Ο Κάι Χάβερτς έγινε η ακριβότερη μεταγραφή Γερμανού πληρώνοντας απ' την τσέπη του

Ο Κάι Χάβερτς έγινε ο πιο ακριβός Γερμανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία, όταν η Τσέλσι έδωσε 80.000.000 ευρώ στη Λεβερκούζεν για να τον αγοράσει. Για να συμβεί αυτό, ο 21χρονος μέσος έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος από την τσέπη του.

Ο Κάι Χάβερτς πανηγυρίζει το γκολ που έβαλε μπροστά στο σκορ την Λεβερκούζεν στην αναμέτρηση με την Φρανκφούρτη για την Bundesliga | Κυριακή 5 Μαΐου 2019
Ο Κάι Χάβερτς πανηγυρίζει το γκολ που έβαλε μπροστά στο σκορ την Λεβερκούζεν στην αναμέτρηση με την Φρανκφούρτη για την Bundesliga | Κυριακή 5 Μαΐου 2019 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Κάι Χάβερτς αποτελεί έναν από τους καλύτερους Γερμανούς ποδοσφαιριστές αυτήν την εποχή, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Παρ' όλα αυτά, δεν κυνηγήθηκε από πολλές ομάδες το τελευταίο διάστημα, αφού ουσιαστικά τον είχε... κλείσει η Τσέλσι. Οι Άγγλοι με τη Λεβερκούζεν βρίσκονταν σε συζητήσεις για πολύ καιρό, ωστόσο η μεταγραφή αργούσε να ολοκληρωθεί. Αιτία, οι υπερβολικές απαιτήσεις των Γερμανών, οι οποίες τελικά καλύφθηκαν από τον ίδιο τον παίκτη, που ουσιαστικά έδωσε λεφτά για να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Bundesliga.

Στα τέλη Αυγούστου, η διευθύντρια των 'μπλε', Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα, συναντήθηκε στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας με τη διοικητική ομάδα της Λεβερκούζεν, τους Φερνάντο Κάρο, Ρούντι Φέλερ και Ζίμον Ρόλφες. Οι δύο πλευρές τα βρήκαν στα 80.000.000 ευρώ ως βασικό ποσό μεταγραφής και από εκεί και πέρα θα έπρεπε να τα βρουν και στα μπόνους που συνοδεύουν σχεδόν πάντα ένα τέτοιο deal, ώστε τα συνολικά χρήματα να πλησιάσουν τις αρχικές αξιώσεις των Γερμανών, που αφορούσαν 9ψήφιο ποσό. Συμφωνήθηκαν δύο ειδών στόχοι για μπόνους: οι εύκολοι να επιτευχθούν, όπως πχ. η πρόκριση στο Champions League, και οι δύσκολοι να επιτευχθούν, όπως πχ. η κατάκτηση τίτλων.

Κάπου εκεί προέκυψε ένα ακόμα πιο σημαντικό ζήτημα. Στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο 21χρονος ποδοσφαιριστής με τη Λεβερκούζεν, αντιλαμβανόμενος ότι το μέλλον θα τον βρει σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο, προβλεπόταν ότι θα 'καρπωθεί' το 10% του ποσού της πώλησής του. Αυτό σημαίνει ότι αν η Τσέλσι έδινε 80.000.000 ευρώ για τη μεταγραφή, στα ταμεία της Λεβερκούζεν θα έφταναν τα 72.000.000 ευρώ, αφού τα υπόλοιπα 8.000.000 θα έπρεπε να κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του διεθνή μέσου. Παρ' όλα αυτά, η πλευρά του παίκτη υποχώρησε και δέχθηκε να μην ισχύσει αυτός ο όρος με ένα αντάλλαγμα: σύμφωνα με τη Sport Bild θα εισπράξει μεγάλο μερίδιο από τα μπόνους που θα δώσει η Τσέλσι στη Λεβερκούζεν σε περίπτωση που επιτευχθούν οι δύσκολοι στόχοι (πχ. κατάκτηση πρωταθλήματος).

Βέβαια, ακόμα και τίποτα να μην εισπράξει από αυτό το μπόνους ο Χάβερτς δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο οικονομικό πρόβλημα. Το 5ετές συμβόλαιο που υπέγραψε με την Τσέλσι προβλέπει ετήσιες απολαβές ύψους 17.700.000 ευρώ, που σημαίνει ότι μέχρι το 2025 θα βάλει στην τσέπη του μεγαλύτερο ποσό από αυτό που θα εισπράξει η Λεβερκούζεν από τη μεταγραφή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK