Λαμία-Ολυμπιακός: Ο Καφού θα σε αφήσει με το στόμα κλειστό

Ο Καφού έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας, που ολοκληρώθηκε ισόπαλο δίχως τέρματα. Το Contra.gr αναλύει την τακτική και αγωνιστική εικόνα του Πορτογάλου χαφ στα 94 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Καφού έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λαμία (0-0), για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (04/02/2020) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Ο Καφού έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λαμία (0-0), για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (04/02/2020) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Η Λαμία φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στο ΔΑΚ Λαμίας, για την πρώτη κόντρα των δύο ομάδων στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τη ρεβάνς να διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο δίχως τέρματα, καθώς κυρίως ο Ολυμπιακός και -πολύ- λιγότερο η Λαμία, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στα 94 λεπτά της αναμέτρησης.

Το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα των 'ερυθρολεύκων' πραγματοποίησε ο Καφού, ο 28χρονος κεντρικός μέσος που απέκτησε ο Ολυμπιακός από την Λέγκια Βαρσοβίας στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Το Contra.gr αναλύει την τακτική και αγωνιστική εικόνα του Καφού στην αναμέτρηση του ΔΑΚ Λαμίας.

Θιασιώτης του απλού ποδοσφαίρου

Ο Πορτογάλος χαφ ξεκίνησε την αναμέτρηση στο πλευρό του Καμαρά, πατώντας περισσότερο στο αριστερό κομμάτι του άξονα. Κράτησε τα μέτρα του στην 'κουλούρα', αφήνοντας τον Καμαρά να κάνει την κάθετη κίνηση, είτε για να κατέβει χαμηλά να πάρει την πρώτη πάσα, είτε για να ανέβει ψηλότερα και να πιέσει. Ο Καφού κάλυπτε τα μέτρα στην δεύτερη γραμμή άμυνας, μάρκαρε στον χώρο και κρατούσε σωστές αποστάσεις στην διαγώνια κάλυψη, ντουμπλάροντας τους παίκτες της αριστερής πλευράς.

Φρόντιζε πάντα να δίνει γωνία πάσας/επιλογής στον παίκτη που είχε την κατοχή και όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του προτιμούσε παιχνίδι μιας ή μάξιμουμ δύο επαφών, πηγαίνοντας πάντα στην προφανή επιλογή αμαρκάριστου συμπαίκτη χωρίς να ρισκάρει μια πιο δύσκολη πάσα. Ο Πορτογάλος χαφ έχει πολύ καλή απαλλαγή και έλεγχο/υποδοχή της μπάλας, ξέρει να κοντρολάρει το κορμί του. Δεν έδειξε διάθεση/ικανότητα να πάρει μέτρα με την μπάλα, πρόκειται για χαφ που προτιμά παιχνίδι μιας επαφής.

Στο 15' είχε την πρώτη του λάθος μεταβίβαση στο ματς και στο 76' την δεύτερη, ενώ στο 28' ο Μαρτίνς του ζήτησε να πάρει μέτρα προς την επίθεση και να πάει πιο κοντά στον Φορτούνη, καθώς ο Καφού έμοιαζε διστακτικός στην προοπτική να ανέβει πιο ψηλά. Δεν ξεχωρίζει για την ταχύτητα ή την έκρηξη του στα πρώτα μέτρα, χάντικαπ που καλύπτει με την δύναμη του και κυρίως με την ικανότητα που έχει να διαβάζει τις ανάγκες του παιχνιδιού.

"Ο Καφού ήταν πολύ θετικός για το πρώτο του ματς και έδειξε πολύ καλά δείγματα", δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά την λήξη της αναμέτρησης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το ντεμπούτο του νεοαποκτηθέντα μέσου. Θυμίζουμε πως ο Καφού δεν συμπεριλήφθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα για τις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ (20-27/02) στους '32' του Europa League, ενώ πιο ασφαλή συμπεράσματα για την αγωνιστική του εικόνα θα έρθουν προϊόντος του χρόνου και κυρίως όταν θα αγωνιστεί σε μια πιο ορθολογική ενδεκάδα παρέα με περισσότερους από τους λεγόμενους βασικούς παίκτες.

Οι μεταγραφικές προσθήκες του Παναθηναϊκού έκαναν τη διαφορά κόντρα στον ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK