδαίος και με βοηθάει πάρα πολύ".

Ο Ινδός ήρωας που έκανε ρεκόρ ως 16χρονος ήταν... 28!

Πλέον ο Γκουράφ Μουκί είναι ένα... φάντασμα! Ή ένας ποδοσφαιρικός Μπέντζαμιν Μπάτον! Με κανονική ηλικία τα 28 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν έκτοτε στο twitter.

Κεντρική φωτογραφία: fcjamshedpur.com

News 24/7

24MEDIA NETWORK